Reklama

Reklama

Alice in Borderland

(seriál)
  • Japonsko Imawa no kuni no Alice (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (144)

Silwer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to paradni a defakto skoncila prvni herni sezona a doufam ze se dockame druhe😊 Gamemastera jsme podle me na konci nevideli..to by bylo moc easy.. Japonci jsou proste jinde,ale me jejich zpusob tvorby bavi a kdo se chce podivat na paradni jizdu,kde se docka vseho od kostky,battle royal aspousty dalsich..tak neslapne vedle.. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Ze začátku se Alice in Borderland jeví jako skvělá pecka, která ale postupem času čím dál víc slábne a nakonec jsem z díla celkem v rozpacích. Motivem jde jednoznačně o snad nejlepší a mi nejbližší geekovskou scifi zábavu, ale zpracováním už tolik ne. Potěší dostatek krve, občas souboj, skoro každý díl jedna hra často připomínající Saw/Kostku, kdy bych se ale vůbec nezlobil, kdyby her bylo více. Nejlepší na seriálu vnímám ale našlapaný cliffhanger, který sice v závěru neodpoví otázku GameMastera, ale neskutečně navnadí na další sérii a doufám, že přijde co nejdříve. Teď ale k mínusům, které víceméně jediné podkopávají sérii nohy, a tím jsou logické díry. Proč loví v lese kance, když mají obchody s jídlem? Jak může člověk sprintem předběhnout valící se natlakovanou vodu z potrubí přes podzemní tunel? Jak může vodivý elektrický kabel nezasáhnout člověka když stojí ve vodě, ve které je kabel? Proč jsou lidi tak flegmatičtí a na pláži si užívají párty, když jim jde o život a většina lidí na zemi zmizela? A takových otázek jsem v seirálu našel desítky, nehledě na to, že hlasité monology hlavní postavy už časem lezou krkem, protože vysvětluje a nahlas říká úplně banální věci, které nemusely být vůbec vyřčeny. Výsledek je taková opatrná 4ka, která má občas fakt bídné kvality a dost logických chyb, ale za výborný nápad, kreativitu a závěr tu čvrtou s přivřeným okem dám. Komentář ke druhé sérii v recenzi pod sérií samotnou. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Motto: Kdo si hraje zlobí. Kdo nehraje umře. Oblíbená tématika survival hrátek, které Asiaté milují a Evropan jim fandí. Kdo má rád napětí, záhadnost, rébusy a krvavou akci, tak si přijde na své. Divák tápe spolu s hlavními postavami a přemýšlí o co tu vlastně jde. Vše se motá okolo podivných "dětských" her, které mají jaké si psychoanalytické mentální podtexty, které s sebou vždy nesou nějaké oběti. Každý díl se věnuje jedné hře, úkolu. Je zde vysoká úmrtnost, ale i až neuvěřitelná nesmrtelnost hlavních hrdinů (proč tomu tak je v podstatě odhaluje poslední díl druhé série). Seriál je jistým podobenstvím a stejně jako Hra o oliheň má vpasované určité myšlenky o životě, hledání sebe sama, sociální psychologie, překonání traumat. Tím, že jde o japonskou kulturu, tak je vše emotivnější, hrdinštější a sofistikované. Postav je tu klasicky seriálově spousta, žádná ovšem nemá natolik silné charisma, aby divák fanouškovsky fandil. Možná za to mohou podivné chlapecké vizáže a nebo jsou to skoro všechno hajzlové. Lépe jsou na tom ženské (lépe řečeno dívčí) postavy. Tady už se dá fandit oné girl power. Seriál se dá zhltnout díky parádnímu faktoru zvědavosti velmi příjemně. Je to něco jinačího než běžné žánrové seriály. Akce je skvělá, v druhé sérii až skoro božská. A ta hudba, to je prostě geniální dílo. Seriál disponuje vynikajícím zvukem, zejména prostorovým a doporučuji si dát Alenku v Pohraničí s pořádnýma reproduktorama okolo. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Až na to, že je to "mrtě adrenalinový" souhlasím s DaViDem. Osobně tam ten adrenalin postrádám, postrádám hlubší rozbor charakterů (což logicky na omezeném prostoru ve srovnání s mangou nejde), například taková Hikari Kuina by měla imho mít detailnější historii, než jí scénář poskytl, protože v současném světě milionu genderů je Hikari Kuina pořád vzácná kytka, ale v zásadě jsem Alici (Arisu) vydržel až do konce a druhé řadě s klidným svědomím taky nějaký čas obětuju. Byť samozřejmě jako čtenář předlohy asi nebudu moct být překvapen. ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi byla chyba, že jsem jako první viděla Hru na oliheň. Ta nastavila laťku hodně vysoko. Tohle se nepovedlo. První tři díly ok, od příchodu na Pláž slátanina. Víc otázek než odpovědí, dementní chování postav kdy je každý na dírku od laseru a na mě až moc velké sci-fi. Takže ne, na další série se nepodívám. Stačilo. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (2)

  • Všechny zbraně v seriálu jsou airsoftové repliky od japonské firmy Tokyo Marui. Jediná vyjímka je Kloboučníkův stříbrný Colt 1911 Government. (UncleMorty)
  • Natočeno dle manga předlohy, kterou napsal Haro Aso. Manga vycházela v období od 17. října 2014 do 16. února 2015 a byla prvnotně natočena jako anime. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno