Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jaký je plán? K čemu jsme? Legitimní otázky statusem quo unaveného policisty směrem k nadřízenému zůstávají dle očekávání bez odpovědí. A status quo ante už nepřijde.. Pokud oddělíme sociálně-politický aspekt od filmařiny, těžko mohu jít s hodnocením výš, protože to druhé jen louhuje nedávné Les Misérables a i když postavám věnuje hodně prostoru, nedokáže je dostat blíž k vám. Nedávno odešel Bébel, stará dobrá Francie odchází už dlouho. Teprve teď jsou časy zlé, Kamile.. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Také velmi oceňuji odvahu tvůrců odložit jediný respektovaný multikulti nános a vydat se na cestu pravdy. Příběh tří policajtů, kteří se rozhodnou rozprášit místní drogovou scénu a dostanou se všichni do velmi velkých nesnází. Jednota a dav maskovaný Arabáků a další africké náplavy ve mně vzbuzoval daleko větší hrůzu než všechny filmové triky. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu portrétovania betónových džunglí geto sídlisk francúzskych miest (v tomto prípade Marseille) môže byť novodobým La Haine práve tu prítomný BAC Nord. Nie Les Misérables, nie Bronx a už vôbec nie Athena. Doťahuje sa len krátkometrážna (doku) tvorba Ladj Lyho, ktorá esenciu oného života zachytáva pomerne dosť verne, možno ešte Caïd (pre Dánsko je tu solídny Shorta). Všetkým menovaným ale oproti Kassovitzovmu opusu chýba podrobný rozbor postáv v súvislosti s tým, ako banlieue ovplyvňuje ich život a ako ich život ovplyvňuje banlieue. Oplývajú však perfektne namiešanou atmosférou drsnosti, surovosti, chladu a špiny, plus energickými zásahmi protigangovej jednotky, ktoré idú bez spomalenia na doraz. V zásade naozaj zamrzí len, že sa nešlo do hĺbky, minimálne aspoň čo sa ústredného tria týka, nakoľko z tých ich načrtnutých rysov vyzerali zaujímavo, a tiež abruptný záver s príliš jednoduchou konklúziou. Napriek všetkému je ale BAC Nord silne vťahujúci a opáčok bude v budúcnosti ešte mnoho. A tú čiernu búrku na rue Félix-Pyat raz uvidím na vlastné oči. Drž palce... ♪♫ (10.9.2022) (15.9.2023) ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Ale jo, vlastně tomu nemám co vytktnout. JIž trošku klasická francouzká krimi, kde jsou hrdinové trošku i špatní, ponuří a policie není bílá, ani černobílá. Ale prostě to zas fungovalo navíc s twistem do druhé vězeňské části. Ok,s odřenýma ušima, ale za 5 hvězd ok, sic to nebylo nic s otevřenou pusou a mrazivým zážitkem, ale prostě dobré a dobré. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Důstojná variace na vynikající Bídníky od Ladje Lyho, která opět servíruje nekompromisní pohled na oddělené lokality v současné Francii a která je noční můrou pro každého obhájce sluníčkové imigrační politiky. Je možné to hodnotit vlastně dost zjednodušeně a dívat se na to jako na demonstraci osobní statečnosti tří řadových poldů, kteří se (ne)mohou vždy spolehnout na podporu svého vedení. Politická rovina je tu samozřejmě hodně důležitá a vlastně i nejvíc depresivní, protože každý úspěch musí nakonec někdo odsrat. [70%] ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Film je inspirován skandálem, který se odehrál v roce 2012 v rámci protizločinecké brigády (BAC) v Marseille: osmnáct jejích členů bylo posláno do nápravných zařízení za obchodování s drogami a vydírání. (bianci)
  • Pôvodne sa malo reálne natáčať na notoricky známom sídlisku la Castellane, od nápadu sa však, logicky, upustilo. (Real Tom Hardy)
  • Skladbou, která tak nadchla mladistvého delikventa v policejním autě, je song „La Bandite“ od rappera s uměleckým jménem JuL. (ČSFD)

Reklama

Reklama