Reklama

Reklama

Vychováni vlky

(seriál)
  • USA Raised by Wolves
Trailer 2
USA, (2020–2022), 14 h 58 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Aaron Guzikowski
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Sci-fi seriál Vychováni vlky od mistrného vypravěče a filmového tvůrce Ridleyho Scotta pojednává o dvou androidech – Otci a Matce – pověřených výchovou lidských dětí na tajemné panenské planetě. Když začnou náboženské rozdíly ohrožovat soudržnost rozrůstající se kolonie lidí, androidi zjistí, že ovládat lidskou víru je zrádný a obtížný úkol. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (168)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Má to dost scénáristických problémů a občas syndrom Promethea, kdy jsou jednotlivý scény docela podivně sestřihaný... ale! Nemůžu říct, že bych byť jen pocítil nudu, že bych nebyl pohlcenej tou skvělou atmosférou a hudbou a že bych si neliboval v tom (až na výjimky) skvělým vizuálu. Navrch to má fakt dobrý herecký výkony (hlavně dětský herci se vyfikli dost svěže a Winta McGrath, jestli se chytne správnejch lidí, má v mých očích obrovskej hereckej potenciál - naopak Fimmel trochu zklamal... všichni víme proč) a jednu z nejlepších intro pasáží co se letošních seriálů týče. Navíc člověka (meaning mě) fakt zajímá, jak/jestli to je propojený s další tvorbou Ridleyho Scotta nebo si z nás tvůrci tak trochu rádi svýma nejastnostma utahujou. Uvidíme, kam to povede druhá řada, ale zatím vesměs spoko. První série: 80% ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Asi to není hit roku, ale prvních devět epizod mě hodně zaujalo a bavilo. Je tu nepochybně spousta ideí, velkou roli zde hraje náboženství (byť poněkud sci-fi). Obsazení možná rozsáhlé není, ale pořád jsou zde sympa postavy. Mother a Ragnar zaujali nejvíce. Jsem rád, že matku-androidku neobsadili nějakou sexy zadkoprsaticí, místo toho tu máme poměrně vychrtlou herečku, která přímo úžasně ztělesňuje vlčici. Zezačátku mě výchova dětí trochu nudila (prostě byli rozmazlení), ale po chvíli se to slušně rozjede a byť tam není moc akce, tak mě to baví sledovat neustále. Vždy když se android vznese do vzduchu, je to nádherný pohled (chills), takový anděl smrti. Na to, že tam jsou snad jen dvě hlavní postavy a má to pouze 10 dílů, se v první sérii stane řada zajímavých scén, a je zde i dost překvapivých zvratů. Tohle se Ridley Scottovi povedlo. Škoda, že finále se moc nepovedlo, kvůli nudnému (na androida až moc emocionálnímu) dramatu. 80% ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Nový seriál se zajímavým námětem a jmény jako Travis Fimmel a Ridley Scott určitě upoutá pozornost. Bohužel je to spíše velké zklamání. První díl je ještě na slušné úrovni. Druhý až osmý by se dal klidně slepit do jednoho a i tak se toho divák nedozví více, než boj o pár otravných děti, mezi jakýmisi dvěma androidy a zbytky lidí. Sám nevím komu bych je svěřil více. Poslední díl je jako parodie na nového Vetřelce, Travis Fimmel tady není rozhodně sympatický Viking, ale psycho kolonista, který jen leze na nervy. Celá řada mohla vzniknout spíše jako promo film pro nový seriál. (hodnocení za 1. sérii) ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově bohatý seriál, který sice občas provede takový zvlášní škatulata hejbejte se a dá se u toho poměrně snadno odhadnout, kdo přežije a kdo ne, ale celkově se s každým dílem posouvá dál. Pokaždé se dozvíme něco nového, spoustu toho zůstává neosvětleno, ale taky to jednou sérií nekončí. Zatím se tedy toho, že všichni budou jen chaoticky běhat tam a zpátky po planetě, neobávám. P.S. Ale Ragnar by konečně mohl dostat jiný typ role. Ten jeho přerod už chvílemi působil vážně komicky. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 60 % Po rozporuplném rozjezdu mne to celkem chytlo a musím uznat, že navzdory nedostatku času, jsem seriál zkoukl celý celkem brzy. Ale čím blíže jsme k finále byli, tím horší to bylo. Nelogické chování postav, děj se jakoby zasekl a už nepředvedl nic zajímavého. Mám z toho smíšené pocity jako u Promethea či Covenanta. A ohledně Travise Fimmela, hraje dobře, ale hraje všude naprosto stejně... ()

Galerie (305)

Zajímavosti (6)

  • Náboženský řád Mithraismus, použitý v seriálu, byl stejně jako křesťanství původně malým pohanským kultem, v jehož centru stálo uctívání původem perského slunečního boha zvaného Mithras za dob starého Říma. Křesťanství, jak víme, přerostlo ostatní malé kulty a mnohé jejich tradice a zvyky si pohodlně připisuje a vydává za svá. V době zákazu pohanských krvavých obětí v Římské říši zastiňuje i tzv. Mithrovo mystérium, které bylo závislé na obětech býka, jehož maso zasvěcenci jedli na sakrálních hostinách a během kultovních slavností ve svatyních. Děj seriálu se tak odehrává v alternativním vesmíru, velmi podobnému tomu ve Vetřelci (1979) a Prometheovi (2012), kdy Mithraismus zůstal zachován a dál se rozpínal podobně jako křesťanství. (Bertramm)
  • Aaron Guzikowski po odvysílání 2. série začal pracovat na dalším pokračování i přes nejistotu, jestli k natáčení vůbec dojde. Jak sám řekl: „Pokud k tomu dojde, musím být připraven. Plán, téma a smysl toho všeho bude rozhodně propracován k dokonalosti, budu pokračovat tak dlouho, jak jen bude potřeba... je to celý můj vesmír.“ (DJMaroko)

Související novinky

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

13.08.2022

Apple TV+ si pro sebe v poslední době ukradlo spoustu velkých talentů a jinak tomu nebude ani na následujícím projektu. U tvorby seriálu Sinking Spring, nové krimi z prostředí města Filadelfie, se… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama