Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Muž s deštníkem (S01E03)

(epizoda)
  • Jižní Korea 우산을 쓴 남자 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Pár hráčů postoupí do dalšího kola, které slibuje stejnou šanci na sladkou odměnu i na smrt – teď i se skrytými výhodami. Čun-ho se nepozorovaně vkrade dovnitř. (Netflix)

Recenze (52)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už si začínám pamatovat jejich jména! Vypadá to nadějně, dámy a pánové. Musím říct, že někdy se Netflixu fakt podaří vyprodukovat pořádnou pecku! Squid game je prostě totální masakr! Nějaký věci jsou tam sice dost o náhodě, jako třeba u toho policajta, kterej měl z prdele štěstí, že se mu podařilo proniknout do tý organizace. Nebo u Severokorejky (která je jen tak mimochodem nejvíc hezká, jako většina herců tady.. ne vážně, připravte se, že zase budu simpovat jako prase tuhle sezónu), který se podařilo dovnitř propašovat nůž a neusnout v autě. Ale je to tak dobře udělaný a uvěřitelný (zatím), že mi to přijde úplně v pohodě (zatím) a dává to smysl (znovu zatím, nebudu se radši radovat předčasně, už jsem se poučila). Všechny postavy jsou skvělý, hlavně partu Gi-huna úplně miluju! Ten starej děda, Gi-hun sám o sobě je hrozně dobrej chlap, definitivně moje nejoblíbenější postava. Ali je skvělej - líbí se mi, jak dobře udělali, že pořád neumí moc korejsky a za všechno je hrozně vděčnej. A Sang-Woo je typickej chytrej brácha (jak Gi-hun pořád zdůrazňuje). Jenom teda nevím, proč nechal Gi-huna vybrat si ten nejtěžší obrazec. Je to jeho brácha sakra, proč mu nic neřekl!? (Trošku podezřelý..) A hrozně mě zajímá, o čem ta celá organizace je, a jak to v ní chodí. Třeba, kdo je ten chlápek, co dostává nápovědy a proč je vůbec dostává? No bude to zajímavý. Hodnocení: Korejci jsou mistři v propojování srdcervoucího dramatu a komedie. Takhle se to dělá! Ne jako v Hollywoodu s jejich cringe vtipama pro sedmiletý/10 ()

Karbos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S tímhle dílem mám trochu problém, rozhodně mě zarazila sledovačka mladého plody, seriál se nám snaží prezentovat jak je strana organizátorů propracovaná a sofistikovaná, na druhou stranu stačí prostě jet za autem a v přístavu není nikoho kdo by hlídal nakládku ani kamera, jak se borec dostal do samotného auta je však teprve záhadou. Hlavní feme fatale si v autě plném plynu prostě dá límec přes pusu, zadrží dech a já tou dobou stírám další plyvanec scénáristů do ksichtu, abych následně viděl to největší klišoidní hovno v podobě 'chce se mi čůrat, pusťte mě ven'....jako fakt ? 200 lidí v jedný hale a nemají tam ani nočník? Proti tomu je předchozí šaráda s nožíkama v kapsičkách ještě 110% real a schovávaní cigaret do pochvy 130% logic. Takhle dementní organizace by neuhlídala ani střídání nádechu s výdechem..mám proto obavy že se seriál po skvělém začátku rychle začne zvrhávát do naivní pohádky a bude se u toho navíc tvářit děsně cool, smart, clever.... ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla palba.. jako první hra byla lepší, ale tohle melo neskutečně napínavou atmosféru a stačil opravdu trochu silnější pohyb a bylo po prdeli. Říkal jsem si v 1 díle, že je škoda, že hrají takovéhle stupidní dětské hry, ape teď mě to vůbec nevadí, ba naopak. Ono totiž tím, že je to tak jednoduché a pravidlo jsou jasná, je lehčí se v té hromadě lidí zorientovat kdo udělal chybu a kdo během pár vteřin zahyne. A i když se jedná o takového dětské hříčky tak vědomí, že jedná jediná chybka znamená smrt, tomu dává úplně jiný rozměr. Uvidíme co bude dál, ale jsem napjatý jak špagát. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí část je ve znamení další, v pořadí druhého soutěžního kola. A opět v disciplíně dětské. Už na samém začátku záleží na dobré volbě, aby byl průběh lehký a hlavně úspěšný. Dramatizace do morku kostí, další krvavá hrůza a nyní dokonce i humor. Vlivem nové postavy z předchozí části se více podíváme do zákulisí strážců a více se o nich dozvíme. Více prostoru tentokrát mají ženské postavy. Epizoda neztrácí dynamiku, zajímavost a žánrově krvavou show. Bohužel už na začátku se objevuje určitá scenáristická nelogičnost, která se místy táhne až do konce této části. Dost to kazí celkový dojem, ale pokud se nad tím nebude přemýšlet... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vraciame sa naspäť na ostrov, a aby to bolo zaujímavejšie, tak tvorcovia ozvláštňujú jasne daný dej o prvky typu infiltrácie človeka do týmu červených. Alebo o zvedavú účastníčku hry, ktorej ku šťastiu nestačí sa iba zúčastňovať hier. Hra číslo dva je vyvrcholením epizódy a je riadne zvláštna, žiadna akcia, len mravenčia práca. A nad vami stojí maskovaný chlapík so zbraňou... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Jung Hoyeon, představitelka Kang Sae-byeok, to při vyškrabávání dalgony (cukrový koláček) dvakrát pokazila a scéna se musela točit opakovaně. (jajo161)
  • V epizodě se hráči rozdělí podle tvarů do různých skupin. Jako poslední je na výběr deštník, který v prvním záběru má rovný tvar spodní části, ve druhém záběru má spodek ve tvaru vlnek (což je i tvar, který dostanou na vyřezávání) a ve třetím a posledním záběru se opět tvar mění na rovný. (Agressor69)
  • Režisér Dong-hyeok Hwang se zprvu zdráhal požádat Jeong-jae Leeho (Gi-hun), aby dalgonu lízal, ze strachu, že to bude slavný herec považovat za nedůstojné. Jeong-jae Lee přiznal, že si nejdřív nebyl jistý, jestli to chce udělat, ale nakonec došel k závěru, že je to skutečně nejlepší způsob, jak projevit Gi-hunovo zoufalství. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama