Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Seriál mnohokrát v řádu minut přechází z jedné časové osy do druhé. Chvíli příběh běží o několik let nebo týdnů v budoucnosti a za chvíli v minulosti. Tyto změny jsou v některých dílech velmi časté, ale není to něco, co by děj nějak degradovalo. Prostředí seriálu je většinou takový svět hipíků bez práce, kde všichni kouří cigarety a cestují. Některé události jako třeba útěk z vězení, nebo různé loupeže jsou sice zmíněné, ale to je vše. Jejich natočení se kompletně vynechalo. Napínavé scény jsou tedy tvořeny spíše v konverzacích a akční scény tam skoro ani nejsou. Ve výsledku to působí trochu roztěkaně, ale i tak to rozhodně stojí za shlédnutí. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Viac-menej štandardný seriál priemernej kvality, ktorý ale nemá tendenciu nudiť. Silným pozitívom je prostredie, doku-prechody tiež potešili no a napokon reálne zábery na záver, ktoré síce nevybočujú z dobre známych konvencií, ale rozhodne fungujú. Priemer epizód mi síce vychádza na tesné 4*, avšak Serpent ako divácky zážitok vyšumel skôr, ako som čakal a vo väčšom sa v ňom v rámci či už rozhovorov alebo myšlienkovo vracať skôr nebudem ako budem. Poctivé tri ... EDIT: Zaujímavé, ako sa človek môže mýliť. Na moje prekvapenie som sa myšlienkami k The Serpent vrátil hneď niekoľko krát. Prostredie 70tych rokov v Thajsku je natoľko okúzľujúce aj v spomienkach na seriál (ktorého bolo najväčšou prednosťou), že sa prikloním k priemeru, ktorý mi vychádzal z jednotlivých epizód. 4* ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Charles Sobhraj ( narozen 1944 - ještě žije ) známý jako asijský sériový vrah bikini killer s modusem operandi: seznámit se s hippie cestovateli, otrávit pitím, zabít ( a často v Thajsku nechat v plavkách na pláži ) a okrást a na jejich pasy cestovat po Asii a opět se seznamovat s jinými oběťmi. Do toho pašovat drahokamy a po zadržení utíkat z vězení. Tento Netflix seriál je technicky perfektní rekonstrukcí těchto zločinů s Taharem Rahim, který tady hraje stejně brilantně jako v Prorokovi. Kladným hrdinou je mladý diplomat, který ho odhalí a vypátrá jeho pravou identitu navzdory byrokracii, nezájmu a korupci policie. V prvním díle jsem si musel zvykat na mírně zmatené střídání dvou až třech paralelně vyprávěných časových rovin, což vyžaduje dost soustředění, ale pak se to ukázalo, jako skvělý způsob jak udržet pozornost a napětí osm dílů, ikdyž cestou do Paříže to trochu ztratí na čtyři dám pět hvězd za dechberoucí námět a jeho způsob vyprávění, který se člověku vryje do paměti , retro výpravu - na to krásné Thajsko sedmdesátých let se prostě hezky kouká a vypadá to výpravněji než je, a výborně vykreslené a zahrané hlavní postavy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Největší lákadlo jsou exotické lokace daleké Asie, kde se to v drtivé většině odehrává. Vraždy mají větší šmrnc, když se dějí v sexuálních doupatech Bangkoku, či pod vrcholy Himalájí. Tak dvě třetiny seriálu jsou navíc opravdu napínavé. Bohužel ke konci jakoby tomu došel dech. Scénář je někdy buď hloupý, nebo nedotažený a už to není ono. Chtělo by to trochu pokrátit. Ale rozhodně doporučuji. Celá ta premisa, že ho dostal zarputilý, nudný diplomat, kterému všichni pořád říkali ať se na to vysere se mi líbila. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Výpravný seriál inspirovaný skutečnou událostí z 70. let z cestovatelského prostředí s krásnými lokacemi by se mě líbil mnohem více nebýt neustálých skoků v čase.Je to tak nějak divně natočené, nějaké větší napětí v tom nevidím, na jedno podívání stačí.  Škoda, rád na toto téma i vymyšlený příběh z dnešní doby lépe zpracovaný. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Jenna Coleman (Marie-Andrée Leclerc) byla požádána, aby se zúčastnila konkurzu ve francouzštině, kterou neovládá. Musela se výslovnost naučit foneticky. (HonzysKISS)
  • Ellie Bamber (Angela Knippenberg) se kromě německého přízvuku musela naučit také thajsky. (HonzysKISS)
  • Produkce v Thajsku byla na 5 měsíců pozastavena kvůli pandemii covid-19. Natáčení mělo původně pokračovat v Budapešti, ale bylo přesunuto do Tringu v hrabství Hertfordshire ve Velké Británii. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama