Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod tri mená, Considine, Smith, Alcock. Filmári od Amazonu by si mali ísť po školenie ako obsadzovať hlavné úlohy. Toto vyšlo na jednotku s hviezdičkou. Ja som s prvým dielom veľmi spokojný. Na rozdiel od Prsteňov, či chceme či nie, porovnávaniu sa nevyhneme, je zrejmé že tvorcovia tušia čo chcú ukázať ďalej. Ako úvod a rozbeh funguje prvý diel skvele. Od GOT sa hneď odlišuje seriál jemne, ale dôsledne, vážnejšou atmosférou v prvom rade a mne to sadlo. Uvidíme čo ďalej. (8/10) ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně kulervoucí pilot, který s ničím neztrací čas a jede jenom děj, děj a děj. Jsou zde zasazena semena, která budou klíčit v dalších epizodách. Úplně člověk je v šoku kolik se toho stihne stát za necelou hodinu a 15 minut skoro až úvodní film. Charaktery jsou fantastické a herci naprosot výborní narozdíl od původní GoT tu nejsou žádné slabé články jako Emilia Clarke. Scény s draky a turnaje to je něco co člověk v této době jen tak nevidí a je vidět kolik peněz do toho HBO investovala a proč ASOIAF universe. Všechny postavy ať už Rhaenyra, Viserys nebo Daemon působí fantasticky jsou perfektně zahrané a líbí se mi jak jsou i jednotlivé rivality představeny. Frančíza je na cestě k vykoupení jako Jaime Lannister je ovšem otázka zda tvůrci neposerou i tento arc. Zatím mám ovšem vůli jim dát druhou šanci přes všechn stupidní odkazy na největší bitvu zklamání v historii televize. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako by ani nebyla žádná pauza, natož jiný seriál. Jednička House of the Dragon pokračuje suverénně ve šlépějích GoT. Velkolepý úvod, silná režie, vycizelovaný vizuál, se kterým si tvůrci hrají podobně, jako v posledních sériích slavnějšího předchůdce a i postavy jsou dobře definované a zapamatovatelné. První díl je bezpochyby vtahující a nabízející paletu silných a mnohdy typicky kontroverzních scén. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot prequelu jasne stanovuje pravidlá aj zápletku, hrdinov aj antagonistov. Vizuál je skvelý a návrat do známeho sveta je veľmi elegantný. Napriek tomu niekde vzadu v mysli sa mi vynára otázka, prečo opäť sledovať takmer to isté a podľa úspechu prvých častí asi zase niekoľko sezón. Intrigy, krv, sex, draci. O tom to celé vždy bolo , je aj bude, kto je hard core fanúšikom, môže sa kochať blahom. Casting je dokonalý. ()

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to slušný rozjezd, uvidíme jak to pošlape dále, ke castingu se raději nevyjadřovat. Snad napraví reputaci po posledních sériích GOT, hlavně teda po poslední. Druhá epizoda víceméně to samé hodnocení, hodně se kecá, rozvíjí příběh. Třetí i čtvrtá epizoda dost dobrá. 6 díl supr. Rok draka každým dílem graduje, paráda. 7+8 taky bomba. Tak 9 díl masakr, už to začíná nabírat pořádné grády :) Poslední díl unikl na net, neodolal jsem, že :) Tak jsem se podíval o dva dny dříve a jak byl rozjezd seriálu pomalejší, každým dílem gradoval a gradoval naprosto parádně, tato politika a intriky se mi líbily, teď přijde na řadu válčení :) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)
  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)

Reklama

Reklama