Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O Bundyho případu mám lecos nastudované, takže mě film nijak extra nepřekvapil, snad až na tu nečekaně detailně natočenou scénu popravy, ale to nevadí, protože je to solidně zrežírované a více než slušně zahrané od představitele hlavní role. Takže na podobný skromně pojatý kousek určitě nadprůměrná záležitost, která se navíc nebere po celý film úplně vážně a dokáže občas celé téma odlehčit i přesto, že sledujeme snímek o jednom z největších vrahounů v Americký historii. Já jsem celkem spokojen.65% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Skoro mi to připadá, jako kdyby se pár filmařů někde v baru, notně posilněno alkoholem, vsadilo, kdo natočí nejnudnější film o jednom z nejznámějších sériových vrahů Ameriky a vítěz pak svůj výtvor zrealizuje. Vážně to bylo velké "vzrůšo", sledovat hodinu a půl jednoho nechutného, zbabělého úchyláčka, jak s pravidelnou jednotvárností, přibližně tak jednou za deset minut flákne pár lepých dívek po hlavě, přičemž oběti se okamžitě po první ráně hned bez hlesu složí a pak už jen celý říčný dovádí nad jejich těly za hlasitého stupňování slova fuck. A mezitím, asi aby měl divák dostatek času rozdýchat to neskutečné napětí, je nám servírováno jakési psychologické rodinné drama, nejspíš abychom pochopili pohnutky, které Teda přivedly až na elektrické křeslo. No, tak jako tak, větší záhadou pro mě bylo, kde sehnali tak nevýrazné obsazení, jak se jim povedlo zadupat do země třeba i jen nepatrnou jiskřičku invence a proč by se na to měl chtít kdokoliv proboha dívat. To si raději pustím ten nejslabší díl Criminal minds a pořád na tom budu lépe. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Masový vrahovia sú vždy látkou fascinujúcou, kontroverznou a zvrátene lákavou zároveň. Osobnosť Teda Bundyho je "kultom" a pre mňa tak trochu aj objektom záujmu v rámci mojej "profesionálnej deformácie". V porovananí so skutočnými faktami a objektívnymi zisteniami som bol prekvapený mierou autenticity a snahy priblížiť film čo najviac reálu (o čo sa zaslúžili aj dobové prestrihy, či už z procesu alebo Bundyho reálne fotky). Hoci formálna stránka je viac televízna a vonkoncom nevyniká režisérskym majstrovstvom, o to viac môže vyniknúť obsahová rovina, v ktorej je miera zobrazených skutkov vcelku explicitná, autori mali skutočne odvahu...A predovšetkým môže vyniknúť najväčšie prekvapenie: Michael R. Burke! Pre mňa totálne neznámy herec, ktorý stvárnil Bundyho priam "bytostne presvedčivo". Hoci niekedy sa to celé posúva do úrovne (ne)chceného odľahčenia (hoci značne úchylného:), celý film má vynikajúcu atmosféru, ktorá navodzuje miestami aj zimomriavky...Opäť sa potvrdilo, že najlepšie hororové príbehy píše najlepšie sám život...bohužiaľ... ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařillé drama, plné slovíček "fuck" a "bitch", doplněné psychicky narušeným kleptomansko, nekromanským psychopatem, který si našel zalíbení ve vraždění mladých dívek, které před a potom brutálně znásilní. Měl, ale velké charisma, proč by jinak již odsouzenému masovému vrahu posílalo dopisy 1000 dívek. Lítost neprojevil nad svými obětmi ani na křeslem. Prostě další úchylák, kterého justice místo doživotí poslala na smrt. Byl by to pro něj horší trest. To utíkání by ho za chvíli přestalo bavit. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pokud je film o sériovém vrahovi natočen podle skutečné události a natočí se stylem ála teenagerovský horror, nejedná se podle mě o film natočený s nadhledem, nýbrž o režisérovu úchylku nebo špatnou interpretaci. Zajímalo by mě, co by cítili rodiče zavražděných dívek, kdyby viděli, jak ve filmu jejich dceru někdo zabíjí, mučí a znásilňuje tak, že vyplují na povrch komické prvky, které už ze slušnosti do takovéhoto filmu nepatří. Bachaři asi taky byli pěkní pitomci, když jim sériový vrah dvakrát utekl. Postava a charakter Teda Bundyho byly i přes dramatické trhliny vykresleny celkem dobře. Pokud chce ale divák vidět o sériovém vrahovi opravdu syrový film, který si nedělá z tragických věcí prdel, doporučuji film "Henry - portrét sériového vraha". ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)
  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama