Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 11

Recenze (147)

Mini_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem velký fanoušek Asterixe a Obelixe, tak mi nemohl samozřejmě uniknout nový Asterix a Obelix film. No a musím říct, že jsem zklamaný. Důvody jsou především dva. Za prvé přeobsazení Asterixe a Obelixe (což není ten největší problém). Za druhé film jde v podobných stopách, jako Asterix a ve službách jejího veličenstva. Film vypadá, jako velká napodobenina ve službách její veličenstva, akorát jediný rozdíl je že film se odehrává v Číně. Také jsem byl zklamaný, jak ve filmu působil Asterix, který na mě působil velice zvláštně a za celý film jse mi neprodal. Film má sice pár vtipů, který pochopí dospělí, ale zbytek byl plochý. Ale jedna věc, která mě asi nejvíce zklamala bylo provedení známých scén z minulých hraných filmu či animovaných, kde jsem jenom mohl jenom zírat na to jak známe scény z minulých projektu, jsou tak moc uměle a ne zajímavě provedené. Doslova každou ránu, kterou dostane říman působí strašně uměle a necejtil jsem ten pocit co jsem vždycky cítil v minulých filmech. No a nové postavy mě byl hodně u zadku. Láme mi to srdce, ale jde asi o druhé či třetí nejhorší hrané provedení Asterixe a Obelixe. Za mě si to zaslouží o vlásek 4/10. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Sice jsem to nedokoukal, protože hlasy Suchánka a Koháka mi rvaly uši a zvyšovali můj tlak. Jak může někdo obsadit dabing někým, kdo neumí mluvit? No, každopádně to, co jsem viděl, byla nuda, a to fakt hrozná. Možná se to pak rozjelo, ale kdo ví. Jediné co mi utkvělo v paměti byl Lellouche, který se až nápadně podobal Obelixovi v podání Depardieu. A to byl plus. Druhé, co si budu pamatovat, je Pierre Richard, kterého jsem málem nepoznal. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Na filmu oceňuju, s jakou vervou a bezostyšně si bere do úst rasismus, feminismus a další témata, kterých se zejména společnost straní a bojí si z nich přinejmenším vystřelit. Plus mě bavila řada odkazů na popkulturu, párkrát jsem se dobře uchechtl. Zbytek byl nevkusný, místy divně perverzní a neskutečně trapný. Příběh stál za vyližvěnec, to samé ztvárnění postav a chemií, co mezi nimi měla panovat. Jsem na jednu stranu rád za dalšího hraného Asterixe a Obelixe, kteří vizuálně ostudu nedělali, na druhou se podle mě žádné zázraky nekonaly a film mi přijde jako zvláštní hybrid, který bych doporučil ke zhlédnutí maximálně tak na nějaké párty, když už bude valná většina diváků pod parou. Mít sám popito, věřím, že se bavím na 5/5. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Zjevný pokus navázat některými motivy a šíleným humorem na dvacet let starý druhý díl hrané série se mírně řečeno míjí účinkem. Jestli se jedná hlavně o nefunkční režii, televizní snímání, které navozuje dojem opulentní podívané, kde 72 milionů dolarů na tom fakt není vidět nebo o magorský scénář ponechám opomenuto, protože se jedná o podružnou věc. Casting je jednou z mála věcí, která alespoň v některých případech funguje, především obsazení Obelixe a Vincenta Cassela do role Ceasara. Jinak se ale jedná místy až o hovadský film, který si hraje jak je moc nekorektní, ale bohužel pitvoření některých, zbytečný running joke o Asterixově vegetariánství, či příšerně vykreslená Kleopatra, dává opravdu punc spíše velké trapnosti. O čem bych asi mluvit vlastně neměl a za co vlastně film jako takový nemůže, je naprosto otřesný a uši trhající český dabing, ale bohužel mi extrémním způsobem ještě zhoršil celý zážitek. A ano když jsem si říkal, že jeden Kohák světu stačí, absolutně jsem netušil, že se po modré planetě prochází ještě jeden, jemuž dá náš Kohák svůj hlas a celé mě to vyděsí, že se ještě nyní budím ze spaní, o Suchánkově Asterixovi už nemusím ani nic dodávat. Obloukem se vracím na začátek, pokud tedy se Canet mylně domníval, že naváže bizarností a zvráceností na Misi Kleopatra, tak se tedy přepočítal hned v několika ohledech a navíc i v diváckém, neboť ve Francii a ani jinde na světě se ten film nemá šanci zaplatit a co je naprosto nejhorší, že aura okolo Asterixových dobrodružství začíná pomalu, ale jistě odcházet do ztracena. 10% ()

david141474 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že tohle nebylo vůbec špatný. Na začátku nám byly představeny skoro všechny postavy kolem kterých se bude točit děj. Začátek filmu byl opravdu povedenej a zazněla slavná hláška ohledně ryb. Takže pro fanouška této ságy jako dělaný. Dabing Jakuba Neumanna byl opravdu povedenej, no vlastně i debut Michala Suchánka v dabingu byl taky povedenej. Děj byl solidní, ale v polovině už to drhlo a konec taky nebyl špatnej. Postavy byly skvělý a nejlepší byl Titanix, kterého právě nadaboval Jakub Neumann, také známý jako Toren. Herci byli skvělí. Humor byl skvělej. Soundtrack taky. Fotbalový narážky a Antivirusem, kterého ztvárnila fotbalová legenda Zlatan Ibrahimovič, byly taky skvělý. No a finální souboj byl solidní. A hlavní linka mezi Fuj, Asterixem a Popcornisem taky nebyla špatná a menší spoiler ani jeden nakonec nevyhraje. No a taková třešnička na dortu, Pierre Richard jako Panoramix, je nutné něco dodávat? 8/10 Správnej komediální film. (Velký Špalíček - 12.2.2023) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Římská říše skutečně měla jisté kontakty s dálným východem včetně Číny, nicméně se obvykle jednalo o nepřímý kontakt skrze kupce, cestovatele apod., než oficiální diplomatické kontakty, kvůli velké vzdálenosti mezi říšemi. Římané měli v oblibě například hedvábí dovážené z Číny přes takzvanou Hedvábnou stezku, zatímco do Číny vyváželi například své skleněné výrobky. V Číně byly nalezeny římské mince už z prvního století našeho letopočtu. (vojtaruzek)
  • Producenti nejprve zamýšleli, že zfilmují komiks „Asterix na Korsice“, protože právě tento komiks patří ve Francii k těm nejprodávanějším. Když se ale podívali, jak byl tento Asterix úspěšný ve zbytku Evropy a světa, tak zjistili, že „Asterix na Korsice“ patřil v těchto částech světa právě k těm méně prodávaným albům. Proto se nakonec rozhodli, že film nebude mít předlohu v již vydaných komiksech. (Krtek123)

Reklama

Reklama