Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Nahá Charlize ve vaně - velice nepraktické sledovat v autobuse :)) Dabing možná ubral na emocích, ale i tak je to velice dobře sledovatelné, atmosféra válečné Evropy je vydařená a herci super, jenom ten Townsend je takový "ňoumoidní" a celý film vypadá uplně stejně, nehledě na roky, které uběhly... 3,5* ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Milostný trojúhelník na pozadí válečného šílenství druhé světové války. První polovina byla na můj vkus přece jenom trochu moc "ukecaná". Životní cesty tří přátel se rozdělují a zdá se, že to bude navždy...Obsazení výborné, herecké výkony taktéž. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Uvidíme při dalším shlédnutí! ()

Reklama

kalap 

všechny recenze uživatele

Film sa odohráva v tridsiatich rokoch minulého storočia v Anglicku, Francúzku a v Španielsku. Gilda žije v Paríži vo svojom byte spoločne s s učiteľom Guyem a španielskou uprchlíčkou Miou. Aj ked sa schyľuje k vojne, Gilda si novu situáciu nepripúšťa a zo všetkých síl sa snaží užívať si života. Ale Guy a Mia cítia, že je potrebné proti fašizmu bojovať a tak sa ich cesty rozchádzajú. Pri pohľade na Charlize Theron a Penelope Cruz je vášeň hned na scéne. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Charlize, Charlize, Charlize! Třikrát sláva. Hlas jak Katherine Heigel a herecky perfektní. K tomu krásná Penélope se svojí špangličtinou (a nemalým hereckým talentem) a máme tu slušné válečné romantické drama. Ačkoliv ta válka je jen prostředí příbehu, tohle není akčňák. Ke konci se film začal českému podobat Musíme si pomáhat. A přijde SPOILER: až na ten závěr, škoda :(. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vojnová nepatetická nesentimantálna romanca o viac než kamarátskom trojuholníku, jednej osudovej žene a jednej nenaplnenej láske. Excelentná Charlize Theron a lá "femme fatale". John Duigan sa prejavil ako vynikajúci rozprávač, ktorý nás prevedie vývojom postáv od študenských čias, cez Španielsku občiansku vojnu až po 2.svetovú vojnu... Od Head in the Clouds som nič nečakal a dostal som emocionálne silný príbeh, ktorý ma fest prekvapil a "dostal", až sa sám sebe čudujem:) 4,5*/5 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno