Reklama

Reklama

Země a krev

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Said desítky let úspěšně zaměstnával propuštěné vězně a mladé trestance na pile v Ardenách, ale teď ho čeká nemilá návštěva od drogového kartelu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě odrazovalo, ale francouzský důraz pro zfilmování tamních kriminálních vlivů, mě obecně už od šedesátých let vždy spíš těšil. Nu, říkal jsem si, proč to nevyzkoušet. Nakonec jsem se dočkal prazvláštního thrilleru, který je poměrně brutální, což je jeho přednost, a navíc to vypadá, jak kdyby do filmu nahnal samý imigranty a ty na živo kosil jak hadrový panáky. A na to, zdali je to přednost, nebo ne, si raději odpovězte sami. Za mě brutální, ale zajímavý kousek. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Heist, který nedopadne podle plánu. Pár drogových dealerů a jejich snaha navzájem se podrazit. Plus skrýš, jejíž pán si narukuje právo na sebeobranu. Aneb, když jste na špatném místě ve špatný čas, ale nepoděláte se z toho a řešení vezmete pevně do svých rukou. A zanecháte za sebou řádně krvavou stopu a pár těl nepotřebných grázlů. Dosaďte k tomu temný až skandinávsky deprimující vizuál a vyjde z toho příjemná řežničina. 60% ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Neserte chlápka, který ví že brzy umře. Francouzi točí drsné kriminálky a tahle je toho důkazem. Děj je strohý, s vysvětlováním si hlavu neláme a s úmrtností postav už vůbec ne. Všechno rámuje vizuál, který připomíná spíš Skandinávii než sladkou Francii. Bohužel i těch osmdesát minut se strašlivě táhne a akce, i když je špičková, zase není tolik. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Příběh filmu je prostej. Said(Sami Bouajila) zaměstnává na pile propuštěný vězně. Jeden z nich tajně na pile ukryje 8kg kokainu. Toho se dopátrají vlastníci matroše a chtějí ho zpátky. To ale netuší, že Said umírá a nemá co ztratit. Navíc musí ochránit i svou dceru. Myslím si, že role Saida Samu Bouajilovi sedla a sympatická byla i jeho dcerka kterou si zahrála Sofia Lesaffre. Co se týče filmu jako takovýho. První půlka až na začátek je taková vlažnější. Druhá půlka už přináší i akci a pár krvavějších scén( já bych klidně přitvrdil). Není to sice bůh ví co ale na jedno podívání je to zcela dostačující. Navíc má film celkem sympatickou stopáž. Slabší 3 hvězdy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Julien Leclercq má svůj styl a jeho film jsou drsné, temné, odtažité a bohužel trochu zdlouhavé. Stejně tak tomu je i v tomto případě, který je takovou komornější verzí posledního Ramba. Umírající hrdina se náhodou dostane k drogám, které patří partě francouzských přistěhovalců a udělá vše pro to aby ochránil svou dceru. I přes minimální stopáž se film dost táhne a pokud někdo v druhé půlce čeká pořádnou vyvraždovačku, ani té se nedočká. Pár mrtvol a krve se objeví, ale pro akční fandy to je málo. Přesto ale film neurazí a komu nevadí pomalejší tempo, možná si film i užije. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno