Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (358)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný dojem jako u Sedláčka vždy. 1)  Po převzetí roztočeného filmu jiným producentem došlo ke změně režiséra, který poté scénář přepsal a přeobsadil._____ 2)  49letý Robert Sedláček neustál rytmus a dynamiku snímku. Film je chvílemi sympaticky svěží (zpočátku), nesympaticky nudný (první monolog Radka v rozhlase), rozvláčný (když se vyjasňovalo, o co vlastně jde), napínavý (před finálem) a jindy zase zbytečně rychlý a až jaksi odbytý (zejména na konci). Hezký námět se nedočkal odpovídajícího zpracování a ten rozmazaný nelogický konec tomu jen dodal._____ 3)  Líbil se mi (fyzicky) 27letý pěkný Karel Jirák s velkým zadkem (mladý policista)._____ 4)  Rodenovi bylo místy špatně rozumět._____ 5)  Následuje obrovský spoiler, který vyzradí téměř vše, co se v díle odehrává! Čti až po zhlédnutí filmu!_____ Tak Roden se společníkem, ti hodní, měli IT firmu a svého právníka Bareše. Ten se buď spolčil s dalšími anebo je to sám, kdo za vším stojí. Najatí chlapi unesli Rodenova parťáka a požadovali výkupné. Posléze ho zabili. Unesli i Rodena, kterému se však podařilo osvobodit a při svém útěku jednoho z nich (dvou) zabil. Protože by zabití asi neobhájil jako nutnou obranu, s pomocí Bareše utekl do Ameriky. Právník mu poslal 40 miliónů (zřejmě korun) namísto dohodnutých 70. A nyní je Roden zpátky. Nijak nezkoumá, jestli ho Bareš podvedl či ne, i když zřejmě kvůli napětí se oba na svou vzájemnou schůzku chystají jako pistolníci na Divokém západě. Prostě si trochu popovídají, právník sáhne do trezoru, vytáhne půldruhého miliónů eur, předá je Rodenovi a ten v klidu odchází. Nepochopil jsem roli právníka v celé akci. Nepochopil jsem celý tyátr kolem jeho zkasírování. Když byl Roden tak dobrý ajťák (už půl roku odvládal Barešovy počítače), proč ho nepřiměl k zaplacení na dálku? Proč musel přijet právě pár minut před promlčením a honit čas? Nechápu více věcí, tohle je jen malá ukázka._____ 6)  Výstižný koment napsal Matty***, roztomilý koment verbal****. Rozesmál mě kreyson13*: jen mi tam chyběly reklamy, aby se něco dělo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Krimi thriller, kde se téměř stále jen povídá. I tak je atmosféra hutná a příběh velice silný, s několika momenty, kdy jsem skoro nedýchal. Překvapilo mě i promyšlené provázání postav, stejně jako gradace napětí z dalších událostí. Závěr byl sice trochu fádní, na druhou stranu kvituji, že tvůrci se nenechali unést a film skončil rozumným kompromisem. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

BUDEME SVĚDKY OJEDINĚLÉHO SETKÁNÍ. SETKÁNÍ OSOB, JEJICHŽ PŘÍBĚH ZAPOČAL PŘED 20TI LETY…“   Celkem dost postav a přesto v tom není chaos. Jednoduchej příběh, postavenej na dialozích a nápadu s odhalením (téměř) promlčenýho zločinu. K tomu si přidejte charismatickýho Rodena a celkem povedený zvraty. Já myslím, že tohle na fajn českej film stačí!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Za pár hodin budu v „suchu“. 2.) Myslím, že správnej příběh má trvat maximálně jednu noc (a jeden den).                    PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Na místní poměry slušné (přesto se to místy neubránilo jisté trapnosti, např. při telefonátu Bareše  s jeho ajťákem), působilo to na mě ale trochu jako pokus o českou verzi thrilleru Feedback, a scenáristicky to na mě bylo překombinované a v jeden moment jsem se v tom už ztratil. Dějově mi to taky přišlo dost nevěrohodné (nedávalo mi například smysl, že by jednou z hlavních motivací Radka bylo dostat z někoho peníze, když jich evidentě měl dost), včetně vykreslení neschopné policie, což je otravné univerzální klišé v 95 % filmů, kde se nějaká policie vyskytuje (vrchol směšnosti přichází 5 minut před koncem, kdy policajt s baterkou prohlíží bílý Volkswagen Passat CC, ačkoli hledá černý Peugeot 3008). Výskyt neherců typu Břínek a Decastelo mě pak jen utvrdil v tom, že do 100 % kvality zde bylo ještě hodně daleko. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že u nás občas vznikne něco jiného než pitomá komedie ale pořád nám ke konkurenci dost chybí. Promlčeno je vtahující, komorní thriller, který se všehovšudy odehrává ve čtyřech prostorech s herci a telefonu. Příběh dokáže zaujmout, řemeslně je vše ok, ale nakonec se vlastně nic nestane a divák si říká o čem, že ten původně zásadní příběh, který měl mít obrovský zvrat, vlastně byl. Režijně fajn, scenáristicky děravé. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení probíhalo v Malibu v USA a noční Praze. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)
  • Barbora Bočková coby ambiciózní rozhlasová moderátorka, která právě vysílá nejsilnější kauzu  své kariéry, natáčela většinu času v prostorách Českého rozhlasu na pražských Vinohradech. Ve studiu sídlí stanice Radio Prague International, která vysílá zprávy do zahraničí. (Zdroj: ČSFD)
  • „Myslím, že to je první film v československé kinematografii, který se odehrává téměř v reálném čase,“ popisuje režisér Robert Sedláček. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama