Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Sharp (Jake Gyllenhaal) je charismatický gauner, který chystá největší bankovní loupež v dějinách Los Angeles a potřebuje spolehlivé parťáky. Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen) je jeho nevlastní bratr a válečný veterán, který potřebuje ranec peněz na náročnou operaci své ženy. I když Will ví, že spolupráce s Dannym smrdí průšvihem, v bezvýchodné situaci se dlouho přemlouvat nedá. Danny má totiž dokonalý plán, který se nemůže zvrtnout. Jenže se zvrtne a lupiči se ocitnou v pasti, v podzemních garážích banky, obklíčení armádou mužů zákona. Jedinou únikovou cestu představuje sanitka, která přijela pro těžce zraněného policistu. Will a Danny ji unesou, společně s postřeleným mužem a záchranářkou Cam Thompsonovou (Eiza González), která i v nelehkých podmínkách dělá všechno pro to, aby pacienta udržela naživu. To je ostatně v zájmu i obou řidičů. Dokud bude převážený muž žít, jeho kolegové si zachovají odstup. Danny ví, že potřebuje náhradní plán. Pokud možno naprosto geniální, což nebude uprostřed největší honičky, jakou kdy Los Angeles zažilo, vůbec jednoduché vymyslet. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (378)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná adaptace pátého GTAčka, která se veze na vlně "toho dobrého" Baye z devadesátek. Tedy přepálené zdaleka nejen stopáží, patetické, béčkové, vědomě nablblé (což u bayovin není pravidlem), ale zábavné a našlapané. Dvojnásobná škoda nadbytečné finální dvacetiminutovky, jinak spokojenost z šuplíku "vypni mozek, dej pár pivek, připrav popcorn a nalaď se na své klukovské já, co rádo bezdůvodně bouralo s angličáky o sebe". ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Takový obvyklý den v LA. I přes svoji (klasickou) délku, mě to nenudilo a film mi celkem rychle uběhl, ale čekal jsem teda o něco větší nářez od Baye, musím to napsat, ale akce byla maličko nudná (často zbrklá kamera i střih). Každopádně, asi ze z toho vytřískalo co se dalo, co jiného do toho ještě nacpat, když celé dvě hodiny sledujeme jenom to, jak se snaží se sanitkou setřást všechny poldy z města. Občas jsem měl pocit, že sleduju záměrně přehlídku, těch nejlepších, émerických, policejních aut, jakože MY jsme ti nejlepší na světě prostě. Top scéna -  kulomet, kartel, jinak ale žádná echt akční zapamatovatelná scéna tu prostě není. Gyllenhall zahrál parádně a samozřejmě bílej musí umřít, jo a nechápal jsem tu teploušskou vsuvku (FBI agent), to jako vážně ?! No, předešlý Bayovo 6 underground, se mi líbilo o dost více. (559. hodnocení) ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kdyby se člověku chtělo to strhat, tak vnitřní logiku tohohle filmu lze bez obtíží oholit až na kost hodně rychle. Ale jdete na film Michaela Baye a čekáte film Michaela Baye. Jako naprostý no-brainer je to solidní zábava s působivými kaskadérskými kousky. Jen ty jeho hračičky s kamerou a střihem už jsou tady opravdu šíleně přepálené, měl by do budoucna aspoň pár lajn koksu denně ubrat. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Viděno v kině. Ambulanci jsem určitě plánoval vidět na velkém plátně, neboť Bay je můj velký oblíbenec. Je mi jasné, že ho spousta lidí už moc nemusí, jeho přepálené akci asi leckoho už omrzí viz jeho Transformeří série apod. Jenže já si stěžovat nemohu a to ani v tomto jeho novém počinu. Ani jsem nečekal, že dám nakonec plný počet hvězd. Akce je určitě přepálená, ale skvěle a vymazlene natočená. I ta kamera je zde výborná (tolik různých pohledů) a i obstojných zpomalovaček. Navíc to působí opravdu velkolepě, áčkově a má to spoustu nápadů. Ty destrukitvní automobilové scény mi krásně připomenou třeba pátý či šestý Fasnt and Furious. I přestřelky jsou zde dobré, dynamické, pěkně ozvučené. Co se týče nějakého příběhu, tak ten je prostý, přímočarý, ale krásně funguje s postavami, které mě zde bavily. Gyllenhaal je vždy záruka jisté kvality a v tomto případě to nebylo jinak. Bavil mě i jeho filmový bratr Yahya Abdul-Mateen. K tomu charismatická Eiza González. Patos tu určitě také je, trochu ohraný, ale nijak mi zde nevadil. Jak jsem psal, film má dobré nápady, některé úplně šílené, třeba operace policisty v rychle jedoucí ambulanci - to bylo asi trochu moc, ale to by nebyl Bay. Začátek vyloupení banky neměl chybu - k tomu ten audiovizuál. OST od L. Balfeho se opět vydařil, měl i emoční hloubku. Závěr byl docela napínavý a trochu i smutný. Já nevím, já si film neskutečně užil. Je to přeakčnělé, ale většina prvků pro potřeby takového áčkového akčnáku jsou splněné. Těším se na další shlédnutí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Michael Bay nepřišel léčit rakovinu ale bavit lidi, jak sám řekl a toto dělá už skoro tři dekády a přestože kvalitou střídavě, tak stále po svém. Ambulance spadá někde mezi divoké Mizery a ještě divočejší 6 Underground a frenetičnost posouvá na novou úroveň. Pokud tedy vaše oblíbenost Michaela Baye končí někde u prvních Transformers nebo dokonce Arnageddonu, Ambulanci se vyhněte velkým obloukem, jinak vám může přivodit zdravotní komplikace. Michael Bay vzal premisu ze zapomenutého dánského thrilleru, vzal si z ní pouze základ a natočil si svoji vlastní Nebezpečnou rychlost obalenou v GTA 5. A vznikla neskutečně kinetická pecka, která velice snadno může přivodit epileptický záchvat a pro puritány odpor, ale mně se Michael trefil do noty, takovým způsobem, že jsem měl podobné stavy naposledy u druhých Mizerů. Je to divočina, sedne to málokomu a asi to bude propadák, ale já se bavil. Bay svou vizuální stránku posunul ještě o kus dál a to co zde vytváří kamera jsem nikdy neviděl a uvidím to maximálně v dalším jeho filmu. Je to jak akční jízda, tak i stylový výlet prosluněnným L.A. těmi nejstylovějšími ulčkami. Mohl bych se nadále rozplývat ale je to ten film, který se musí vidět a pokud to sedne, tak i prožít a nechat se vtáhnout. Sedlo mi to moc a podobně přímočarý akčňák mi dlouho chyběl, jsem za něj opravdu rád a přál bych mu komerční úspěch, abychom něco podobného, mohli v kině potkávat častěji. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Během honičky zazní píseň „California Dreamin'“ od Bobbyho Womacka. (Duoscop)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Ambulance Michaela Baye nabírá obsazení

Ambulance Michaela Baye nabírá obsazení

12.12.2020

Je už téměř jisté, že po netflixovském 6 underground: Tajné operace bude dalším režijním počinem mistra přestřelené akce Michaela Baye thriller pro studio Universal s názvem Ambulance. Před časem… (více)

Reklama

Reklama