Reklama

Reklama

Vychováni vlky

(seriál)
  • USA Raised by Wolves
Trailer 2
USA, (2020–2022), 14 h 58 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Aaron Guzikowski
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Sci-fi seriál Vychováni vlky od mistrného vypravěče a filmového tvůrce Ridleyho Scotta pojednává o dvou androidech – Otci a Matce – pověřených výchovou lidských dětí na tajemné panenské planetě. Když začnou náboženské rozdíly ohrožovat soudržnost rozrůstající se kolonie lidí, androidi zjistí, že ovládat lidskou víru je zrádný a obtížný úkol. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (169)

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Ok, Raised by Wolves je smelým počinom. HBO Max má vo svojej ponuke zaujímavé produkty a oplatí sa dať šancu aj tomuto. Áno, nezíska si to každého, mnoho ľudí, čo to pozeralo týždeň čo týždeň sa s tým nestotožnilo a klamal by som, keby že poviem, že ja som sa stotožnil zo všetkým. No, ide na druhej strane o chytré sci-fi. Postavy sú viac než solídne a herci sa ich vážne že chopili, hlavne Amanda Collin a Abubakar Salim. Bolo dobre vidieť opäť raz aj starého dobrého „ Ragnara ”. Koniec bol trocha WTF, ale ja nad tým ešte nelámem palicu a dám druhej sérii určite šancu. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto dokonalý seriál , hltal jsem každý díl s temnou atmosférou. Z počátku než se vše vysvětlilo a začalo postupně do sebe zapadat jsem byl trochu zmatený, nemám moc rád točené filmy a seriály takto na přeskáčku s flashbacky, ale jako celek mě to dostalo, líbilo se moc a netrpělivě budu očekávat druhou řadu. Jen mám obavy a se další řady netočily 10 let což tak nějak bude. Vetřelec 5 s důchodkyní Sigourney rozdíl 50 let, Terminátor, Rambo, Gladiátor 4 za dalších 50 let? ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 60 % Po rozporuplném rozjezdu mne to celkem chytlo a musím uznat, že navzdory nedostatku času, jsem seriál zkoukl celý celkem brzy. Ale čím blíže jsme k finále byli, tím horší to bylo. Nelogické chování postav, děj se jakoby zasekl a už nepředvedl nic zajímavého. Mám z toho smíšené pocity jako u Promethea či Covenanta. A ohledně Travise Fimmela, hraje dobře, ale hraje všude naprosto stejně... ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Vychovaný vlkmi” , je z môjho subjektívneho pohľadu - nadpriemerný, bizarnejšieho poňatia spracovaný, sci-fi seriál, a to pre trochu náročnejšie a tolerantnejšie publikum, ktorého vstupenkou by zároveň mohlo byť meno Ridleyho Scotta, čo je už snáď automatická garancia kvality, i keď už možno nie je v takej forme, ako za mlada, no i napriek tomu, má stále potenciál, t. j. režíroval prvé dve epizódy, jeho synátor Luke, potom ešte ďalšie tri, pričom už samotný štart bol podľa mňa zákonite najdôležitejší, ale ak už aj neskôr vôbec nerežíroval, prakticky mal vždy, ako výkonný producent, dohľad nad seriálom, ktorý som si jednak veľmi obľúbil, najmä po vizuálnej a fantastickej stránke, ale aj čo sa týka hereckého ansámblu, som nemal žiadnej, väčšej výhrady, každý skrátka robil presne to, čo mu (na)diktoval scenár, čiže všetci mali dostatok priestoru, niektoré vedľajšie postavy, asi aj menej, ale tie najhlavnejšie sa všetky nakoniec pekne vystriedali. Okomentoval som každú jednu epizódu z desiatich, v ktorých sú viac-menej zahrnuté komplet pocity a dojmy, a tak ako celok hodnotím vskutku nadštandardne, no súčasne podotýkam, že mnohí diváci to nemusia stráviť, čiže naozaj to nie je úplne pre každého, ako značia samotné komentáre na jednotlivé časti. Najlepšie je nedať sa nimi vonkoncom znechutiť a ovplyvniť, pretože by som inak prišiel o pozoruhodnú, seriálovú udalosť, čudného roku - 2020 ! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

U Mithry, vyklubal se z toho nakonec podivný hybrid. Scottové dodávají skvělou vizuální formu a slibují hodně. Nutí diváka klást otázky, neodpovídají, ale v poslední epizodě zahrají až příliš otřepanou písničku. Vlci mají skvělé momenty, ale čas od času jsou tak neuvěřitelně pitomí až to bolí. A snaha o emocionální vyhrocenost u androidů bude vždycky působit podivně. Herecky ovšem super... jen Fimmel hraje každou postavu úplně stejně. ()

Galerie (305)

Zajímavosti (6)

  • Náboženský řád Mithraismus, použitý v seriálu, byl stejně jako křesťanství původně malým pohanským kultem, v jehož centru stálo uctívání původem perského slunečního boha zvaného Mithras za dob starého Říma. Křesťanství, jak víme, přerostlo ostatní malé kulty a mnohé jejich tradice a zvyky si pohodlně připisuje a vydává za svá. V době zákazu pohanských krvavých obětí v Římské říši zastiňuje i tzv. Mithrovo mystérium, které bylo závislé na obětech býka, jehož maso zasvěcenci jedli na sakrálních hostinách a během kultovních slavností ve svatyních. Děj seriálu se tak odehrává v alternativním vesmíru, velmi podobnému tomu ve Vetřelci (1979) a Prometheovi (2012), kdy Mithraismus zůstal zachován a dál se rozpínal podobně jako křesťanství. (Bertramm)

Související novinky

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

13.08.2022

Apple TV+ si pro sebe v poslední době ukradlo spoustu velkých talentů a jinak tomu nebude ani na následujícím projektu. U tvorby seriálu Sinking Spring, nové krimi z prostředí města Filadelfie, se… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno