Reklama

Reklama

Alice in Borderland

(seriál)
  • Japonsko Imawa no kuni no Alice (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (143)

Roudy 

všechny recenze uživatele

Alice neoslní tím, že by byla bůh ví jak originální. Půjčuje si motivy z řady známých japonských, ale i západních příběhů. Můžete v ní vidět Saw, Mirai Nikki, Death Note nebo The Last of Us a hromady dalších. Nicméně vyniká v tom, jak tyto funkční prvky zvládá namíchat do skvěle vykalibrovaného koktejlu, který se během obou sérií téměř nedopustí žádného výraznějšího zaškobrtnutí. Zvládá postupně gradovat a motivy, které v první sérii pouze naznačí, se v té druhé, údernější a sebevědomější, naplno zúročí. Ať už jde o prokreslení postav včetně záporáků, kteří tu občas mají až Kodžimovský background, jemnou, avšak pro příběh čím dál důležitější romanci, či propracovanost samotných her. Vrcholem her o přežití jsou psychologicky laděné sekvence v druhé sérii, ve kterých je hlavní postavou Čišija. Příjemně tak doplňují ty akčnější s Arisuem a Usagi. Na Alici je vidět i vysoký rozpočet, který do ní Netflix nalil. I když občas kolísá CGI, jinak výbornou vizuální stránku dohání prací s kamerou a propracovaností jednotlivých arén. Alice in Borderland je zkrátka esencí japonských příběhů pro dospívající se správnou dávkou akce, zábavných her, romance, japonské ujetosti i filosofického dumání nad smyslem vlastní existence. Třešničkou na dortu pro některé může být i velmi povedený český dabing. Takže pokud máte předplacený Netflix a rádi sledujete japonskou tvorbu, myslím, že tuhle hru nemůžete prohrát. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Za mne zvláště první řada naprosto geniální. Super rychlý rozjezd, při hrách se tají dech a postavy veskrze dobře zahrané. Hlavní hrdina sice není největší sympoš na světě, ale působí uvěřitelně a divák si ho nakonec oblíbí. Celé je to takové tajemné a přitom akční. Druhá řada je podstatně slabší, zvláště první půlka i když díly, kde hraje Nidžiró Murakami jsou obzvláště vytuněné. Závěr pro mne mega překvapivý a nečekaný. Zvládla jsem obě řady na jeden zátah, jsem sice úplně grogy, ale fakt to stálo za to. Nejsem zrovna fanoušek východo asijské kultury, ale toto je naprostá pecka. První řada za 100% a druhá řada za 70%. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechávam si poslednú hviezdu pre hry s kartami s obrázkom... :) Vynikajúci na jednej strane nie originálny (Kocka, Saw,Hra, Hunger Games, Jumanji atď. atď.), na strane druhej predsa len originálny, nejdem ale opisovať čím, keďže nechcem spoilerovať. Vidieť, že je to produkcia pre Netflix, takže je to omnoho "stráviteľnejšie", ako bežná japonská produkcia (či čínska alebo kórejská). Osudové, drsné, celkom temné a prekvapujúce od počiatočnej komédie až dramédie v prvých desiatich minútach prvej časti až po nefalšované Battle Roayale v posledných epizódach, kde sa rozbehol nevídaný masaker. Napriek tomu, že na konci došlo na určité "odhalenie kariet", stále verím tomu, že to nebude také jednoduché, ako sa to zdá a bude to len ďalšia hra akých sme videli už viac a na pozadí bude niečo väčšie ako "jediná tvár". Teším sa na druhú sériu. UPDATE PO DRUHEJ SÉRII: Zostávam pri štyroch hviezdach. Bolo to super, bolo to epické, dramatické, nervydrásajúce, po technickej stránke fakt parádička, pozrel som to navyše v českom dabingu, aj keď mám originál japonský aj prvú sériu som videl japonsky a sedelo mi to, tu musím povedať, že dabing trafili typovo fajn. Tie dve hodiny naviac oproti prvej časti bolo cítiť a to nemyslím teraz negatívne. Charaktery boli pekne dokreslené, malo to nepredvídateľné postupovanie, predposledný diel bol fakt masaker, len škoda, že to tak príliš okopírovalo pointu iného megaznámeho seriálu, ktorý nemôžem prezradiť, lebo by to bol megaspoiler. Síce si myslím, že to bolo zvládnuté lepšie ako v prípade svojho predobrazu, na ktorý narážam, ale napriek tomu sa nemôžem zbaviť malej pachute, že toto sme tu už mali. Na druhú stranu to bolo logické, bolo to prijateľné, dávalo to zmysel, ale... ALE ja by som bol bral radšej jeden z koncov, ktoré si vymyslela posledná kráľovná pri poslednej hre, tie vyzerali na úrovni a mali to premyslené. Taktiež zostávam pri štyroch hviezdach aj z toho dôvodu, že napriek uzatvorenému koncu príbehu sme dostali v pár okamihoch na samotnom konci niečo, čo by to mohlo ešte všetko znovu extra otočiť, len je to v rukách tvorcov, vedel by som si predstaviť nejaký mix Peripheral, 1899, 13tej komnaty a podobne. Odporúčam na zhliadnutie každému, najmä vo vydarenom dabingu, pre mňa osobne minimálne rovnocenné ak nie aj lepšie ako Squid Games. Ešte čakám na druhú sériu Sweet Home a uvidíme. :) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Ze začátku se Alice in Borderland jeví jako skvělá pecka, která ale postupem času čím dál víc slábne a nakonec jsem z díla celkem v rozpacích. Motivem jde jednoznačně o snad nejlepší a mi nejbližší geekovskou scifi zábavu, ale zpracováním už tolik ne. Potěší dostatek krve, občas souboj, skoro každý díl jedna hra často připomínající Saw/Kostku, kdy bych se ale vůbec nezlobil, kdyby her bylo více. Nejlepší na seriálu vnímám ale našlapaný cliffhanger, který sice v závěru neodpoví otázku GameMastera, ale neskutečně navnadí na další sérii a doufám, že přijde co nejdříve. Teď ale k mínusům, které víceméně jediné podkopávají sérii nohy, a tím jsou logické díry. Proč loví v lese kance, když mají obchody s jídlem? Jak může člověk sprintem předběhnout valící se natlakovanou vodu z potrubí přes podzemní tunel? Jak může vodivý elektrický kabel nezasáhnout člověka když stojí ve vodě, ve které je kabel? Proč jsou lidi tak flegmatičtí a na pláži si užívají párty, když jim jde o život a většina lidí na zemi zmizela? A takových otázek jsem v seirálu našel desítky, nehledě na to, že hlasité monology hlavní postavy už časem lezou krkem, protože vysvětluje a nahlas říká úplně banální věci, které nemusely být vůbec vyřčeny. Výsledek je taková opatrná 4ka, která má občas fakt bídné kvality a dost logických chyb, ale za výborný nápad, kreativitu a závěr tu čvrtou s přivřeným okem dám. Komentář ke druhé sérii v recenzi pod sérií samotnou. ()

Sabiana 

všechny recenze uživatele

Brutální isekai s řadou dobrých nápadů, ale vesměs šablonovitým celkovým příběhem. Je třeba koukat na stromy, ne na les. Spadá do stejného ranku jako Kamisama no iu tóri - někomu to sedne, ostatní si radši prorazí hlavu hřebíkem. Ale pokud to dostane víc japonské tvorby na český Netflix... ()

Galerie (119)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno dle manga předlohy, kterou napsal Haro Aso. Manga vycházela v období od 17. října 2014 do 16. února 2015 a byla prvnotně natočena jako anime. (UncleMorty)
  • Všechny zbraně v seriálu jsou airsoftové repliky od japonské firmy Tokyo Marui. Jediná vyjímka je Kloboučníkův stříbrný Colt 1911 Government. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama