Reklama

Reklama

Relikvie

Trailer 1

Když postarší Edna nevysvětlitelně zmizí, její dcera Kay a vnučka Sam spěchají do zchátralého venkovského sídla jejich rodiny, kde po celém domě nacházejí podivné stopy, které odhalují Edninu pokročilou demenci. Ale Edna se náhle vrátí stejně záhadně, jako zmizela. Kay se obává, že její matka nechce nebo nemůže říct, kde byla, ale Sam překypuje nadšením z toho, že je babička zpět. Když však začne být Ednino chování stále nepředvídatelnější, obě mají pocit, jako by ji začala ovládat jakási zákeřná temná síla. Celovečerní debut režisérky a scénáristky Natalie Eriky Jamesové vnáší do žánru filmů odehrávajících se ve strašidelných domech nezapomenutelný nový nádech. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (121)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Najsilnejšia stránka filmu je atmosféra a tá našťastie jediná vyšla. Inak je to ťahavé nič. Po hororvej stránke až do posledných 10 minút kde dcéra ošúpe matku ako pomaranč nič nenájdeme. Ono fakt som bojoval aby som to dopozeral nakoľko sa tam nič nedialo, nič nevysvetlovalo a to ma hrozne štvalo. A koniec samotný až na tú scénu keď sa z matky belošky stal ošúpaný černoch bol o ničom a nejako som ho ani nepobral. Slabé 2* a rozhodne nedoporučujem. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ďalšia blbosť bez pointy. Tá protivná stará čúza, ktorá sa občas zaháňala nožom, ma fakt srala. Dúfam, že mne niekto zakrúti krkom skôr, ako skončím s alzheimerom, alebo napadnutá čiernou plesňou, či čo to vlastne bolo. Najradšej by som zakrútila krkom aj režisérke, lebo písala aj scenár. Natočené to bolo dobre, aj celkom napínavé, ale pointa nikde a celkovo taká blbosť, že mi zhnusením zostal skrivený ksicht ako zdochýnajúcemu krtovi. ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Pomalejší atmosférický horor, který - stejně jako zhoubná plíseň - bují a rozrůstá se do netušených rozměrů a podrozměrů stejně jako jedna nemoc. Nejenže se jí pak už nezbavíš, ale přemění tě a člověk v ní ztratí i pojem sám o sobě. Relic není zas taková bomba a nebude pro každého, ale způsob vyprávění, vedení herců a jejich přesvědčivost mi z něj dělá jeden z nejzajímavějších hororů roku (nápad zrcadlení problému do příbytku), ač je prost násilí, netopí se v krvi a nemá jedinou lekačku. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

V prvních šedesáti minutách jsem se vyděsil stařeny, jak žere fotky, plísně na zdech a něčeho neurčitého pod postelí. Pak se přece jen začne něco dít, ale znáte to, když hned od začátku něco hodně zanedbáte, tak se to v posledních dvaceti minutách těžko dohání. Závěrečná metamorfóza vyznívá jako parodie. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po prvních šedesáti minutách u mě měla Relikvie našlápnuto na maximální počet hvězd, jelikož tak mrazivě a znepokojivě působící film jsem už dlouho neviděl, v tomto ohledu to byla prostě atmosférická bomba, ale i zápletka v této fázi filmu byla výborná, napínavá, nepředvídatelná, netuctová a k tomu všemu naprosto perfektní výrazné postavy, v čele s nejstarší členkou rodiny, ze které šel strach z každého záběru, a po celou dobu jsem si jen říkal, matka, nematka, ta by šla, vole. Brrr. Každopádně, celých těch úvodních šedesát minut jsem si zkrátka absolutně kompletně užíval a čím dál víc jsem se těšil na vyvrcholení této podívané, kde jsem upřímně věřil, že mě autoři dokáží ještě pořádně překvapit. A taky že překvapili, ovšem totálně negativně. Po oné hodině pro mě totiž následovala naprosto nepochopitelná dvacetiminutovka, kde došlo k jakési zvláštní hře na bludišťáka, ovšem nedávající vůbec žádný smysl a logiku a celý ten znehodnocující závěr pak už jen podtrhla pointa, kterou lze tedy možná považovat za hodně nečekanou a asi i originální, ale v korespondenci s děním v první hodině pro mě i tak představovala zklamání. Ve výsledku tak nakonec s opravdu geniálně mrazivé podívané zbylo jen podivné torso, i tak jsem se ale nakonec rozhodl hodnotit přeci jen nadprůměrně, protože ta první hodinka je prostě famózní. Škoda, velká škoda zpackaného závěru. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Austrálii (spolkový stát Victoria). (Rominator)

Reklama

Reklama