Reklama

Reklama

Červená tečka

  • Švédsko Red Dot
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vydali se do hor, aby ve svém manželství opět rozdmýchali vášeň. Místo toho v nemilosrdné divočině prchají před neznámým střelcem, aby si zachránili holý život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedná se o první švédský originální film na Netflixu a tak, aby si to s liberálním chlebodárcem Švédi hned nerozházeli, hlavní postavy v podobě manželského páru jsou opět rasově smíšení. Porušili však zavedené pravidlo a tak pro změnu je bílý manžel a černá manželka. Dramatický thriller jeví se být zajímavý, ale zas až tak ohromná pecka to není. Dějově jsou manželé prostě na výletě a někdo je začne ohrožovat střelnou zbraní, čímž veškeré etudy plné strachu a beznaděje skončí tak, jak to prostě skončit mělo. Žánrová šablona je zachována, čímž se bude dějový vývoj filmovým fanouškům jevit předvídatelný. A tak vlivem toho jen budou čekat, kdy se stane co. I když co se týče toho dějového vývoje, no, spíše převládá značná monotónnost. Manželé jsou pro někoho neznámého v palebném poli a jen se snaží utéct, což se jim nedaří. Nic víc, nic míň. Skutečně se jedná o poměrně slabý filmový artikl, který je navíc zprasený liberální rasovou politikou, takže nezbývá nic jiného, než se vrátit k osvědčenému snímku od Joela Schumachera 'Telefonní budka' (2002). Ten zatím stále nijak neztrácí na své působnosti. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Pojďme se projet a promyslíme to... Nepříjemně rafinovaní severští vidláci terorizují sympatický, rasově smíšený městský pár, pokoušející se opravovat pošramocený vztah výletem do divočiny. Na inženýra a doktorku medicíny si ale sadističtí vesničtí blbci nepřijdou a dojde i na drastičtější obranné prostředky. Když pootočíte optiku promyšleného příběhu pomsty, můžete získat například survival [plný omylů]. Skandinávská kinematografie nedokáže ani v tak pokleslém žánru opustit morální hledisko a Red Dot tak operovalo s velkou šancí na to stát se divácky vděčným, avšak nikoliv plochým filmem.  Tím v podstatě je, ale je proto trochu škoda a zároveň s podivem, že je výsledek vlažnější, než by měl na základě kalkulu z předpokladů být. Kritici a diváci bavte se alespoň hledáním, kdo to podělal... Vrtej...! ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dávam len tri hviezdy, ale zato veľmi silné tri hviezdy. Nedám viac len preto, lebo napriek tomu, že ten koniec tam sedel a očakával som ho, nepáčil sa mi ako rodičovi. Realisticky spracovaný severský triler šmrncnutý drámou. Drsné severské prostredie a zároveň krásna príroda vs. dvojica "s minulosťou"... ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem a všemu, za mou dlouhou nepřítomnost a díky moc za záplavu zpráv, jestli sem ok, potěšilo a abych odpověděla - Zdraví je svině, ale ještě nebyla zabijačka, takže si nedělejte hlavu, každopádně opravdu díky moc všem :-) Tááák a teď k filmu - Red dot sliboval skvělou naháněčku, kde se dva seveřani, teda seveřan a jeho black woman, stávají obětí odstřelovače, co je nahání jako škodnou, nectí BLEK-LÁJVS-METR a rozhodně nehodlá před nikým klečet, leda by se mu líp mířilo. Každopádně mně se na naší barevný dvojici hned něco nezdálo, hlavně diky flashbackům, až moc násilnýmu ukazování prstem, kdo po nich určitě jde atd. Takže já se opít rohlíkem nenechala a kdo, co, jak a proč sem odhulila dřív, než měl ten překvapivej zvratek přijít. Překvápko se tak nekonalo, ba naopak sem byla nasraná, jak to bylo průhledný. Fandit se dalo leda odstřelovači, i když kvůli němu jeden pes ztratil hlavu, každopádně ostatní postavy se ve filmu vyskytovaly asi hlavně proto, aby člověka sraly, a to jim šlo velmi dobře. Černoška skvěle zahrála všechny důvody, proč jí a její soukmenovce, drtivá většina společnosti nesnáší a já už mám, z toho tlačení černých herců úplně všude, vředy. Nemluvě o tom, že má vyjít černej Superman. Slyšeli jste někdy, kurva už, že bych já či moji soukmenovci chtěli žlutýho Supermana? Nebo, že by běloši chtěli hrát Martina Luthera Kinga? Fakt už tam jen chyběl zas nějakej gender. Svět se v prdel obrací a brzo začnou vznikat čím dál větší píčoviny, aby se většinové menšiny cítily prima a cool. Každopádně film celkově je čistokrevnej průjem, teda průměr a co mě etrémně potěšilo, byl závěr. Darbong splnil společností danné kritéria a zároveň vyjářil svůj názor, takže potlesk. PS : Ve filmu nehraje žádný asiat a víte co? Je mi to úplně jedno jelikož ve Švédsku čekám hlavně bílé lidi a to sem, prosím pěkně, žlutá od narození, heč ! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Red Dot" je pre mňa ako survival thriller uspokojivý. Možno je pravda, že ten laser sa dal využiť lepšie a možno by bolo lepšie, keby nebol film trošku moc čitateľný. Hoci ma záverečných 20 minút celkom prekvapilo a záver filmu má skutočne svoju poetickú chvíľku, tak nám najprv podstrkuje riešenie, ktoré však z jedného prostého dôvodu bude nesprávne. Nebudem to vysvetľovať, aby som náhodou nedával spoilery pre filmy, no pri všetkých týchto thrilleroch platí jedno pravidlo. A ak na neho prídete, tak aj vy budete vedieť tieto filmy jednoznačnejšie čítať. Ako oddychový film na večer mi to plne stačilo. Sú tu dobré a silné scénky, film vie budovať v mnohých momentoch napätie a miestami vie byť aj celkom atmosférický. Jediné čo mi ozaj ale prišlo neprirodzené je scénka v zmrznutom jazere, ktorá v jednom momente pôsobila absolútne nereálne. Ale v rámci filmu je dobrá. A potom je tu záver filmu, ktorý na mňa úprimne zapôsobil. Posledné dialógy medzi Davidom a strelcom sú tak silné, že som skutočne nevedel čo na to povedať. Ako film na večer mi to úplne stačilo. Najmä to bol obrovský posun vpred oproti filmu, ktorý som pozeral predtým. To bez debaty. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • David mal v skľučovadle vŕtačky založený forstnerov vrták. Z vŕtačky ho nemal ako dostať dole a pri manipulácii ju nebolo vidno. Zároveň tento typ vrtáka nemá ostrie, ktoré by zvládlo prerezať tak silné plastové pustá. (Jumar)
  • Jedná se o první švédský film natočený pro Netflix. (Duoscop)

Reklama

Reklama