Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tři vzájemně propletené příběhy, které nejen že jsou zajímavé a scénaristicky poutavé, ale jsou sakra atmosfericky hutné, vizuálně působivé a napínavé. Švábi, krysy, duchové i psycho maniaci - originální nápady s pořádným hororovým duchem, který přesně v současných hororech chybí, možná právě proto jsem z Books of Blood tak odvařený. Slušný hit a Clive Barker potvrzuje, že v hororovém žánru je jeho jméno na vrcholu právoplatně. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Books of Blood sice na první pohled působí poměrně podmanivým dojmem, s docela neotřelou zápletkou a zvláštní atmosférou, když se nad tím ovšem zamyslím trochu hlouběji, tak zjistím, že to zas až taková hitparáda vlastně není, a to především kvůli tomu, že jsem se příliš nebavil a vlastně ani v jednom ohledu mě ten film opravdu nezaujal. Onu zápletku tedy lze skutečně považovat za ne úplně tuctovou, a disponuje třeba i funkčními momenty napětí, problém ovšem pokaždé je, pokud ji tedy budu skutečně dělit do těch tří vzájemně propletených příběhů, v jejich zakončeních, respektive pointách, které mi vesměs přišli strašně hloupý, především pak v podstatě ta ústřední s postavou Britt Robertson, kdy jsem nevěděl, jestli se smát nebo brečet, to byl od tvůrců fakt jako dost pitomý žert. Navíc tomu chybí i nějaké vyloženě výraznější scény, a to v jakémkoliv ohledu, v nějakém záživnějším tempu se to též celé neodehrává, postavy a jejich herečtí představitelé pak sice výrazní jsou, na druhou stranu ale zrovna na nich film příliš nestojí, a když se zaměřím ještě na vyloženě hororovou podobu filmu, tak ani v tomto ohledu to zrovna dvakrát nefunguje a neoslní. Za mě zkrátka nic moc podívaná, ovšem upřímně zároveň pochopím i publikum, které spokojené bude, jelikož pozitivní věci si tam lze jistě též najít. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Napadito posplietane nitky zdanlivo nesuvisiacich pribehov, su celkom umne v zavere spojene. To sa mi pacilo. Uz menej par, az prilis na pilu tlaciacich a nie moc uveritelnych chovani sa postav. A obcas to bola i postava samotnej Britt. Atmosfera sem-tam takisto "hapruje", ked si uvedomime s akym nametom sa pracuje, pretoze viac nez horror som film vnimal ako thriller. Rozpacite, hoci vizual je uchadzajuci. 55% Snad vam sadne. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z tých lepší antológii, ale mne až tak veľmi nesadla. Celkovo tu máme tri príbehy ktoré sa na konci pekne prepoja. Prvý je v skratke o babe ktorá ujde z domu, ide bývať k milému páru a niečo sa pokazí samozrejme. Po originalite ani stopa, ale prevedenie pekné a na konci potešia masky. Inak ale na môj kus príliš dlhé. Druhý príbeh ma bavil, chlap vie komunikovať za mŕtvych, nakoniec nejaká tá pomsta celkom slušné. No a tretí príbeh slúži čiste len nato aby sa to celé nejako spojilo a hodnotiť sa veľmi nedá. Konce u všetkých príbehoch sú však skvelé. U mňa za 3*, čakal som to lepšie bohužiaľ. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po delší době kvalitní, drsný, nepříjemný a zvrácený antologický horor na motivy povídek od Clive Barkera. Film sice nebude úplně pro všechny a myslím, že mainstream a teen diváky odkojené na duchařinách film nezaujme, ale hororoví veteráni si pošmáknou. Film působí jako by vypadl z VHS kazety někde v roce 2000, ale nepřekáží to, ba naopak to slušně podporuje atmosféru, která je výborná. První nejdelší povídka je zároveň i ta nejlepší a takhle hutný psychický terror tu snad ještě letos nebyl. V duchu jsem si říkal, že něco takového jsem očekával od nedávné Kaufmanské hrůzy Asi to Ukončím, ale naštěstí to dokázal nový debutant na scéně. Má to zvrhlý nápad, dojde i na trochu pěkného gore, tísnivou atmosféru i dostatek creepy momentů. Vlastně jediná výtka k filmu je, že má pomalejší tempo a místy je zbytečně až moc dialogů, ale jakmile dojde na krájení chleba, tak si nejde na nic stěžovat. Druhá povídka zaujme především nápadem, zvratem a originálním finálním revengem. Třetí je nejkratší a působí spíš jako propojení předchozích příběhů, ale vymyšlené obstojně a opět došlo na pár pěkných záběrů. Celkově vzato spokojenost. Je to drsný, nepříjemný, atmosférický a hodně psycho a takhle to mám rád! Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Ve druhém příběhu Mary (Anna Friel) sděluje svým studentům, že její syn Miles zemřel ve svých sedmi letech. O pár minut později ji však vidíme u Milesova hrobu, na němž je vyryto datum narození 9. května 1987 a datum úmrtí 20. dubna 1993, což by znamenalo, že Miles zemřel v necelých šesti letech. (Morrighan)
  • Film měl premiéru na festivalu hororových filmů Screamfest dne 6. října 2020. (Homerking)
  • Úvodní scéna knihkupectví je natočena ve vizuálně kreativní části jednoho z nejkrásnějších knihkupectví v centru Los Angeles, „The Last Bookstore“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama