Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva astronomové vyrážejí na mediální turné, aby varovali lidstvo před smrtící kometou, která se řítí přímo na planetu Zemi. Zdá se ale, že to nikoho nezajímá. (Netflix)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 229)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Ten chlap ani neví, co je heliocentrický orbit, a bude mi nadávat do magorů? Podle něj si židovští miliardáři vymysleli kometu aby nám vláda mohla sebrat svobodu a zbraně. No to mě poser!" ________ Přesně takhle si představuju kvalitní politickou satiru, která trefně parafrázuje momentální pandemickou krizi, vysmívá se všeobecnýmu společenskýmu diskurzu, a kritizuje zkorumpovanost vlád. Ačkoliv mohl režisér Adam McKay mnohem víc inovativně a provokativně využít samotnou premisu a celý snímek pojmout víc artově ve stylu 'Perfect sense' díky čemuž mohl líp atakovat divácký emoce, i tak je hvězdně obsazená tragikomedie 'Don't look up' neskutečně cynickou a výstižnou výpovědí o současný společnosti, post-faktický době, a celkově o tom, jak moc se naše civilizace topí ve sračkách. Můžete si totiž teoreticky vymyslet jakýkoliv nejšílenější apokalyptický scénář – smrtící virus [mrk mrk :)))], klimatickou změnu, anebo právě kometu o průměru devíti zkurvenejch kilometrů která se 100% pravděpodobností zasáhne planetu Zemi – závěr je vždycky stejnej: lidi tomu neuvěří, dokuď jim to nedá facku přes hubu...... Tudíž ono finální poselství by si měl k srdci vzít každý. Největší katastrofou doopravdy není živelná pohroma či jiná pomsta z dílny Matky přírody, ale lidská hloupost. Aneb když Leonardo DiCaprio uspořádá koncert kde Ariana Grande zpívá o tom, že jsme to všecko zesrali, obavy jsou zcela na místě. Yop, lidstvo je v piči...... PS: post-credit scény pobavily. ________ "Fakt chcete vědět, co se děje? Zjistili, že na tý kometě je hromada zlata, diamantů a vzácnýho matroše. Takže ji nechaj dopadnout na Zemi, aby pár zasranejch boháčů mohlo ještě víc zbohatnout!" ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vtipné, chytré, zábavné. Satirická instant classic, která trefně vystihuje sračky, do nichž se naše civilizace zanořila díky sociálním sítím, fakenews i spasitelským hodným miliardářům - i s reflexí faktu, že tady nejspíš všichni brzo umřeme, jen asi ne na covid ještě. Díky velkorysému podání, špičkovému řemeslu (top střih!) a parádní herecké sestavě v čele s DiCapriem může pobavit i ty, co už odhalili, že je Země placatá. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V posledních dvou letech si říkám, že dělat satiru musí být dost těžký, když ji realita často i předbíhá. Don't look up se ale velmi vkusně podařilo vysmát se dnešní době, ať už si to aplikujeme na cokoliv ze seznamu toho, co se teď děje. Všem, co si přečetli obsazení, je asi jasný, že herecky to bude při nejmenším v pořádku. DiCapriovu "sucharskou" roli jsem vyloženě potřebovala a ženy kolem něho mi ve většině sedly ještě o něco víc, než obvykle. Pro mě je to jeden z těch filmů, co vám vyloženě zlepší chuť a vy mu s radostí po sérii čtyřek napálíte pětku, protože tam konečně není žádné ALE. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me docela prijemny prekvapeni. Z ukazek jsem byl lehce rozpacitej a uplne jsem nevedel, co od filmu cekat, ale nakonec je to fakt skvela katastroficka satira. Bal jsem se ty sileny delky, ale film ani na chvili nenudi a vrsi za sebe jednu komickou scenu za druhou, i kdyz misty z ty lidsky demence precijen spis mrazi. Obcas je to sice trochu prehnany a od realisticky vypadajiciho filmu se bud presouvame k sci-fi (zaver), nebo ke cistokrevny komedii (sceny s prezidentkou a jejim synackem), coz je mozna trochu skoda, protoze ten realistickej ton tomu sedi nejvic. No a hlavni podil na zabavnosti filmu maji samozrejme skvely herci, tezko vypichnout nekoho nejlepsiho, vsichni jsou absolutne dokonaly. A jako tresnicka na dortu tu je suprova kamera. Takze za me prijemny prekvapeni a McKay od kokotin s Ferrellem usel fakt kus cesty. Silny 4*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁME ŠEST MĚSÍCŮ, NEŽ LIDSTVO A VŠECHNY ŽIVÉ DRUHY VYHYNOU…“   Vrtěti psem ze současnosti. Tohle už není alarmující, skandální ani ironický. Tohle je skutečnost! Groteskní zpráva o konci lidstva je vypovídající, ale bohužel občas i trochu nudná. (A že dávám HUMOR **, je zásluha toho fóru na konci!)   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jestli by mi bylo při konci civilizace smutno. 2.) A.I.L.F..  ///  Thx za titule „Vít Bezdíček.                   PŘÍBĚH  ****  HUMOR  **  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (181)

Zajímavosti (29)

  • Astronomové by věděli s přesností na dny, kdy bude kometa viditelná okem, navíc by ji poprvé viděli mimo světelné znečištění a z města až mnohem později. (John2y92)
  • Timothée Chalamet (Quentin) původně neměl vůbec ve filmu mít dlouhé vlasy, ale když se natáčení zpozdilo a režisér Adam McKay ho viděl při hovoru na Zoomu s delšími vlasy, tak ho poprosil, aby se do natáčení nestříhal. (hansel97)
  • Telefonní číslo, které se na obrazovce objeví, kam byste mohli zavolat pro klid vaší mysli, je číslo na americkou horkou linku, kde holky nabízejí sex po telefonu. (Streeper)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama