Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

jajinka 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh osudových setkání s pozadím přicházející kruté druhé světové války..0bsazení postav, od kterých neupustíte pohled.. Lehkou atmosféru rychle střídá dusno reality války, jen Gilda si nechce připustit, že přichází o své nejbližší.. Nakonec začne bojovat vlastními prostředky, o kterých okolí netuší, že nejsou nepřátelské.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Až neskutečně příjemný film. Odehrává se v letech 1924-1944 a nebýt té závěrečné válečné kapitoly, bylo by to absolutní hodnocení naprosto čisté. Takto lehce sklouzla Hlava v oblacích do klišé válečných story, ale už jenom díky uvolněné morálce a vazbám na občanskou válku ve Španělsku, se naštěstí neocitáme v tradiční katarzi, kterou tak proslavila například Maléna nebo v poslední době Černá kniha. Charlize Theron, Stuart Townsend a Penélope Cruz jsou dokonalá trojka, výprava je celkově velice realistická, erotické napětí je stravující, oči mají svou dávku potravy a tak je to naprosto dobře. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dílo založené na pomalém a pečlivém vyprávění, úžasné kameře a především Charlize a neméně dobré Penelopé i Stuartovi. Hlava v oblacích, to je neskutečně dobře odvedená filmařská práce, na úkor čehož se možná trochu vytratily emoce a jakýkoliv moment překvapení, odnést si ale můžeme pocit zadostiučinění a naději, že věci nemusí být zlé a takové, jak se na první pohled zdají. A je možné mít hlavu v oblacích, neztratit sama sebe, a přitom dělat "správnou věc." ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Je to už sedm let, co jsem Hlavu v oblacích viděla. Ale zato jsem to tenkrát stihla čtyřikrát. Kdysi mně, ještě nezkušené, filmy sotva políbené, dychtivé divačce, čímsi učarovala. Přemýšlím, jestli by se jí to povedlo i dnes. Strach ze zklamání (vzhledem k jinému průměrnému hodnocení) mi ale ještě nedovolil se skutečně přesvědčit na vlastí oči a uši. A tak si musím vystačit s dojmy, které přetrvávají i po těch sedmi letech. Především tenhle snímek zachytil raritní kombinaci pro mě nejzajímavějšího historického období - 30. léta včetně občanské války ve Španělsku s přesahem do druhé světové války až k jejímu konci. Je to ale netradiční pojetí, rozhodně nečekejte válečnou vřavu. Celkově se na film nesmírně dobře kouká - ať už budeme mluvit o kostýmech a dobové atmosféře nebo obou hlavních představitelkách, které přidávají i výborné herecké výkony. Pro někoho možná nestravitelná všechochuť, ale já si užívala tu kousek romance, tady kousek dramatu a jinde zase kousek akce a napětí, a to vše v kulisách jedné velké evropské tragédie minulého století. // Musím říct, že ani po téměř deseti letech pro mě tenhle snímek neztratil své kouzlo. Moje já, které je nyní o mnoho filmových zkušenosti bohatší, z něj už sice není tak na větvi, přesto se k němu budu určitě ráda vracet jako ke starému známému, kterého sice novější kamarádi v lecčems předčí, ale přesto ho máte rádi takového jaký je. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No chlapi, pozor film je určený i pro nás!! Půjčte si to s dívkou a jenom můžete získat a to hodně. Idealní je si tenhle film půjčit, když jde v TV nějaký bezvýznamný zápas fotbalový ligy , dívce řeknete, že sice jde megadůležitý fotbal /ona prd pozná:))/,ale že Vám záleží na ní. Pak zavoláte Košťálovi jaký byl domluven výsledek toho fotbalu aby jste byli v obraze a můžete v klidu čučet na film . Druhou věc co získáte,že uvidíte fakt dvě krásný holky na plátně,a co víc od 2 půlky je ten film fakt zajímavý.Myslím, že tohle udělá na dívky dojem.Ne teď vážně, je to hodně dobrej film, který střídá skvělé momenty se slabšíma.Charlize Theron je opravdu vynikající herečka.Z ní má jeden hlavu v oblacích. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama