Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční trojice, která si žila svůj bohémský a do určité míry i bezstarostný život - až je našel a rozdělil svět ... a každý z nich dělal, co musel. Bolestná romance, která vám ukáže vášeň lásky a sílu a oddanost přátelství - ale i neodvratnost osudu a krutost a bezútěšnost války. Možná nestojí o soucit - jen chce, abyste se poučili ... protože věci pokaždé nemusí být takové, jaké se zdají být. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad sa "Head in the clouds" zdá byť klasický vojnový doják, no vďaka výborným hereckým výkonom a emóciami popretkávanému ľúbostnemu príbehu sa dostáva na vyššiu métu...Chameleónka Charlize Theron úlohu rafinovanej ženskej zahrala veľmi dôveryhodne a jej posledný pohľad zoči voči divákovi vyvolával zimomriavky až hrôza. Je to naozaj veľmi dobrý romantický film hodný vyronenia súcitnej slzičky. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Bezcílné bloumání plnokrevných postav nedokrveným světem začíná teprve v poslední třetině nést vnější znaky nějakého příběhu. Příliš pozdě na spásu barvotiskové story o pařížských snobech, kteří byli před druhou světovou válkou stejně sebestřední jako dnes. Výborná Charlize Theron, ani zajímavý Stuart Townsed, který má hlavu spíš mezi jejíma nohama než v oblacích, film před zaslouženou videodistribucí zachránit nedokázali. 60% Zajímavé komentáře: pshimi, jojinecko, Wormboy ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak tento film bylo velmi těžké hodnotit. Jsou zde zajímavé scény a herecké výkony k tomu větší špetka erotiky a 2 pohledné hlavní hrdinky... Jenže scénář není až tak úžasný a poutavý na to jak dlouhou má film stopáž (dramatičcnost dodává vlastně ,,pouze,, blížící se/ probíhající II. světová válka.. z filmu jsme měl dobrý pocit a s chutí jsme ho dokoukal do konce, ale na čisté 4z5 to není => silnější 3z5 ()

Petrushka5 

všechny recenze uživatele

Gilda Bessé ve mně evokovala Zeldu Fitzgerald... Je to tak trochu spratek, co se stále hledá, chvíli maluje, chvíli se věnuje filmu, chvíli fotografuje... Ve své moci si drží dva miláčky, které si nahnala do zlaté klícky , má je ráda svým "ugly love" způsobem. Miláčci vesele hopsají, jak se zrovna Gildě hodí, jsou poslušní a milí, jednoho dne ji sice opustí pro jakési vznešené ideály, že válka ve Španělsku je jejich morální povinnost, ale i zde se ve svých "hlavách v oblacích" vracejí ke Gildě. Hlavní hrdinka je zoufale nesympatická, druzí dva stojí jen v jejím stínu, jsou to nudné postavy nudně ztvárněné. Čekala jsem velkolepější a osudovější drama. "Kdo jde na bál, musí tančit." - Henri Cartier-Bresson ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama