Reklama

Reklama

Otec Jeff (Joel McHale) přijede s dcerou Becky (Lulu Wilson) a přítelkyní (Amanda Brugel) na víkend k jezeru. Jenomže výlet se změní v boj o život, když k nim domů vtrhnou vězni na útěku, vedeni nemilosrdným Dominickem (Kevin James). (Dalfor)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Čistý priemer, predvídateľné, iracionálne, násilné a tým nemyslím len krv, ale aj, že je to pritiahnuté za vlasy. Meter a pol vysoká dievčina (13) tu stojí proti niekoľkým 150 kg neonacistom. Kde asi vezme tú silu a ten dôvtip na víťazstvo, keďže je zrejmé, že film sa neskončí po štvrťhodine, to je tá správna otázka s nejasnou odpoveďou. Nakoniec bol z toho survival, ktorý vcelku ušiel. No hoci dievčatko všetky prekážky v hre o život prekonalo, filmu sa klišé prekonať nepodarilo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nedopátral jsem se, že by byl film natočený podle nějakého comicsu, ale všechno tomu nasvědčuje: Scénář psaný rukou někoho, kdo má v hlavě zdánlivě úplně nasráno a zároveň slušná porce explicitního násilí a roztomile sadistických okamžiků (řezání oka visícího na nervu, vražda pastelkami a pravítkem atd.). Holčina v hlavní roli je sice od pohledu protivná až běda, ale postupně jsem ji vzal na milost, i když druhá Hit Girl to opravdu není. Za další zmínku stojí ještě impozantní kříženec sasquatche a neanderthálce z hloupě zkarikované partičky členů Aryan Brotherhood. // Po druhé projekci spokojeně přihazuju čtvrtou, asi jsem se tenkrát nějak špatně vyspal, nadprůměrně vydařená relaxačka. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Třináctiletá Becky nepřesvědčila Macaulay Culkina, aby podnikl návrat v podobě třetího dějství taškařice Sám doma. A tak Sama v lese zápasí se čtyřmi uprchlými vězni, které vede neonacistický vyžranec s tváří Kevina Jamese, který si podobnou negativní roli mírně filozofujícího hajzla vyzkoušel premiérově, o klíč k prvnímu pubertálnímu orgasmu. Celé to má exploitation ráz, určitou příměs home invasion a v několika sekvencích se to vyprofiluje na Ramba v sadistické dívčí verzi. Lulu Wilson je napřesdržku s tím svým ječením, mračením a strachováním se, jakmile má ale na povel režie pomstychtivě zabíjet a trestat, tak se náležitě činí, načež je kupříkladu výsledkem bulva visící na očním nervu anebo metr v krku. Sadistické sekvence patrně neudělají dobře jejím zákonným zástupcům, ovšem divák se těší, že jich bude přehršel, když jsou navíc zdatně natočené, a ono se s nimi šetří. A ke všemu je Kevin James, proslulý komediálními rolemi, poměrně nevyužitá figura, neb transformace do odpudivého vězně mu jde na jedničku, jenže jaksi mu nebylo přáno se i odpudivě chovat, takže máme věřit tomu, že neonacista s vytetovanými nacistickými symboly na holé lebce nehodlá zabít barevnou matku s malým synem. Samotný film by potřeboval lepší logický rámec. Parta vězňů na útěku se uchýlí do chaty v lese, kde zpacifikuje její majitele za účelem nalezení vzácného klíče, který se v ní má vyskytovat. Vůbec jsem nepobral, jak se klíč v chatě vyskytl a k čemu slouží.Takže mé soustředění bylo víceméně na atributy technické a emocionální. V tomto ohledu film vzkvétá, režie dua Jonathan Millot a Cary Murnion umí vyloudit emoční tlak a náboj, násilí od krotkých sekvencí postupně zvyšuje a lesní prostředí funguje až neotřele. Ocením podstatnou část scén ve dne, noční reálie poměrně křivku napětí neudržely na patřičné úrovni. Progresivní režiséři se tentokrát spolehli na trio méně zkušených scenáristů, kteří jim utkali materiál s mnohými žánrovými odnožemi. A to se projevilo výsledným mišmašem, kterému nechybí neotřelý rozměr i typicky béčkové postupy. 8/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Becky jsem dal šanci v podstatě jen kvůli obsazení Kevina Jamese do záporné role, ba co víc, do role psychopatického zabijáka, no a pravdou je, že mě ani trochu nepřesvědčil, a to mohl koukat jako bubák jak chtěl, já mu to ale prostě stejně nevěřil. Podobné je to pak ale i s představitelkou ústřední role, tedy Becky v podání Lulu Wilson, která je ovšem pro změnu zas neuvěřitelně nesympatická a ani ona mě svou přeměnou z otravné teenky na nekompromisní likvidátorku padouchů nezaujala a nebavila, nehledě na to, že chvílemi jsem měl pocit, že sleduji drsnější verzi Home Alone, jelikož ti čtyři uprchlí vězni se tu chovají fakt stejně retardovaně jako Harry a Marv ze zmiňované vánoční komedie, což k navození thrillerových pocitů také příliš nepomáhá. Zápletka se pak sice rozjede docela svižně, nicméně toho ve výsledku moc nenabízí, je to předvídatelné, chvílemi trapné, často i tuctové a hlavně to celé působí dost nezábavným dojmem. Atmosféru to pak nemá žádnou, napětí nefunguje, snaha o emoce se tu též úplně míjí s účinkem, a tak vlastně jediné, co mě napadá zmínit jako mírné pozitivum, jsou poměrně dost efektní a krvavé likvidace tří uprchlíků a nečekané odpravení toho čtvrtého. Za mě tak zkrátka není Becky film, který bych mohl z nějakého zásadnějšího důvodu doporučit, ba co víc, na mě to působilo spíš až jako taková rodinná, thrillerová, nefunkční taškařice, a to není zrovna charakteristika, která by mohla někoho přilákat. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ponaučení z filmu? "Neser veverčáka, pyčo !!" Puberťačka Becky neprožívá zrovna dobrý období a má plný právo být nasraná na celý svět už na začátku filmu. Když k tomu jako bonus tatík přitáhne novou budoucí macechu se synkem, pohár se naplní a když za chvilku tátu odpráskne Kevin James, tak pohár přeteče a malá Becky se tak konečně může naplno zbavit flustrace, nasranosti a celkově zkusit vraždící terapii. Takže si vezmeme čapku Veverky na hlavu, izolačkou obalíme tužky, vytuníme pravítko a ukážeme jak vražedná může být holka, co měří cca 150 cm a váží tak 36 kg (Všímáte si té podobnosti? Rada, abyste mě v budoucnu nesrali.). Kevin James sice má vousy jak Hagrid a "svastiku" na kedlubně plus jako bonus dva chlapy a zlobra jménem Apex, ale to je zoufale málo, když xmrti naserete puberťačku. A tak se řady padouchů tenčí, Apex se rozhodne, že bude nejlepší se na to vysrat a Kevin si bude hrát na Palpatýnyho a bude chtít Becky přetáhnout na temnou stranu síly v zájmu zachování si vlastní prdele. Becky tou dobou už bude solidně psychicky narušená, zabíjení jí začne bavit a tak na jeho nabídku....No to uvidíte, každopádně Apex se vrátí na scénu a taky má Becky co říct, jelikož ho změnila. Upřímně nerada lidem skáču do řeči, ale Becky už asi měla všech těch keců dost, tak mu zkurví monolog a odpoví činem, po kterém už Apex nebude mít náladu do ní ještě něco hustit. Kevin ostatně také z toho všeho nakonec ztratí hlavu. A já bych šla ráda s Becky na kafe, slušelo jí to, holce jedný Veveřácký. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Simon Pegg měl hrát roli záporáka, dokud od toho neodstoupil v květnu 2019 kvůli konfliktům s natáčecím rozvrhem. O měsíc později byl oznámen Kevin James jako jeho náhrada. Byla to jeho první role záporáka v celé jeho kariéře. (Dalfor)
  • Toto je první záporná role Kevina Jamese, zatím v žádném filmu nikdy nehrál padoucha. (ČSFD)

Reklama

Reklama