Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako pomerne dosť autentická strieľačka v reálnom prostredí. Nečakajte plodné dialógy. Proste niekto chcel, aby divák pocítil ako sa dá “žiť”. Vyšlo to bohužiaľ iba čiastočne. Vydarila sa atmosféra, boje, skvelý je originál arabský jazyk. K dokonalejšiemu precíteniu utrpenia to chcelo detaily. Proste iba neodvrátiť kameru, keď režú hlavu, napríklad. Chceli nám ukázať utrpenie, zlo a smútok a chceli to zrejme autenticky, tak netrebalo cuknúť za päť dvanásť. Napriek tomu ide o dobrú bojovku. Obzvlášť chválim kameru, lebo boje boli prašné, hlučné, dynamické, ale nie neprehľadné. Náboženstvo (akékoľvek) neprinieslo nikdy nič dobré. Zaslúžené 4. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Článek v časopise NewYorker, podle něhož film vznikl, je naprosto dechberoucí. Bohužel Carnahanův scénář z něho udělal tak trochu generickou historku o tom, jak zkušený moudrý mazák učí mladé ucho bojovat. Chybí tomu strašně to zasazení do bitvy o Mosul, tak jak ho najdeme v novinovém článku. Carnahan jen vybral určité motivy a příhody (třena kuvajtskou soap operu), ale nedokázal (a ani s malým rozpočtem nemohl) ukázat celou tu hrůzu v Mosulu. Proto jen solidní tři hvězdy. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Mosul je nakonec "jen" průměrný akčně-válečný film, po kterém by pravděpodobně ani neštěkl pes, pokud by nebyl na Netflixu a pokud by nebyl kvůli angažovanosti bratrů Russoových poslední měsíc propagovaný v komunitě filmařů. Komando jednotka v městě zamořeném ISIS teroristy. Tečka. Nic víc a nic míň. Líbila se mi vyváženost děje/akce a ačkoliv není žádná víceméně odrovnávající, všechny jsou dostačující, jednotka mě sama o sobě celkem bavila i přesto, že jsem k žádné z postav vyloženě nestihl vytvořit vztah a taky potěší autentická arabština. Drsné prostředí, dobrá kamera a dostatečně poutavý obsah, ale finále pro mě bylo vyloženě nudné a nezapadlo mi do celkového obrázku předchozích 90minut. Takhle na jeden zátah dobrá válečná jednohubka, ale moc odvařený z toho teda nejsem. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mosul, Irak. Po ťažkých bojoch sa konečne začínajú obracať sily proti ISIS. Na čele vojny proti ISIS stojí elitný tím SWAT Ninive, ktorý vedie major Jasem. Po tom, čo do svojich radov naverbujú mladého policajta, sa vydávajú na nebezpečnú misiu. Potiaľto fajn. Veľa prachu, špiny, všade číha nebezpečenstvo, nedôvera, deti potulujúce sa ulicami. Bezútešné prostredie, ktoré dokonale vystihuje, čo prináša vojna. Nesadlo mi však „konečné riešenie“ – forma odmeny pre tím SWATU. Možno logické, lebo – čo vojakom najviac chýba... Ale nedostalo sa mi vyriešenia podstaty problému. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Sústredí sa to viac na atmosféru než na postavy alebo príbeh. Dosť pomáha autenticita (celé to je v arabčine) a nepredvídateľnosť. No adrenalín aj emócie to doluje dosť ťažko. Hore film dvíha záverečná pointa, ktorá tomu celému zmysel a pôsobí krásne ľudsky. Porovnávať to s Black Hawk Down alebo aspoň 13 hodinami je nepatričné. Slabších 7/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)

Reklama

Reklama