Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva astronomové vyrážejí na mediální turné, aby varovali lidstvo před smrtící kometou, která se řítí přímo na planetu Zemi. Zdá se ale, že to nikoho nezajímá. (Netflix)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 229)

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo sa to s nami preboha stalo?“ Pôvodne som chcel napísať, že scenár je... jednoduchý? Nie, to nie je to správne slovo, ktoré hľadám. Ale uspokojme sa s ním, pretože tomuto svetu stačí, aby boli veci „len“ adekvátne. O tom ostatne tento film je. O tom, že sme mali všetko, ale nič sme si nevážili a napriek tomu, že sme mali všetko, sme chceli ešte viac, čo je ale matematický (a iný) nezmysel, lebo ak máte všetko, nemôžete mať viac. Môžete mať len menej. O to tvrdší potom zvykne bývať pád. Aby som sa ale vrátil na začiatok: scenár by sme mohli obviniť z „jednoduchosti“. Ale on v skutočnosti nie je jednoduchý („jednoduchý“?). Vychádza z reality, z nášho sveta. Ľudstvo si nezaslúži prežiť. Vlastne sa mi to ani nechce hodnotiť ako „len“ film. Dokonca to (podľa mňa) nie je ani „obyčajná“ satira. Je to komplikovanejšie. Je to o nás. Je to zrkadlo. Je to (asi) niečo viac, než „iba“ film. Sonda? Reflexia? Sebareflexia? ()

whack 

všechny recenze uživatele

Výstižné nahliadnutie na reakcie rôznych typov ľudí na blížiacu sa pohromu. Dezinformácie, konšpirácie, krátkozrakosť, politický populizmus a ekonomické postoje ako príčiny nečinnosti a popierania dokázateľného nebezpečenstva, sú trefne zobrazené v tejto sarkastickej alegórii na to, ako ľudia berú svetové problémy – meteorit môžeme nahradiť najmä klimatickou krízou a máme rovnaký scenár. Leonardo zaťahal za nitky, vďaka nemu môžeme vidieť veci aj z takejto perspektívy, hoci mnohí pointu prehliadajú a nestarajú sa. Herecké obsadenie sa skvelo hodí, ale keby bol film o pol hodinu kratší, tak by to nevadilo. Toto sci-fi práve reálne prebieha. (doplnenie o deň neskôr: otitulkované videjko, kde hovoria samotní herci, že ako to mysleli... TU) ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, který se dokáže v určitých místech přesně trefit do černého. Celý film je vlastně hodně děsivý, protože vidíte odraz dnešní společnosti a úplně jsem rozuměla té frustraci hlavních postav. Scénář je výborný, perfektní herecké obsazení netřeba komentovat a docela mě překvapila i hudba. Opravdu doporučuji a musím ještě říct, že posledních cca 40 minut mě dokázalo opravdu zasáhnout. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vtipné, chytré, zábavné. Satirická instant classic, která trefně vystihuje sračky, do nichž se naše civilizace zanořila díky sociálním sítím, fakenews i spasitelským hodným miliardářům - i s reflexí faktu, že tady nejspíš všichni brzo umřeme, jen asi ne na covid ještě. Díky velkorysému podání, špičkovému řemeslu (top střih!) a parádní herecké sestavě v čele s DiCapriem může pobavit i ty, co už odhalili, že je Země placatá. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem neomarxisticko - pandementní grétoagitku á la Netflus a přeqapive dostal docela milou a obecně trefnou satiru, takové Vrtěti psem krát 100 pro nové tisíciletí o tom, jak nám tu točí světem banda bezskrupulózních, nenažraných a mocichtivých politických impotentů, za jejichž nitky v zákulisí tahá hrstka sociopatických, ještě nenažranějších a virtuálními machinacemi ovatěných kokotporátních bilionářů s božským komplexem, přičemž všichni využívají pro účelové pasení přitroublého stáda dávno skoupená povrchní, mršinožravá masmédia a hlavně vox populi přitroublých dementizérů na asociálních sítích, dekádu pečlivě a cílevědomě budovaných přesně za tímto účelem. Karikatura MuskoJobse dokonalá, stoletá Blanšetka až neuvěřitelně nabalzamovaná a Rocco Sifredi alias Leoš di Obrna nade vši pochybnost potvrdil statut prkenného pornoherce. Jeho etuda vycáknutí v televizi byla natolik bezmimicky dokonalá, že ji dokonce na celé čáře trumfla i proslulá, a jako vždy zoufale kožená, lukostřelkyně z Hangrgejs. Každopádně nejpodařenějším vtipem na tom všem je, že něco takového zafinancoval a šíří další zkurvený bolševický kokotporát, svým zřetelně demagogizujícím obsahem cíleně programující debily ke kolektivnímu vědomí kokotporátního komunismu a kandidující na generálního tajemníka ústředního výboru. Patrně nějaké problémky na pískovišti, ovšem i tak kapku hovno do větráku, soudruzi! Samosebou se mechanismus tohoto příběhu dá v současnosti naroubouvat na cokoliv – od globálního homosexualizování přes negrofikaci až po fuj fuj republikány. Ovšem srovnávat stoprocentně anihilační kataklysma s maximálně 1,8 procentní chřipečkou, jak tu předvádějí ti nejbystřejší z nás, to je vskutku na okamžitou lobotomii a nesporným důkazem toho, že vše výše popsané funguje na celých těch 70 procent světových hlavovprdeláčů jako dobře namazaný manipulativní stroj. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (29)

  • Jonah Hill (Jason Orlean) řekl, že popis jeho postavy byl „co kdyby Fyre Festival byl osobou“. (hansel97)
  • Jennifer Lawrence sa stala obeťou nevydareného kaskadérskeho kúsku. Pri natáčaní scény totiž kaskadéri rozbili sklo a črep odletel na miesto, kde stála. Kus skla jej rozsekol kožu medzi horným viečkom a obočím. V danej scéne výtržníci rozbíjajú výkladnú skriňu. Lenže nikto nepočítal s tým, že črepy z výlohy budú lietať všetkými smermi ako guľky z neriadeného guľometu. K nehode došlo pri nakrúcaní v uliciach Bostonu. (GabrielGabko)
  • Na konci filmu následuje mezititulková scéna a potitulková scéna. (ben666)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama