Reklama

Reklama

Voyagers - Vesmírná mise

  • Česko Vesmírná mise (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V roce 2063 Zemi sužují nemoci a sucho. Šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země odstartuje raketa se speciální misí. 30 chlapců a dívek, narozených ze zkumavky, bez rodin, je vychováváno v izolaci vesmírné lodi a připravovaných na život ve vesmíru. Pravidelnými dávkami speciální drogy jsou zbavováni veškerých emocí a pocitů. Nikdo z nich netuší, že mají pod dohledem posádky v průběhu letu dospět a zplodit potomky. Nikdo z nich netuší, že cesta bude trvat 86 let a oni tedy domov nikdy nepoznají... Když několik z nich odhalí tajemství mise a účinky drogy, rozhodnou se vzepřít. Izolace uprostřed nekonečného vesmíru probouzí vztek, chtíč, nenasytnost a strach. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (170)

Lencha 

všechny recenze uživatele

Slabota. Farrell tam byl jen do počtu. Nezajímaví mladí lidé, mladá Deppka hrozná, většina z těch puberťáků mě štvala téměř celý film... Jako potenciál to mělo, celkem zajímavý námět (i když nic nového pod sluncem), ale zpracování děsné. Jsem ráda, že jsem to dokoukala. Za mě dvě hvězdy s odřenýma ušima. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to, jak na lodi, která 86let "putuje vesmírem" ke vzdálené planetě by mohlo být zajímavé...Pokud ta loď není plná puberťáků, kteří přestanou ve 14ti letech pít vodu, která obsahuje látky, která jim tlumí jejich pubertální pudy :D Divím se, že se jich tam nepozajíbelo víc...Jako vážně jsem cca od půlky filmu čekala větší vraždění a docela mě mrzí, že na to nedošlo..Nicméně - myšlenka - jakože vize celého filmu - super - to se mi líbilo, ale bylo to podané tak "nezajímavě"... Zajímavý projekt, pokud od narození neznáte nic jiného než "uzavřený" svět mimo realitu - takže neznáte slunce naživo, vzduch, řeku apod..tudíž vám to logicky ale právě nemůže chybět...v tom to bylo dobře vymyšlené ;) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Fakt je to takový Pán much ve vesmíru. Akorát tam, kde Pán much je hluboký, silný a promyšlený, je Voyagers jen banální, plující po povrchu a černobílý. Navíc si často vypomáhá vatou, jelikož jinak by to Burger na skoro dvě hodiny nenatáhl, ale to přece dneska je skoro až povinnost, mít stopáž filmu skoro dvě hodiny a výš, že... A jen skvělou kamerou (která se z toho snaží dostat maximum a vytvořit silnou atmosféru) a hudbou to zachránit nejde, když postavy jsou bezcharakterní a černobílé, stejně jako jejich chování a navíc je to po celou dobu dost nudné. Navíc tomu naprosto chybí šťáva, nějaké pořádné zvraty by to chtělo (ne jen ty lehce odhadnutelné), nějaké překvapení... ale to tady prostě chybí. Nápad dobrý, ale provedení chatrné, plující po povrchu a nezáživné. Bohužel. To fakt nenajdu sci-fi z roku 2021, které bych mohl dát aspoň slabé tři hvězdičky? 2* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Soudě podle hodnocení zde, na Imdb a RT jsem od Voyagers čekal horší kousek. Zároveň tím však nechci říct, že by mě Burgerův film nějak výrazně uchvátil. Samotný námět měl rozhodně potenciál, který se však ztratil ve zpracování, jež mohlo více (či divácky atraktivněji) pracovat s postavami, prostředím vesmírné lodě bez úniku a celkově s budováním atmosféry. Voyagers poukazují na to, jak mohou lidmi hýbat (ne)chtěné emoce, a jak lehce lze lidmi manipulovat, chopí-li se moci narušený (rádoby) "alfa-male", který umí využít strachu a nevědomosti. Chybí tomu sice ona kýžená "vesmírná stísněnost a beznaděj" (viz Vetřelec, Gravitace či Život) a syrovější zpracování, upozaděné kvůli orientaci na mladší publikum, ale i tak se jedná o solidní tříhvězdičkovou jednohubku. P.S. Porovnání s Pánem much, kterého jsem tedy (zatím) nečetl, ani neviděl, je na místě! ()

.MJ. 

všechny recenze uživatele

Moderní adaptace Pána much aneb co se stane, když chcete po adolescentních smradech, aby fungovali jako demokratická společnost. Příčina ani rozuzlení tady nejsou důležité. Stejně tak není důležité prostředí ve kterém je děj zasazen. Pointa filmu je už od začátku zcela jasná a ani trochu nepřekvapí. 55% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Za VFX efekty ve snímku je zodpovědné pražské postprodukční studio UPP. (EndyseQ)
  • Natáčelo se v rumunské Bukurešti. (BMW12)

Související novinky

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

25.06.2020

V Hollywoodu se čerstvě rozdávaly nové projekty a dva z nich teď přistáli v rukou velice šikovných režisérů. David Leitch (John Wick, Deadpool 2) se upsal režii snímku Bullet Train pro Sony Pictures.… (více)

Reklama

Reklama