Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom golfu ale ako tento film tak aj film Tin Cup ma veľmi bavili. Tento ma bavil o to viac, že sa odohrával v 20.rokoch min. storočia. Robert Redford evidentne vie navodiť fajn atmosféru, čo predviedol už v mnohých filmoch. Snímok je plný hviezd, z ktorých očividne najlepší je Will Smith čo by "anjel". Taktiež posledný film, v ktorom si zahral Jack Lemmon a akurát to skončilo aj tak že... no veď uvidíte. Ale akoby to samotný Redford vedel, že toto bude dôstojný koniec Lemmonovej kariéry. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Když jsem si v titulkách přečetla jméno Willa Smithe, říkala jsem si, co ten tady, proboha, bude hrát ? Ale potom přišlo velmi příjemné překvapení. On hrál prostě výborně. Najednou to vůbec nebyl uklízeč vesmírného šmejdu ani polda, co mu zákony říkaj asi tolik, co mě. Ostatní herci byli též dobří, Redfordova režie už se stala pojmem. Ani scénář nepokulhává. Co zbývá dodat ? Aby Smith stejně příjemně překvapil i v Já, robot podle Asimova, který přijde za chvilku i k nám. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podobně jako sport, který zde má hlavní roli, tedy golf je i tento snímek pomalý ale zajímavý, zábavný a občas i napínavý. Vynikající retro atmosféra, která doprovází jednotlivé turnaje, výborní herci v čele s tajemným (skoro) božím pomocníkem Smithem a skvělá Redfordova režie napomáhají k tomu, že se po celé dvě hodiny budete bavit více než při sledování samotného Tigera Woodse. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Děkuji, Roberte Redforde za nejkrásnější, nejdojemnější a asi nejlepší film o sportu jaký jsem měla tu čest vidět. Bylo to také mé první setkání Willem Smithem ve vážnější roli a věru zahrál to znamenitě, za zmíňku stojí i Matt Damon kterého mám film od filmu čím dál více radši a charismatická Charlize Theron jim zdatně sekunduje. Celkově mě film potěšil, zvedl náladu, jak se za dlouhou dobu málokterému filmu povedlo. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jasný promo film na golf a hřiště v Savannah :) Z herců zde byla na prvním místě pro mne energická a krásná Charlize Theron, pak hláškující caddy Will Smith a až poté podle vzoru Redforda učesaný bývalý zázračný golfista v podání Matta Damona. I když je film místy dojemný a výtečně obsazený - tak bych na režiséra Redforda nejradši vzal golfovou hůl 3-iron, jak ten film příšerně přesladil a pomocí filozofických řečiček protlačil zázraka do cíle mezi golfové legendy. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=EjNAulnPsHo ()

Galerie (45)

Zajímavosti (18)

  • Původně měli hlavní role hrát Morgan Freeman a Roberf Redford. Redfort nakonec usoudil, že by film fungoval líp s mladšími golfisty. (HellFire)
  • Scéna, kde Rannulph Junuh (Matt Damon) žiada kvôli jeho vlastnej chybe pre seba trest, odráža skutočnú udalosť v živote Bobbyho Jonesa. (misterz)
  • "Bagger Vance" a "R. Junuh" zastupují Krišnu a Arjunu z hinduistického originálu "The Bhagavad Gita". Ponaučování Rannulpha je volně inspirováno tím, kdy Krišna učí Arjunu, maskující se přitom jako jeho pokorný řidič válečného vozu. (HellFire)

Reklama

Reklama