Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva astronomové vyrážejí na mediální turné, aby varovali lidstvo před smrtící kometou, která se řítí přímo na planetu Zemi. Zdá se ale, že to nikoho nezajímá. (Netflix)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 229)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zdařile to tne do živého, co se týče dnešního zpochybňování absolutně všeho a neustálého hašteření, kdo má či nemá pravdu. Což ve výsledku znamená, že se neudělá zhola nic. Místo komety si můžete dosadit jakékoliv současné diskutované téma. Co se zpracování týče, tak to prostě není tak chytré a cool, jak by asi chtělo být. Přesto mě to bavilo a závěr na mě zapůsobil i tak. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Adam McKay nám chce něco sdělit a dělá to (opět) velmi efektně. Ovšem co přesně to je, tím už si nejsem tak jistý. McKay se trefuje do post-faktické reality 21. století, za jejíž podobou jsou v lepším případě chladní byznysmeni, v horším do sebe zahledění vizionáři. Podobně jako v Sázce na nejistotu (a s o poznání svěžejším stylem, než jaký jsme viděli třeba v Soderberghově nedávném Pracím automatu) se v duchu přísné satiry dozvídáme, na čem naše společnost momentálně stojí. Výsledkem je vyhrocenější variance na Network o půl století později, která sice na spoustu problémů s nekompromisním humorem ukazuje, zároveň však trpí typicky dobovými problémy – rozklížeností, občasnou scenáristickou překotností a křičením hlasitých statementů bez vybudování dostatečného základu. První necelá hodina se pyšní skvěle úzkostnou atmosférou a kdyby v tomto duchu McKay pokračoval ještě chvíli, a pak film ukončil, výrazně by zamíchal kartami v mém žebříčku nejlepších letošních filmů. Od psychologicky relevantní připomínky toho, jak každodenně řešíme malichernosti, však uhne k rozmáchlejším tématům. Širší společenský pohled je pro téma satiry samozřejmě nezbytný, přesto v této fázi může být McKay rád, že sehnal tak početnou skvadru skvělých herců, kteří prodají i slepé příběhové linky. A tak snímek doklopýtá až k emociálně fungujícímu konci. Nakonec tedy převládá spokojenost, v lecčem i větší než u Sázky na nejistotu; nechybělo ale mnoho, ale mohli jsme řešit skutečně extrovní pecku. Více zde. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Chytrá, vtipná, trefná a tím pádem zábavná i nepříjemná satira na současnou společnost a jeden z filmů roku, za který jsem skoro ochotný odpustit Netflixu sterilitu Red Notice. Trumpové, Zuckebergové, Muskové, socky, infotainment, fakenews a zpochybňování vědeckých faktů. DiCaprio vládne a Hill je skvělej zmrdík. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Americký film K zemi hleď! který nastavuje zrcadlo vyšší společnosti, nám představuje dva vědce, kteří se snaží probít přes byrokratickou a idiotickou bariéru mezi slušnými inteligentními lidmi a hloupými zhýralci, pro něž je dollar a moc alfou a omegou života. Dělám u policie 15 let. Tuhle realitu, kde člověk musí překousnout naprosto absurdní věci, které nemají s logikou a rozumem a objektem zájmu nic společného, zdolávám celý svůj profesní život. Výsledek? Je to nezdolné skoro stejně jako rčení: Takhle se to dělalo vždycky, tak na tom nebudeme nic měnit... Ta absurdnost jednání mě dostávala a poznával jsem v tom lidi. Obzvlášť ty, kteří jsou u moci. Za tu dobu, co to dělám jsem poznal tisíce lidí většinou v těch vypjatých okamžicích, kdy se chovají opravdově a prostě my jsme opravdu takoví. Stoprocentně jsem rozuměl na konci DiCapriově postavě, že radši umře doma s rodinou, než aby šel s tou bandou sráčů na cizí planetu. Nejlepší scéna? Když generál v Bílém domě prodá návštěvníkům vodu zdarma. To je lidstvo. Buď jsme lidé, kterým jde o vlastní prospěch za každou cenu a nezajímá nás nic, nebo jsme tu snahu něco změnit už dávno odložili do pozadí. Jak se říká, hlavou zeď neprorazíš. A lidská tupost je jak babylonská zeď. Stará a obrovská. Už aby lidstvo skončilo, vesmíru se rozhodně uleví. Svým dětem nepřeju život v naší společnosti. Ten nekonečný boj je unaví a zničí stejně, jako mě. Tímto emotivním neprofesionálním způsobem končím svůj 1001 komentář zde na ČSFD. Nechť je mým ideálům země lehká. Čest jejich památce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me docela prijemny prekvapeni. Z ukazek jsem byl lehce rozpacitej a uplne jsem nevedel, co od filmu cekat, ale nakonec je to fakt skvela katastroficka satira. Bal jsem se ty sileny delky, ale film ani na chvili nenudi a vrsi za sebe jednu komickou scenu za druhou, i kdyz misty z ty lidsky demence precijen spis mrazi. Obcas je to sice trochu prehnany a od realisticky vypadajiciho filmu se bud presouvame k sci-fi (zaver), nebo ke cistokrevny komedii (sceny s prezidentkou a jejim synackem), coz je mozna trochu skoda, protoze ten realistickej ton tomu sedi nejvic. No a hlavni podil na zabavnosti filmu maji samozrejme skvely herci, tezko vypichnout nekoho nejlepsiho, vsichni jsou absolutne dokonaly. A jako tresnicka na dortu tu je suprova kamera. Takze za me prijemny prekvapeni a McKay od kokotin s Ferrellem usel fakt kus cesty. Silny 4*. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (29)

  • Adam McKay původně chtěl, aby postava Meryl Streep vypadala spíše jako Suze Orman, ale Meryl zaujalo, že skoro každá žena v Republikánské straně má blonďaté lokny a chtěla vypadat jako pravá republikánka. (Streeper)
  • Raketoplán má o odhození urychlovacích bloků takovou rychlost, že pokud by se otočil jako ve filmu, aerodynamické síly by jej okamžitě roztrhaly. (John2y92)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno