Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je nejasné, co se přesně stalo, když byl devatenáctiletý Talib Ben Hassi v policejní vazbě. Policisté Jens a Mike jsou na běžné hlídce v kodaňském ghettu ve chvíli, kdy v rádiu oznámí Talibovu smrt. Zpráva roznítí nekontrolovatelný vztek mezi mládeží v ghettu, kteří touží po odplatě. Najednou se oba policisté ocitají v pastí a musí bojovat zuby nehty, aby našli cestu ven. Nadčasový thriller o policejní brutalitě a rasovém napětí vás stejně jako francouzský film Bídníci nenechá chladným vůči násilí všude kolem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (72)

Marze 

všechny recenze uživatele

Nocni akcni thriller o preziti. Znemozni vam to dychat do posledni sceny. Lovci se stavaji lovenymi. Filmova remesla jsou na urovni.Na druhou stranu je to predvidatelne a postavy pro me nebyly moc zajimave. Film se dotyka demografickeho posunu v Evropu. Behem jedne generace zen jich vzdy jedna tretina kvuli nizke porodnosti zemre.Jak rika vynikajici psycholog Jeronym Klimes,je to situace srovnatelna se stredovekym morem.Proto jsou do EU importovani ve velkem na praci mlsdi arabsti muzi.Policiste zde jsou vykresleni jako zli a jeden z dvojice je rasista. Cele je to natoceno z uhlu pohledu policie. Libila se mi treba scena s policistou,psem a vytahem. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zapálit auťáky, vykrádat krámy, fňukat o rasismu, pod sukní mámy." Skrz pavouka v rozbitém čelním skle policejního auta, kulturně obohaceném dlažebními kostkami, je prd vidět. To se pak hodnému (Mirek Dušín hadr) a zlému poldovi (nácek jeden pokérovanej) blbě rozlišuje mezi hodnými a zlými imigranty (pardon, chtěl jsem říct frustrovanými). A divákovi se pak blbě rozlišuje mezi špičkovým, drsně reálným policejním thrillerem a průměrnou ideologickou agitkou, s vykonstruovanou bytovou zápletkou a závěrem bez přesahu, zato s pár WTF scénami. Například Mikeovo nesmyslné zahození funkčního samopalu, či Jensovo přerušení útěku a čekání na "milé kluky", čili na zmrzačení či smrt. A co na to psychologické testy příslušníků dánské policie? Jen hořce pláčou. Frederik Louis Hviid a Anders Ølholm si s nimi pěkně vytřeli zadek. Je cosi shnilého v thrilleru dánském. Jen tři slabé, nahnilé hvězdy. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Asi takhle nějak by měl vypadat bravurně natočený a skvěle zahraný film o palčivých problémech současné společnosti upozorňující na zkaženou morálku, kde dobro a zlo nelze jednoznačně definovat. Jedná se o hodně podobné téma, jímž se zabývá i snímek Bídníci, mám však neodbytný pocit, že dánský thriller Shorta francouzský počin v mnohém převyšuje. Už jen samotná zápletka týkající se úmrtí mladíka tmavé pleti po brutálním zásahu strážců pořádku, kvůli němuž dochází k vypuknutí nepokojů v kodaňském ghettu, se mi jeví podstatně reálnější. Hlavně jsem si však připadala jako bych se v té bezvýchodné situaci ocitla s těmi dvěma policisty i já sama a popravdě mi z toho nebylo vůbec dobře. Navíc jsem téměř neustále byla napnutá až k prasknutí, jak to celé dopadne. Závěrečné rozuzlení mě osobně docela překvapilo. A musím říct, že mě ani v nejmenším nezklamalo, ba právě naopak. (90%) ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Dánsky akčný triler s veľmi aktuálnou tématikou rasizmu, migrantov a nepokojov v Európe, ktoré už čiastočne vidíme aj u nás. Shorta sa v tomto ohľade veľmi umne nestavia na žiadnu stranu(neonacisti vs extrémni liberáli) a ukazuje jednu(migranti, ich ghettá v európskych mestách, prepadávanie obchodov, okrádanie ľudí, polícia ktorá si s nimi nevie rady) ale aj druhú stranu mince(polícia a jej pracovníci tiež nemajú čisté ruky a často podnecujú nepokoje a na základe rasy šikanujú i slušných ľudí, ktorí sa snažia iba žiť normálnym životom a pracovať). V tomto ohľade bol pôsobivý a v rámci možnosti toho že sledujete fiktívny film aj uveriteľný charakterový prerod oboch hlavných postáv a ich zmena postojov a názorov počas filmu. Herecky ako vždy v dánskych filmoch bez problémov, akcia slušná a vo výsledku si u mňa Dáni pripisujú ďalší zaujímavý film, ktorý sa podľa mňa oplatí vidieť. už len kvôli naozaj veľmi aktuálnej téme. 75% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Muslimske geto v Danskom state. Tam sa boja poslat posily i politici a policia tu pracu povazuje za trest. Multi kulti propaganda, ktora sa sinie z mainstreamovych medii este nestihla ludi presvedcit o tom, ze multi kulti s islamom je mozne. Zaroven ale plati ze stret civilizacii je dementalna picoida. Tomu veria snad len nackovia, ktori sami vojnu povazuju za dobro a chcu vidiet krv. Ja sam som kverulant, spekulant. Multi kulti propaganda me nepresvedcila ze je zivotaschopna, no v stret civilzacii a v podobne dementalne picoidy rozhodne neverim. Policia sama to ma zapeklite - na boj s organizovanymi gangami nestaci /su moderni, maju k dispozicii najvykonnejsie stroje, technologie/ a policia vzdy tahala za kratsi koniec. V policii pracuje ale kopa ludi co si cti boj dobra so zlom, taxa pred politikmi praca policie vzdy nejako ospravedlni a navysi sa rozpocet. Pochopitelne, na ukor a na vrub buducich generacii, zvysime deficit. Druha generacia moslimov v Zapadnej Europe je radikalnejsia nez ta prva. A predsa tam ziju statisice moslimov, ktori sa nevyhadzuju do ovzdusia. Stret civilizacii sa proste nekona. Ako z toho von ? To ja neviem, viem len, ze raz multikulti odmietol isty Hytler /mlel hovna typu Ubermensch, Untermensch, herrenvolk, kopa Nemcov uverila konspiracnym teoriam/- no a vieme, ze to dopadlo - najnicivejsou vojnou v historii tejto planety - konkretne Druhou Svetovou Vojnou : 75 % ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Ghetto Svalegården v Kodani, kde sa film odohráva, je vymyslené. (ShortyIC)
  • Rocková pieseň, ktorú môžme počuť v jednej scéne v rádiu vo vozidle, je „Drinking With Myself“ od kapely Alabama Black Snakes. Produkčný dizajnér filmu, Gustav Pontoppidan, hrá v tejto kapele na bicie. (ShortyIC)
  • Hlavné postavy Mike Andersen (Jacob Lohmann) a Jens Høyer (Simon Sears) prešli pred začiatkom natáčania rozsiahlym výcvikovým táborom s technickým poradcom Dennisom Petersenom. (ShortyIC)

Reklama

Reklama