Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Vraždy podle abecedy (S04E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The ABC Murders (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1992, 1 h 43 min

Obsahy(1)

Herculu Poirotovi kdosi v pravidelných intervalech posílá dopisy podepsané šifrou ABC, v nichž stojí, kdy a kde dojde k příští vraždě. Pachatel postupuje systematicky, jména obětí i místa činu následují po sobě v abecedním pořadí. Ačkoli jsou Poirot a inspektor Japp informováni předem, prohnaný vrah jim stále uniká. A ještě si s nimi zahrává, když oznamuje, že znovu udeří. S tak drzým zločincem se detektiv dosud nikdy nesetkal! Musí ochránit lidské životy - a čas pracuje proti němu. Mrtvé ale přece jen něco spojuje: všechny navštívil nenápadný podomní prodavač punčoch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje absolutně první setkání s knírkatým borcem v buřince. Bohužel nejspíš i moje poslední. Detektivka to nebyla špatná, pointa příjěmně překvapivá. No ale kam se poděl sebemenší náznak nějaké té pravé detektivkové atmosféry, to mi zůstává záhadou. Poirot je oproti takovému Sherlockovi slaboučký odvárek, který není ani vtipný, ani nijak zvlášť důmyslný či pokrokový (alespoň tedy v tomto kousku). Největší průšvich je právě ta atmoška, která se nedá s Sherlockovými případy a zpracováním vůbec srovnávat. Dalo by se říci, že je to moje druhé setkání s Agatiným příběhem, ale ani z toho nejsem nijak zvlášť na větvi. Ruku na srdce, ale tohle že je právě ten nejlepší příběh od nejopěvovanější detektivní spisovatelky všech doby? Knihomol tedy zrovna nejsem, ale tohle je prostě slaboučký jak třikrát vylouhovaný anglický čaj. Takže si dovolím tvrdit, že Vraždy na Nilu, Orient expresu nebo kdekoli jinde mi zůstanou navždy utajeny :o). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jeden z nejlepších dílů "Hercula Poirota", kde se ukazuje, že Agatha měla skutečně parádní dar pro psaní detektivních příběhů a zde prezentovala opravdu unikátního vraha. Ten stojí za to, stejně jako celá zápletka, která je parádně vygradována a neskutečně dobře vymyšlena. Tady opravdu dlouho nebudete vědět, kdo zabíjí a proč. ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší Poirot ! Děj má spád, ponurou atmosféru, šílence ... člověk by až řekl, že to není krimínálka, ale spíš thriller. Velmi dobře provedené a zápletka je opravdu vynikající. Když už jsem myslel, že je po všem, začali se objevovat nové skutečnosti. Ne že by to u Poirota nebylo zvykem, ale tady to má celé takový zvláštní nádech. Velmi dobrý film. 94 % ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně promyšlená detektivka a hlavně první film s Herculem Poirotem, co jsem kdy viděl. Vždycky jsem dával spíše přednost Sherlocku Holmesovi, Poirot mě zkrátka ničím nepřitahoval. A to se ostatně nezměnilo ani po tomto filmu. Zápletka je poněkud překombinovaná (takový ten příběh, který se v reálném světě nikdy nestane), ale všechno to do sebe zapadá, je to prostě dobře vymyšlené. Něco mi v tom ale chybělo, něco, čím by příběh výrazněji vybočil z řady. Možná chci moc, ale tohle byla jen "obyčejná" dobře zvládnutá detektivka. 80%. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jedné a jediné věci se s anglickou královnou shodneme: obě milujeme Davida Sucheta v roli Hercula Poirota. A zatímco ona mu dala řád, já ho můžu jen ze vzdáleného středu Evropy nekriticky zbožňovat a psát na jeho adresu oslavné komentáře. Viděla jsem většinu jeho krátkých i celovečerních dobrodružství, a Vraždy podle abecedy řadím v žebříčku The best of the best of Belgian detectives na přední pozici. Zatímco ostatní příběhy jsou víceméně odpočinkovou zábavou, tento má mnohem blíž k psychologickému thrilleru. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama