Reklama

Reklama

Kolskaja sverchglubokaja

  • Rusko Кольская сверхглубокая (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kolský superhluboký vrt je největším těžebným zařízením v zemi. V roce 1984, v hloubce více než 12 kilometrů, něco napadlo pracovníky. Po těchto událostech je objekt uzavřen. Malý výzkumný tým jde do podzemí, aby zjistil, jaké tajemství se skrývá v nejhlubší díře na světě. To, co zjistili, se ukázalo být největší hrozbou v historii. Nyní je budoucnost lidstva v jejich rukou. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (99)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Už sme tu mali ruský variant na Votrelca v podobe snímku “Sputnik”, teraz zas Putin so svojou družinou predostiera akýsi voľnomyšlienkársky nástrel ala “Vec”. Prvo menovaný sa mi bohovo ľúbil, druhý sa mi tiež, názor ostatných je pre mňa irelevantný, a tak by to malo byť aj v prípade toho môjho pre zvyšok obecenstva. Prvá polovica vražedne pomalá, druhá zlepší celkový dojem. Škoda premrštenej stopáže, ktorá nedokázala udržať tempo. Mohlo to byť za “štyri”, takto zatiaľ za 3, i keď názor odstupom času možno zmením a rád prihodím. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, Ruský Horor. Bál jsem se té délky, ale žádný zbytečný, dlouhý kecání nehrozí a po pár minutách se už nacházíme u nejhlubšího vrtu světa. Podzemní atmosféru to má fakt výbornou, najde se tu několik slušných, děsivých scén, parazitická plíseň, která postupně mutovala, až do podoby monstra, vypadalo opravdu dobře, triky povedený, herci včetně té hlavní, ženské postavy, celkem koukatelný a to finále ve výtahu, bylo skvělý. Byl bych radši, kdybych se na to podíval spíš v zimě, ale vychytal jsem alespoň studenější, deštivou noc. Slušná podívaná. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽÁDNÁ NEMOC NENÍ. TAM DOLE JE PEKLO. TO JE TO, CO NAŠLI...“ /// No tak určitě to připomíná ty hezký kousky, jako byla Věc nebo Alien. Kulisy jsou ucházející (celkem si s tím dali práci) a atmosféru i příběh to buduje pomalu. Protože se nedočkáme žádnýho zděšení z lovu příšer, nemůžou následovat ani žádný akční tajtrdlíkárny. (Dvakrát bohužel…) Sází se na statický CGI a vystačí si s chaosem přes vysílačku a blikajícím světlem. Prostě, se spoustou věcí si hlavu nedělaj, takže to občas ukáže svoji levnou tvář. Každopádně zase něco trochu jinýho, byť strašidelnější asi byla i „návštěva“ Mandaloriana na vetřelco-pavoučí planetě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pracuju v podzemní laborce. 2.) Nevím jak to vypadá, když se někomu práší od huby. /// Thx za titule „petrik1“ a „salorblack“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Klasický milostný trojúhelník - major Jasoň Specnazovič Nabušeněnko by rád pocvičil hluboké zanoření s doktorkou Fretkou Frigiděvnou Přesmrtvolochodskou, ovšem hned při prvním průjezdu tunelem chytne pýchavkovitou agresivní mykózu, ze které zase vlhne jeho vyvolená. Želbuch doktorku při pokusech o dvoření nepostihla obligátní migréna, ale záchvat svědomí a scénáristu zase předávkování lysohlávkami nad Lidskou stonožkou, pročež mé hovnocení do toho smotlachovsko bakalovského Horizontu události ve finále zahučelo rychleji, než ten výtah. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Spojit mou oblíbenou videohru "The Last of Us" a Kolský superhluboký vrt by mě asi v životě nenapadlo, avšak někdo v Rusku si zřejmě řekl, že právě tohle je fakt dobrý nápad. Кольская сверхглубокая je ale ve finále velmi povedenou atmosférickou hororovou jednohubkou, která v některých vypjatých momentech spolehlivě nažene husí kůži. Dobrá práce! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Kolský superhluboký vrt je nejhlubší vrt na světě a byl zapsán do Guinessovy knihy rekordů (také se mu říká Díra do pekla). Nachází se v Murmanské oblasti ve vzdálenosti 10 km od města Zapoljarnyj na území geologického Baltského štítu. Dosahuje hloubky 12 261 m. Na rozdíl od jiných vrtů, které byly prováděny za účelem hledání ropy nebo geologického průzkumu, cílem tohoto byl pouze výzkum litosféry v místě, kde Mohorovičićova diskontinuita prochází blízko zemského povrchu. Vrt byl započat v roce 1970 a ukončen byl v roce 1994. Během provádění Kolského vrtu bylo učiněno cca 12 000 nových objevů v geologii. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Houba, o které jedna z postav mluví, je v roce 2017 objevená brazilská houba Ophiocordyceps unilateralis. Ta dokáže ovládat chování mravenců. Když její spory proniknou do organismu mravenců, pomocí doposud neznámé chemické reakce způsobí, že mravenec se začne pohybovat úplně jinak než předtím. Opustí sám mraveniště – už to je výjimečné a zcela nepřirozené chování – a nedaleko něj se zakousne do nějakého listu. Přesněji řečeno do spodní strany listu. Tam pak zůstane bez pohybu, dokud nezemře. Tím teprve ale začíná to nejhorší. Mrtvý mravenec se začne plnit stále přibývajícími sporami. Ty pak ze zhoubovatělého těla stále zavěšeného na listu vystřelují; protože jsou blízko mraveniště, je poměrně velká šance, že nakazí dalšího mravence, a houba se tak dál rozmnoží. Podle vědců, kteří tyto podivné houby zkoumali, jich existují celkem čtyři druhy. (ČSFD)
  • Název filmu se objeví až se závěrečnými titulky. (pornogrind)

Reklama

Reklama