Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Oprostil bych se od místní kritiky. Když pominu, že je to podle skutečné události, tak si myslím, že filmů, kde se jednotka probíjí ulicemi, aby udělala dobro a počítá s tím, že asi zařve, tak těch není mnoho. Takže hledat tady silné charisma osob je pěkná blbost, to by film mohl trvat tři hodiny a vůbec už by to nebylo o té akci, jako takové. Také nesmíme zapomenout na to, že nových filmů, které zaujmou je v dnešní době nic moc, takže v tomto případě spokojenost. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se na tento počin z prostředí války s Islámským státem těšil, produkce bratří Russoových naznačovala jistou úroveň kvality, dále pak Carnahan patří mezi zručné scénáristy. Ve výsledku jsem spokojen, to dozajisté, ale na úplnou top kvalitu filmu pár atributů scházelo. Velmi jsem si oblíbil hlavního hrdinu, majora Džasema, z toho herce na každém kroku vyzařovalo charisma, jednoduše se zde kasting vyvedl na jedničku. Ostatní členové kromě mladého policisty nedostali moc prostotu, neboť dost příslušníku írácké SWAT jednotky v průběhu filmu zemřelo (postavy se vyškrtávaly jako na běžícím páse). Jinak akce dost komorní, na druhou stranu realisticky podaná. Vybombardované okolí města Mosul, ty porozpadlé budovy, to vše přidávalo na nesmírné atraktivitě samotnému snímku. Ten jediný, ale slušný zvrat s nastraženou bombou mě fakt překvapil. Úplný závěr nezklamal. Řemeslně precizní záležitost, ale na ten pomyslný piedestal fakt něco chybělo. Za mě silné tři hvězdy. 7/10 ()

Reklama

Majkak 

všechny recenze uživatele

Velmi realistické z pekla Mosulu, kdy zbytky speciální jednotky loví příslušníky Daeš (Islámský stát). Autentické prostředí potrhuje i jazyk filmu - arabština. Bez vojenských akcí na efekt, klasické střídání boje ve zdevastovaném městě a chvilek, kdy se přepočítají ztráty, ošetří zranění a jde se dál. Boj se skrytým nepřítelem v kulisách větších či menších ruin, se zbytky poschovávaného civilního obyvatelstva, s možnými zrádci a poschovávaným členy Daeš. Příjemná pointa, která významně polidšťuje členy jednotky a dává hlubší rozměr celému počínání. Ti chlapi měli dobrou motivaci, i když používali drsné prostředky a neznali slitování. V kontextu toho, co se tam dělo, se jim nelze divit. Natočeno na základě skutečností a věnováno padlým členům jednotky. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mosul, Irak. Po ťažkých bojoch sa konečne začínajú obracať sily proti ISIS. Na čele vojny proti ISIS stojí elitný tím SWAT Ninive, ktorý vedie major Jasem. Po tom, čo do svojich radov naverbujú mladého policajta, sa vydávajú na nebezpečnú misiu. Potiaľto fajn. Veľa prachu, špiny, všade číha nebezpečenstvo, nedôvera, deti potulujúce sa ulicami. Bezútešné prostredie, ktoré dokonale vystihuje, čo prináša vojna. Nesadlo mi však „konečné riešenie“ – forma odmeny pre tím SWATU. Možno logické, lebo – čo vojakom najviac chýba... Ale nedostalo sa mi vyriešenia podstaty problému. ()

Sayge 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem docela zklamán i přesto, že jsem od Mosulu ani moc nečekal. Akce se vyhýbali jak čert kříže a nežli válku, připomínala spíše zápas z CSka s polovičním počtem hráčů. Chybělo tomu napětí, brutalita, pořádný zvuk střelby a výbuchů, chaos, zajímavé postavy a epičnost. Co tomu zůstalo ptáte se? Vlastně ani nevím, stísněný prostor postranních uliček města dodával pěknou vizuální atmosféru a velmi se mi zalíbilo, že někoho napadlo přihodit tam i menší, nechtěnou střelbu do vlastních řad, což se často nevídá kupodivu. Postavy vzhledem k tomu, že byly absolutně nezajímavé, mohly v klidu umírat jak se jim zachce, aniž by mi to rvalo srdce a skvělé je, že přesně to se taky dělo. Skupinka SWAT řídla jeden po druhém už od začátku, což alespoň udržovalo film v běhu a když už nepotěšil, tak aspoň uběhl rychle. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)
  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)
  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)

Reklama

Reklama