Reklama

Reklama

Podezřelá

  • Jižní Korea Heeojil gyeolsim (více)
Trailer 3

Detektiv Hae-joon je povolán k případu úmrtí muže, který se zabil za nejasných okolností při pádu ze skály. Stín podezření ihned padá na čerstvou vdovu, krásnou Seo-rae, která touto skutečností nevypadá vůbec rozhozená. Zdá se však, že chladná byla pouze ke svému manželovi, mezi ní a vyšetřovatelem totiž začíná vznikat nečekané citové pouto. Není však láska pouhou zástěrkou, jak uniknout zraku policie? Park Chan-wook, autor legendárního Oldboye a Komorné, se vrací s mysteriózní detektivní romancí, která vám zamotá hlavu a rozbuší srdce. Pověst dalšího korejského fenoménu po Parazitovi a Hře na oliheň film upevnil ziskem Ceny za nejlepší režii na filmovém festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (102)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Že Korejci jsou mistři ve funkčním mixování rozmanitých žánrů, není nic nového, přesto mě docela překvapilo, jak moc komediální Podezřelá nakonec byla. Ale i díky tomu to nakonec byly příjemně a svižně strávené dvě a čtvrt hodiny, rozhodně žádná festivalová nuda. Zápletka i rozuzlení mají svou vnitřní logiku pevnou jen do takové míry, do jaké jste vy jako diváci je ochotni přijmout pod vlivem atmosféry snímku, takže pokud se na film v první půlhodině nenaladíte, kdovíjaký zážitek vás asi nečeká. Mně se to naštěstí podařilo. [KVIFF 2022] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Park Chan-Wook přichází se svojí variací na Základní instinkt a i když Podezřelá neobstojí ve srovnání s Parazitem, rozhodně jde o dílo, které stojí za vidění. Melodramatický a svým způsobem melancholický thriller s prvky detektivky sice nebude pro každého a klidně by mohl být o půl hodiny kratší, ale Parkova režie a Kimova kamera dokáží bohatě vyvážit i ty méně záživné momenty a zbytečnou překombinovanost ve druhé polovině...70% ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Park co jsem doposud viděl. Vizuální nápady to má jako vždy. Příběh by byl možná taky fajn, ale to by to nesmělo trvat tak úmorně dlouho ( pocitově ještě déle ) a co je pak opravdu úmorné je zbytečná, ale zcela zbytečná zmatečnost. Mohla to být netradiční romance, říznutá detektivkou, nebo naopak. Není to ani jedno bohužel. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celý čas som sa pohrával s tým, že tomu tú 4* dám, ale nemôžem. Aj napriek všemožným kvalitám aj napriek vizuálnej podmanivosti, nápaditosti a žánrovej rozmanitosti mi film príde príliš komplikovaný. Hlavne ak vezmem do úvahy o akú jednoduchú premisu sa jedná. Film, ktorú ponúka množstvo podnetov a núti udržiavať vašu pozornosť, len aby ste zistili že základné gro príbehu je až primitívne jednoduché zamrzí o to viac, keď vezmeme do úvahy, že sa to neustále snaží niečím prekvapovať. A viacej ako o chémiu medzi postavami sa to snaží práve o tú formálnu vypiplanosť, ktorá je neustále pripomínaná vražednou dynamikou celého príbehu. Trilógia o pomste ale aj taká Komorná sa mi páčili výrazne viac. Ako keby Pak nemohol už dosiahnuť tej údernosti s ktorou kedysi ohuroval. Veď on bol koniec koncov prvý Kórejec, ktorý mi predstavil kinematografiu svojej rodnej vlasti. Teraz ho už bohužiaľ zatienili iní "paraziti". ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná věc, co je jako vážná, zároveň je to tak trochu prdel. Trochu je to jak nějaká melodramatická beletrie, ale film, který je svým přístupem a stylem natočení nějak strašně zajímavý a hlavně originální. Taky strašný chaos, kdy se něco děje, pak se to přehoupne do něčeho jiného a odezní to až po nějaké době. No chaos na plátně jako olej. V něčem zase poetické, hezké, ale chaos. Hlavně to. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (2)

  • Juhokórejskí zástupcovia si zvolili snímku ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na 95. ročník Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2023. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Južnej Kórei, predovšetkým v meste Pusan. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

20.12.2022

Streamovací platformu KVIFF.TV nemohli fanoušci filmu v uplynulém roce přehlédnout. Jako jediná přinesla do České republiky poslední počin režisérské legendy Larse von Triera – třetí sérii Království… (více)

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

28.05.2022

75. ročník prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému konci a dnes večer proběhl zakončovací ceremoniál celé letošní filmové akce, kde byli mimo jiné oznámeni vítězové… (více)

Reklama

Reklama