Reklama

Reklama

Zvrácenost strachu

  • Kanada Hunter Hunter
všechny plakáty
Trailer 2

Joseph Mersault s manželkou Annou a třináctiletou dcerou Renée žijí po většinu roku v lesní chatě. Živí se prodejem kožešin z ulovených zvířat. Není to snadný život, o kožešiny je stále menší a menší zájem a jejich cena klesá. Rodina má kvůli tomu problém s nákupem základních potravin. Anna by se chtěla přestěhovat do vesnice a najít si práci. Těžký život s manželem si vybrala, na to si nestěžuje, ale jejich dcera Renée si to nevybrala. Měla by chodit do školy a stýkat se s vrstevníky, prožívat první lásky, prostě žít normální život. Tak, jako oni, už dnes nikdo nežije. Joe se o tom teď nechce bavit. Do jejich oblasti se vrátil nebezpečný zlý vlk a je potřeba se ho zbavit. Požádá Annu, aby s Renée zůstaly doma a on sám se vydá na lov vlka. Při hledání narazí na místo, kde najde několik zavražděných lidí, ale těm už pomoct nedokáže. Pustí se tedy zatím po stopě nebezpečného zvířete. Anna čeká několik dní, ale Joe se jí stále neozývá. Nechtěl, aby mu volala vysílačkou a plašila vlka, Anna to přesto párkrát zkusí, ale marně. Joe mlčí. Pak najde kousek od chaty těžce zraněného muže. Domnívá se, že ho napadl vlk. Muž má velké bolesti a blouzní. Anna ho dotáhne do chaty, kde mu poskytne první pomoc. Podle ní by měl vyhledat lékaře a když se muž dá trochu dohromady, chce ho odvézt. Muž však odmítá pro velkou bolest. Tak ho Anna a Renée nechají ještě u sebe, aby se trochu více zotavil. Anna se snaží obstarat nějakou potravu a společně s Renée kladou pasti v lese. Když se tam Anna jde podívat, zda se něco chytilo, najde tělo svého manžela. Je evidentní, že za jeho smrt nemůže vlk, ale člověk... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (143)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Čím míň bude o filmu divák vědět tím líp pro něho. Takže vlastně ani nečtěte tenhle komentář. Já si nepřečetl ani zdejší obsah. Šel jsem do toho jen kvůli celkem vysokýmu hodnocení. Většinu stopáže se to tváří jako Animal Attack a pak najednou nastane nečekanej odklon. Což beru jako plus, protože Animal Attack filmům zrovna moc neholduju. Za sebe můžu říct, že si film po celou dobu udržel moji pozornost a rozhodně jsem se nenudil. Ba naopak. Celkem mi to sedlo. Našlo by se sice pár chybiček a scéna polda versus pasti je vyloženě komediální i přesto nemám problém dát Hunter Hunter slabší 4 hvězdy. Pozitivem je taky konec kterej pro mě byl nejen povedenej ale hlavně nečekanej. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O tomhle lesním survivalu je nejlepší nic nevědět. Co může být horší než vlk? Nádherná příroda, tísnivá atmosféra vykreslená tesknou a zádumčivou hudbou spolu s obrazy tajemného lesa, ohrožení, smrt. Postavy vrší jednu chybu za druhou - „Táta říkal, že cizí lidi domu brát nemáme." - a samozřejmě za ně patřičně zaplatí. Tentokrát bych ale nepoužil mé oblíbené spojení - nesnesitelné hovadské chování postav, jelikož mám pocit, že tvůrčí záměr byl ukázat, jak se právě nechovat. Film v závěru korunuje šťavnatá scéna, která přesně dorazí vše, co bylo do té doby řečeno. Za mne spokojenost. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Atmosférou a akýmsi tajomným očakávaním, čo bude ďalej, mi to pripomenulo It Comes at Night. Samotný film síce pôsobí nízkorozpočtovo, ale Linden z neho ťaží maximum. Až do poslednej polhodiny, kde je vyústenie celého príbehu jasné. Síce sa to snaží okoreniť druhou dejovou líniou, ale našťastie, alebo bohužiaľ, pozná diváka pre ktorého film spravil, a uvedomuje si, že keby bolo posledných päť minút podaných inak, cítil by sa divák podvedení. Či to stačí na štvrtú* neviem. Momentom vyjavenia zápletky sa tam aj začali objavovať logické kiksy. Minimálne tie týkajúce sa straty manžela mi prišli ako nedobre dotiahnuté a zmotivované. Každopádne je to žánrová chuťovka, ktorá pláva mimo mainstream a možno práve preto vzbudzuje záujem. Určite stojí za pozretie. Nick Stahl neskutočne zostarol. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně příjemné thrillerové překvapení,do kterého sem šel naslepo aniž by o něm cokoliv věděl,nebo viděl trailer a vyplatilo se.Zhruba do poloviny je to celkem pomalý film ve kterém se vlastně nic moc neděje a celou dobu sem čekal jak se bude lovit vlk (a nebo obráceně).Jenže pak přijde zlom,film se začne ubírat úplně jinudy a postupně vygraduje do nečekaného a povedeného konce.Jak už ale padlo v komentářích,tohle "kouzlo" funguje ve chvíli kdy do Hunter Hunter jde divák naslepo ,protože trailer jakkoliv toho neprozradí příliš,přeci jen kus toho momentu příjemného překvapení sebere...70% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Z popisků filmu a místních komentářů jsem tak trochu tušil, že se bude dít něco víc, než nahánění se s vlkem po lese, ale i tak jsem si film užil a ač je vše tak nějak jasné už nemalou část stopáže před koncem a celkové tempo je vážně pomalé ( k dobrotě věci, ale věřím, že ne každý to ocení ), je to rozhodně nadprůměrná chuťovka a příjemné žánrové překvapení. 3,5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V pôvodnej verzii scenára mali Mersaultovci osemročného syna, avšak, keď rolu získala Summer H. Howell, zmenil scenárista Shawn Linden vek aj pohlavie. (beso74)

Reklama

Reklama