Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Jaká je hranice mezi dobrým a špatným poldou? A jaká je hranice mezi tím, co dělá člověka z ghetta kriminálníkem a "tím, co pomáhá komunitě?" 'BAC Nord' je vlastně nádherná ukázka toho, jak dnešní Svět funguje (ač jen inspirováno skutečnými událostmi) a jak se snaží každý každého ve finále jen a pouze ojebat, aby se měl lépe, dostal se do lepší pozice, cítil lépe sám o sobě, v bezpečí. Je to vše jen hra, kde málokdy narazíte na něco opravdu ryzího a upřímného. Chápu, kde se tahle mentalita bere, když člověk vyroste, nebo žije ve velikém městě, když chce mít život, lepší, než ostatní, nebo jen "mít se lépe" "nezaplést se do sraček" "nejít odnikud nikam" - mě tohle vždy míjelo, zároveň ale vím, že kdybych vyrostl jinde, mohl jsem být tenhle polda, nebo tenhle člen gangu, ale fakt, že nejsem ani jedno, mi dává možnost vidět nezaujatě ten rozdíl. Málokdy je příležitost pro to, být stoprocentní a bezchybný, i jako polda, se dopouštíte chyb, i jako zákon, se musíte v pravém slova smyslu, zodpovídat a nic není tak snadné - a tak to většinou končí, že ač vám kdokoliv tvrdí cokoliv, většinou je to obklopeno notnou dávkou sraček, protože každý se musí starat o vlastní holý zadek a zájmy... lidi říkají, slibují, tvrdí, a vy žijete v bláhové nevědomosti, pokud si dovolíte jim věřit, protože "tohohle by se moje blízká osoba přece nedopustila" / "znám tohohle člověka přece celý život". Ve výsledku, je jen na vás, čemu se rozhodnete věřit, je to vše jen vaše volba, se kterou pak musíte žít. Můžete přijmout pohodlí ve lži, ale můžete taky nalézt bolest v pravdě. Tři policisté tohohle příběhu to i přes nasazení pocítí. Gilles Lellouche, který hraje jednu z hlavních rolí, je mi (kupodivu) dobře znám skrze dva filmy co natočil (Narco a Le Grand Bain), stejně tak si pamatuju Karima Leklou z 'Le Monde est à toi', casting hlavní trojice je celkově velmi vyvedený. Charaktery, Chemie. Balanc. Francouzský afekt. Velice solidní záležitost, ač bych řekl, s trochu slabším zakončením. (+track: JuL - La Bandite). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá kriminálka postavená na podobných základech jako nedávní, ještě o něco lepší, Bídníci. Trojice policistů jsou sympaťáci a ty dennodenní hovna, které musí řešit jim opravdu závidět nebudete. Občas mi to přišlo trochu přitažené za vlasy (akční sprinty kvůli pytlíčku trávy), ale o francouzské drogové politice vím kulový, stejně tak, jako tom jak to chodí na tamějších sídlácích.  Každopádně film mě bavil celou dobu a s hlavním triem jsem opravdu soucítil. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý film, ale neubránil som sa pocitu, že sa premrhal obrovský potenciál. Nechýbalo veľa, aby vznikol fakt výnimočný film. Keby to šlo ešte viac do hĺbky, viac sa pohrať s postavami, vrátane tých hajzkov zašitých v  špinavých ghetách . to by len bola jazda...Z nášho pohľadu neuveriteľné, aby sa feťáci vysmievali policajtom do ksichtu, ale toto je tá migračná politika, Francúzi si teda naložili a úprimne toto už lepšie nebude, len horšie. Ak je toto len z polovice pravda, tak sa ani nedivím,že vláda ani polícia nemajú snahu riešiť takéto problémy. Ja by som tam nahnal armádu, obkľúčil celé mesto a pozbieral úplne všetko. Drogy, peniaze , zbrane...a o rok znova. Oplatí sa vidieť a napadá mi, či neposlať link Merkelovej, nech vie čo ich v Nemecku čaká. 80%. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

V bídné nabídce Netflixu po čase něco koukatelného. Není to zas až taková pecka a v některých jednotlivostech mě to otravovalo, ale má to fajn obsazení (Gilles Lellouche je veký sympaťák a na Adèle Exarchopoulos se jako vždy kouká více než dobře, byť se tam mihne jen v pár scénách) a kvalitní námět ze současnosti, který je zpracovaný velmi slušně. Finální rozuzlení je potom hodně silné. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

začíná se mi pomalu ale jistě stýskat po klasických francouzských kriminálkách s Belmondem,Venturou,Delonem atd.Ty nové jsou sice akční a řádně drsné,ale pomalu začínají být všechny na jedno brdo.Drsní,často zkorumpovaní poldové vs. svoloč nejtěžšího kalibru na kterou by platilo snad jen vybombardování celé čtvrti.Ony vůbec všechny tyhle filmy z jihu Francie ukazují tuhle kdysi "romantickou" zemi jako místo,kde by dobrovolně nechtěl žít vůbec nikdo.Bac Nord neurazí,ale je řada lepších...60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Skladbou, která tak nadchla mladistvého delikventa v policejním autě, je song „La Bandite“ od rappera s uměleckým jménem JuL. (ČSFD)
  • Film je inspirován skandálem, který se odehrál v roce 2012 v rámci protizločinecké brigády (BAC) v Marseille: osmnáct jejích členů bylo posláno do nápravných zařízení za obchodování s drogami a vydírání. (bianci)
  • Príslušníci bezp. zložiek vo Francúzsku sú vyzbrojení rovnako, ako to bolo vo filme, a to samonabíjacími pištoľami SigSauer SP2022 ráže 9mm. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama