Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina teenagerů závislých na technologii se dostane do offline tábora. Společná turistika v lese bez přístupu k smartphonům však nekončí tak, jak to naplánovali organizátoři. Budou muset bojovat o skutečný život s něčím, co neviděli ani v nejtemnějších koutech internetu. Tváří v tvář smrtelnému nebezpečí číhajícímu v lese, objevují skutečné přátelství, lásku a oběti. Vyjdou z toho celí nebo v krvavých kouscích? (překlad: LIVINGDEAD) (dixx)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězda za snahu natočit polský horor. Jinak je to ale samé klišé, nedává to logicky smysl (ta prvotní věc, to si jí nikdo na světě nevšiml a nešel do lesa hledat?; ten chlap, co má protézy, se živí jak, když nevychází?, kolik tam zmizelo lidí z tábora za těch dvacet let - nikdo je nehledal?, jak daleko můžou být od základního kempu - kde jsou ostatní, kam zmizeli? apod.), je to dlouhé a o ničem, o ničem, jen čekáme, kdo je další na řadě, odškrtneme si z těch pěti lidí dalšího, a když nám začnou postavy docházet, přihodíme poldu. Taky by mě zajímalo něco víc o té mutaci, jak to, že jsou nesmrtelní, proč mu holka neusekla hlavu (taky jste to čekali, ne?), proč musí být kněz imrvére hned na kluky a proč tu máme vůbec problematiku gayů? Protože Netflix, že? Povinnost protlačit genderové (kdo vyhraje a je nejlepší v tomto filmu?) a politicky korektní věci i do teen hororu, fuj. Jo, a co ta retrospektiva, jakou ta tam mankote měla mít smysl? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem fascinován s jakým sebevědomím Poláci dokážou udělal žánrovku, která působí velmi dobře, odsejpá, člověk se nenudí a velmi se baví. Opravdu, když mě malarkey oznámil, že bude vybírat společný on-line z Netflixu vyděsil jsem se, ale dopadlo to tentokrát dobře a na to jaký malarkey v poslední době vybírá filmy, vlastně super dobře. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Polským soudruhům se podařil zvláštní jev - tentokrát se nedopustili zásadních chyb. Natočili horor, který sice není nikterak objevný a zarputile originální, dá se i napsat, že je kopírkou západních slasherů, ovšem nejsme tentokráte v zámoří ve společnosti americké omladiny, ale pohybujeme se v docela obyčejném polském lese s polskými táborníky, kde řádí dvě ropuchovitá zmutovaná hovada - dvojčata, co porcují a pojídají vše, co jim přijde do teritoria. Velice vítaná je polská krasavice Wiktoria Gąsiewska, která odhodí svršky, a do hvozdů zabrousí i Olaf Lubaszenko, jenž hledá zbytky umění po své "sekalovské" anabázi. Mladý ansábl určitě tolik nezaujme, jedná se o skupinu tří různorodých hochů a dvou ejakulátem potřísnėných děvčat, načež je vede chlapsky disponovaná oddílová vedoucí. Takže si divák rychle přeje, aby tahle sestava byla po právu svižně likvidována. No a tu svižnost film víceméně postrádá, za což může mírně přetažená stopáž. Jednotlivé mordy vůbec nevypadají špatně, ale i tak je jejich výsledná kvalita poměrně relativní. Je dobře, že se nevsadilo na digitální efekty, takže v akci je k vidění i nějaká ta jednoduše rozpoznatelná figurína. První zabití mladíka otřískaného o strom ve spacáku docela navnadilo, pak ale přišla na řadu uřízlá hlava gumového materiálu, takže divák stěží zatlačí rozpaky, načež zbytek zabití už působíil standardním až lepším dojmem. Masky vražedného dua jsou v pohodě, oba hlavní aktéři jsou patřičně odpudiví. Režisér Bartosz M.Kovalski zvládl natočit svůj hororový počin sympaticky, nabroušeně a trapných chvilek není přehršel. Kupodivu se na polský horor dá dívat, čemuž jsem se zdráhal uvěřit. 7/10 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jestem w szoku. Myślałem, że Polacy, podobnie jak Czesi, nie mogą zrobić dobry horror. Ale ten film bardzo mnie zaskoczył. Taki WRONG TURN po Polski. Dobra gra aktorska, świetna kamera, ładne kolory i maski tych potworów były idealne.******Jsem v šoku. Myslel jsem si, že Poláci, tak jako Češi, neumí natočit horror. Ale tento film mne hodně překvapil. Takový WRONG TURN PO POLSKU. Dobré herecké výkony, skvělá kamera, hezké barvy a masky těch zrůd byly perfektní. 70% 😆😆 😆 😆 .......... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se mi osvědčuje pravidlo, že underrated outsideři jsou pekvápka (tohle a Kadaver) a naopak mainstream záležitosti (Ratched, Haunting of Bly Manor) se mi vůbec netrefily do vkusu. Všemi oslovovaný “Wrong turn po Polsku” je nakonec silnější tříhvězdová jízda, ve které se nešetří krví a celou stopáž si šikovně udržuje pozornost. Masky záporáků jsou povedené, hlavní teenageři na táboře pro internetově závislé jsou sami o sobě dost úsměvný nápad a celkově si poláci ve filmu dost skrytě dělají srandu ze všech možných prvků (vymítání Ducha závislosti z telefonů a tabletů pedofilním knězem...). Největším tahounem je ale jednoznačně uvěřitelnost zpracování, kdy se postavy rozhodujou přesvědčivě, je vidět jejich strach a rozklepanost a hlavně je všude špína, krev, slzy a tekoucí snople:D. Zní to sice komicky, ale právě tohle jsou věci, které přidávají na realističnosti a zaslouží si plusové body, které film zvedají na skoro slušnou čtyřku. Na polské béčko výborné. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen za 23 dní. (Delock)
  • Název filmu se objeví až chvíli před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Film měl být uveden do polských kin 13. března 2020, což vycházelo na pátek. Kvůli epidemii koronaviru však byla premiéra odložena a následně se konala na Netflixu. (Delock)

Reklama

Reklama