Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

kalap 

všechny recenze uživatele

Film sa odohráva v tridsiatich rokoch minulého storočia v Anglicku, Francúzku a v Španielsku. Gilda žije v Paríži vo svojom byte spoločne s s učiteľom Guyem a španielskou uprchlíčkou Miou. Aj ked sa schyľuje k vojne, Gilda si novu situáciu nepripúšťa a zo všetkých síl sa snaží užívať si života. Ale Guy a Mia cítia, že je potrebné proti fašizmu bojovať a tak sa ich cesty rozchádzajú. Pri pohľade na Charlize Theron a Penelope Cruz je vášeň hned na scéne. ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Možná by to dopadlo i dobře, nebýt té tuny nelogických střihů, střídání lokací a prazvláštního posouvání děje. Největší zápich je snad na nádraží u odpalování bomby, kdy Townsend během asi dvou střihů stihne dostat kulku, objevit se v katedrále v centru Paříže a skončit v nemocnici v Londýně (mezitím ještě uběhnou nejlépe dva roky a Townsend všechno vypravěčským hlasem dovypráví). Takhle nějak se ale začíná film vystříhávat až od své druhé poloviny. Do té doby sice postavy po plátně jen bloumají, nicméně celkově to ještě působí konzistentně a jako poetická výpověď o rozmařilých a zamilovaných lidech na přelomu 20. a 30. let jakžtakž funguje. Finále je ovšem na facku, kdy kromě toho, že se odehrává během povstání v Paříži, nevíme odkud se všechny postavy berou, kdo a kam celou dobu vůbec směřuje, jestli Němci nebo Němec, Francouzi, Charlize či Townsend, který to nakonec samozřejmě nestihne. Na ty tři to vytahuje fakt, že v porovnání s věcmi, které jsem po cestě autobusem byl nucen zhlédnout, jsem Hlavu v oblacích nesmírně ocenil :) ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Až neskutečně příjemný film. Odehrává se v letech 1924-1944 a nebýt té závěrečné válečné kapitoly, bylo by to absolutní hodnocení naprosto čisté. Takto lehce sklouzla Hlava v oblacích do klišé válečných story, ale už jenom díky uvolněné morálce a vazbám na občanskou válku ve Španělsku, se naštěstí neocitáme v tradiční katarzi, kterou tak proslavila například Maléna nebo v poslední době Černá kniha. Charlize Theron, Stuart Townsend a Penélope Cruz jsou dokonalá trojka, výprava je celkově velice realistická, erotické napětí je stravující, oči mají svou dávku potravy a tak je to naprosto dobře. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh osudových setkání s pozadím přicházející kruté druhé světové války..0bsazení postav, od kterých neupustíte pohled.. Lehkou atmosféru rychle střídá dusno reality války, jen Gilda si nechce připustit, že přichází o své nejbližší.. Nakonec začne bojovat vlastními prostředky, o kterých okolí netuší, že nejsou nepřátelské.. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Herci su skutocne vyborni (len ta Penelope mi ide uz pekne dlho na nervy), u Charlize nie je nad cim diskutovat, je mimoriadne talentovana a so Stuartom im to spolu velmi pristane. Film je dost zvlastny. Prva uvolnena polovica,akoby sa snazila navodit atmosferu posledneho uzivania zivota plnymi duskami,avsak az na par momentov sa to velmi nedari.Druha polovica-vojenska-je dynamickejsia,avsak opat akoby autorom uniklo "nieco"...neviem co.Ale nieco tomu chyba a chyba dost podstatne. Z formalnej stranky nemam co osobne vytknut,obsah je problematickejsi. Neviem,ci to bolo tocene podla knihy,ale ak ano,tak kniha by urcite stala za precitanie.Ale ako kukam na imdb,Duigan si sam napisal aj scenar,takze nic, skoda... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama