Reklama

Reklama

The Stylist

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Morholt 

všechny recenze uživatele

V Contracted mě Najarra Townsed bavila a vlastně mě nezklamala ani tady. Jen mi to celkově připadalo jako zbytečně natahované nic. Je fakt, že kadeřnice schovávající si skalpy svých klientek, působila celkem neotřele a charakteristika hlavní hrdinky coby vyšinuté zraněné duše mě také celkem sedla. Nicméně rozpracování námětu sklouzlo vlastně k příběhu outsiderky, která si to rozhodne vyřídit s těmi, na které žárlí. To by se sice dalo akceptovat, kdyby film nabídl něco víc, než jen pár skalpovacích řezů. A to se nestalo. Asi to mělo zůstat u kraťasu. 30% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočenej malej slasher o psychopatické kadeřnici, která skalpuje své zákaznice. Je to krásně barevný a dobře zahraný, hlavní herečka podle mne dost přesně trefila takovou tu polohu, kdy hraje úplně vyšinutého magora, který to ale většinou před svým okolím ještě dokáže skrývat. Takže sice působí lehce uťáple a mimózně, ale že má doma ve sklepě kabinet kuriozit, to by ji člověk úplně nepodezíral. Film má každopádně i řadu mínusů, nejvíc mě asi rušila jistá lehkovážnost, kdy scénář vůbec nevěnuje pozornost některým detailům (třeba jak se kadeřnice zbavuje těl). A rozhodně je pravda, že se mohl tvůrčí tým i víc odvázat a nechat protagonistku aspoň v závěru ukázat trochu víc, než reálně předvedla. Na průměr mi to ale stačí úplně v pohodě a věřim, že v budoucnu se může Jill Gevargizian předvést ještě lépe. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Je libo účes jako z modního katalogu, nebo rovnou skalp? Kadeřnice Claire zvládá v pohodě obojí. Její zákaznice ani v nejmenším netuší, že jde o narušenou osobu, a rády si od ní nechají odborně čechrat svoji korunu krásy. Nejhorší obavy z ní může mít její vdavek chtivá klientka. Svatební zvony jí nepřinesou manželské štěstí. Najarra Townsend se proslavila hororem Contracted, kde ji maskéři příslušně zohyzdili. Tentokrát se karta obrátila a herečka po svém upravuje a experimentuje s dámskými kšticemi. Režisérka Jill Gevargizian ale rozhodla, že z její posedlosti ukáže jen zlomek. Daleko více prostoru dostaly artové kudrliny, garderobiéra hlavní hrdinky a kamera, která obsesivně snímá hlavní lepou hrdinku. Režisérka se rozhodla jít jinou cestou a místo krvavých rejdů našlapuje s kávovým šálkem krve a pilně se inspiruje kadeřnickými tipy Tomáše Arsova, to když hlavní hrdinka třímá v rukou skalp některé ze svých klientek. Nemá to vyloženě spád, ale nudné to také zrovna není. Režisérka rozvedla do devadesáti minut svůj krátkometrážní stejnojmenný snímek. Její prodloužená verze disponuje solidním vizuálním i uměleckým zpracováním, příběh nese stopy originality, samotářská hlavní hrdinka i její skryté šílenství stojí za pozornost.  A já také nejsem proti tomuto netradičnímu pojetí. 7/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kraťas od stejnýho režiséra se stejným názvem The Stylist(2016) jsem viděl před třemi lety. Během 15 minut nabídl jen jednu skalpovací scénu. Co se týče celovečeráku ten sice nabídne nějaký to skalpováníčko navíc ale žádné krvavé podívané se divák nedočká. Tohle je spíš psychologickej než krvavej horor. Vyloženě jsem se u toho sice nenudil ale místy je to hodně utahaný. Film na jedno podívání, víckrát už to vidět nemusím. Lepší 2 hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

The Stylist maniac wanna be, ale bez šance. Hororem bych film nenazval, je to z 90% Drama artového rázu o kadeřnici, která je psychicky narušená a občas si se zákazníků udělá skalp, ale je toho tady tak málo, že to pokryje ani ne 10 minut stopáže, co se děje zbylou hodinu a půl si můžete domyslet. Najarra Townsend není velmi dobrá herečka, aby dokázala utáhnout celý film sama a příběh mi přišel obyčejný a v závěru čitelný tak moc, že ten údajný Šok, co se měl dostavit na mě vůbec nefungoval. Natočeno to není úplně lacinně a že bych vyloženě umíral nudou se říct nedá, ale takové to čekání na něco, co možná příjde a ve výsledku nepříjde mě už fakt nebaví. Není to napínavé, chybí zde i jakýkoliv náznak atmosféry a ty 3 skalpy budou šokovat maximálně vyučené kadeřnice. Někdo si asi pohoní nad tím jak je to krásně pomalý, umělecký a jak se zde téměř nic zajímavýho neděje, tak Enjoy. 4/10. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama