Reklama

Reklama

Kletba

  • USA Spell
Trailer 1

Obsahy(1)

Úspěšný právník žijící ve velkoměstě se jednoho dne doslechne o smrti svého otce, se kterým neměl nejlepší vztahy. I přesto se však rozhodne navštívit své rodné místo a s otcem se naposledy a pořádně rozloučit. Aby se nenudil, na cestu si pozve i svoji čtyřčlennou rodinu. Letadlo však při bouři havaruje a hlavní postava se po probuzení nestačí divit... (Eliott)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (48)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čierna dráma, viac dráma než horor, kde na jednej strane je plantážnik, ktorý vie pilotovať lietadlo, a na strane druhej je celý manšaft zberačov bavlny, ktorí však ovládajú voodoo. Ide o zaujímavý boj, v ktorom až do konca netušíme, kto zvíťazí, a niektorí sa oprávnene môžu opýtať: prečo vlastne títo ľudia bojujú proti sebe, keď len nedávno pri demonštráciách spoločne rabovali obchody? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Není negr jako negr, někteří si lítají po Státech soukromou Cessnou a mají doma dveře od koupelny z dovozu za 1500 babek, zatímco jiní žijou v dřevěných barabiznách v Apalačích a praktikují vúdú. A když se pak takový uhlazený městský negr dostane do spárů divokým horským negrům, jde barva kůže stranou a je z toho brutální střet civilizací. Nevzpomínám si, kdy (a jestli vůbec) jsem viděl nějaký lepší film s vúdú tématikou než tenhle. Celá situace s domácím vězněním je správně šílená, čarodějnická babizna je správně zlověstná, stodolní seance s kočičím jazýčkem a kozíma očima má správné grády, čarodějné kůstky a obsah polívky slibují nečekaná (a nepříjemná) překvapení, hřeban v noze je cool piercing... Ovšem nelogický střih scén na konci a otravný happyend mě dost roztrpčili, takže celkově hodnotím jen průměrně. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ten Netflix vážně nabízí širokou škálu možností. Černošský filmy s podobnou tématikou (My, Uteč) umí vytvořit solidní atmosféru. V každým směru znepokojující. Nevím ani kdy naposledy, jsem viděl horor s voodoo panenkou. Sympatickej hlavní hrdina, super vidláci a chybějící gore mi vůbec nevadilo. Vlastně to ani nebylo potřeba. Vynikající. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Vúúúú-do prdele-Dúúúú je černočerná magie, dokonce tak černá, že by mohla z fleku jít sklízet bavlnu. A to si piště, že vím, o čem mluvím, páč sama vyrábím nonstop Boogity Zemana, Babiše a Okamury, buddhožel zatím do nich asi blbě píchám, jelikož výsledek žádnej. To Matumba ze zapadákova je jinej level. Její Boogity fungujou na pána už přes 160 let a tak spolu se svým manželem a retardovaným obrem vúdujou koho můžou, aby si sami prodloužili život a jako bonus i všem negrům v okolí. Do tohoto blázince jim spadne z nebes (doslova) Omari se svou rodinkou a jelikož se blíží krvavej úplněk, tak je to pro místní jackpot a pro Omariho průser. Ten se, chudák, vzbudí domlácenej jak cikánský hračky, u Matamby na půdě a ta ho zcela nadšeně jde kurýrovat a zároveň zcela ignoruje jeho vcelku logické dotazy. Mě by na jeho místě taky zajímalo kde mám rodinu, proč mě nepřevezou do špitálu a proč mě tak kurevsky bolí pata, když nejsem Achilles. Matumba je tajemná jak hrad v Karpatech, do okna mu nasere Boogity, kterej ho má vyléčit ze všech problému, včetně zvětšený prostaty a problémů s erekcí, a v mezičase ho krmí vývarem z Omariho synátora. No nevím jak vy, ale já bych se jí na takovou léčbu taky hodně rychle vysrala, vzala věci do svých rukou a šla hledat zbytek své famílie, nebo toho, co z ní zbylo. Pravda, půlmetrovej hřeb v patě by mě taky solidně limitoval v chůzi, ale Omari je kurevsky odolnej borec a tak pak hřeb vytahuje a nandavá do paty, jak rytíř meč do pochvy (nehledejte v tom dvojsysl). A teď bez prdele - Kurevsky mě to bavilo a lepší voodoo film sem ještě neviděla. Sice se, dle hovnocení, asi jediná kdo si z toho sednul na prdel, ale to je mi fuk. Plná palba a komu se to nelíbí, tomu vyrobím Boogity. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej odmlke voodoo tematika, a tak trošku zamrzí, že napriek tomu, že samotný snímok nenudí, je podaný, takpovediac odfláknutou formou. Je to vizuálne pútavé, no tá “zábavnosť”, ktorú od toho všetci očakávajú, i keď sa miestami dostaví, je jej pomenej, pričom sa tvorcovia spoliehajú len na pár okamihov, a to už dnes málokto docení. Priemer .. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se udává, že panenka Boogity je kopie dané osoby a na její vytvoření je potřeba pár věcí z osoby, na kterou se váže. Na konci tedy nemohl mít Marq plnou bednu Boogity na všechny stoupence kultu. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama