Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 6

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (270)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tetralogie Toy Story mě uchvátila svým vyspělým, ale zároveň dětsky přístupným stylem vyprávění, v němž se hezky mísila zábava, akce a lehké melodrama. Rakeťák sice bazíruje na zmíněné sérii, ale již v úvodních titulkách se od ní prozíravě distancuje. Při sledování mi nejednou v různých sekvencích vytanulo na mysli několik filmů (nejvíce Interstellar, Star Wars a Marťan), z nichž si Rakeťák (ne)úmyslně vypůjčil některé dějové motivy. Kočkobot byl úžasný, stejně tak i scény s cestováním v hyperprostoru (postava Alishy dojala a zároveň nenásilně vnesla do filmu LGBT tematiku). Buzz byl obdobně "mimo" jako v Toy Story a vedlejší postavy byly zpočátku fajné, ale po chvíli ta jejich nešikovnost a ráznost omrzela. Linie se Zorgem ve mně zanechala smíšené pocity. Ve výsledku lepší tři hvězdičky! P. S. Docela mě překvapilo hodnocení na Imdb (46% k 17.6.2022). ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"To infinity..." Zničit Buzze Rakeťáka, zničit Buzze Rakeťáka! Já mám pro Toy Story prostě slabost. Jednička je film, který mě provázel celé dětství a tak nějak jsem s ním vyrostl. Proto hláška na začátku filmu mě prostě dojala. Faktem je, že jsem se bavil od začátku do konce. Pixar filmy umí a i když mi bylo trošku prosti srsti dojit tuhle značku takhle, tak jsem ve výsledku rád, že to udělali. I když si myslím, že ten začátek s časovými skoky prostě děti nemohou pochopit ani náhodou. A už vůbec ne emoce, co z toho plynou. Každopádně na mě Buzz fungoval. A fungovala na mě hlavně kočička kterou měl. Finále mě trošku rozhodilo tím, že nabourává původní filmy, ale whatever i guess. Některé pomrkávání na staré veterány prostě neskutečně pobavilo. Smál jsem se, bavil jsem se a emoce na mě fungovali. Za mě super. Do nekonečna... (75 %) ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Letos je v mých očích produkce studia Pixar povedená jako dlouho ne. Po "holčičí" Proměně tady máme film, který potěší každého malého kluka... nebo trochu většího kluka... nebo holku, která má ráda klukovská dobrodružství. Rakeťákovi jsem po prvních trailerech vůbec nevěřila (byla jsem navíc vždycky tým Woody). Teď si ale sypu popel na hlavu, protože takovou pecku jsem vůbec nečekala. Vlastně je potřeba jenom zapomenout na úvodní větu filmu: "V roce 1995 dostal Andy k narozeninám hračku na motivy svého oblíbeného filmu. Tohle je ten film." Těžko si totiž představíte, že v devadesátých letech mohl někdo natočit tak vizuálně podmanivý a technologicky dokonalý snímek, který se dotýká například i LGBT tematiky. Rakeťák má všechno: sympatické uvěřitelné postavy, dojemný příběh, roztomilé robotické zvířátko, na animovaný film naprosto bombastické akční vesmírné scény. A když by se vám náhodou nechtělo do kina, Disney+ to jistí. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Animace je opravdu dobrá. První polovina příběhu také, hodně mě to zaujalo a bavilo. Avšak čekal jsem, že zhruba v polovině filmu se konečně z té planety dostane a začne nějaké nové dobrodrůžo. Ovšem za mě nesmyslně přišli roboti, kteří se do toho filmu vůbec nehodili a Buzz zůstal až do konce na té planetě, což mělo za následek snížení napětí i kvality příběhu. Šokem pak pro mě bylo, když se v animáku pro děti objevil lesbický pár a měl spolu dítě. Dcera z toho byla zmatená, jak se dvěma ženám mohlo narodit dítě. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[78%] Na Rakeťáka jsem se určitě těšil, v kině mi unikl, ale po několika málo týdnech jsem ho viděl na Disney+. A jak se mi to celkově líbilo? Na sérii TOY STORY nedám dopustit, postava Buzze Rakeťáka je skvělá, tak jsem byl zvědav jak dopadne jeho vlastní film. No, hned ze začátku se dozvíme, že dějově je to koncipované tak, že je to vlastně film ve filmu. Respektive je to Andyho oblíbený film, kde svého kosmonautského hrdinu sleduje v tv. Nyní k ději. Nedá se to vůbec srovnávat k Toy Story sérii. I když je to perfektně animované, tak to působí jako dobrodružný sci-fi film, který jak už tu píše drtivá většina připomene ságu STAR WARS. Úvod působí zběsilým tempem, takže to má opravdu dobrodružný spád, v té druhé polovině se to trochu umírní a ve finále zase akčně rozjede. Celé se mi to líbilo, takže těch záporů je to docela málo. Je pravda, že to asi nebude až tak zapamatovatelný, ale já si to rád někdy zas pustím. Není to vyloženě vtipné, i když se tu najde pár humorných scének, ale hlavně to celé působí neskutečně roztomile. Především sledovat mého oblíbence Buzzyho. Ostatní postavy jsou též v pohodě. Ta finální pointa nebyla špatná, ale s tou budoucností a cestování časem to bylo takové méně zajímavé, ale budiž. Hudební doprovod byl solidní, prostě mě to bavilo. Neříkám, že je to nějaká extra bomba, ale to slabší hodnocení na IMDb moc nechápu. Doufám, že vznikne ještě alespoň jedno plnohodnotné TOY STORY 5 nebo klidně i něco sólového s Buzzym. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Na rozdíl od všech čtyř hlavních filmů série Toy Story, které měly rating G, má tento film rating PG. (LUKICKK)
  • Jedná se teprve o první spin-off studia Pixar. (PaTeXx)
  • Kvůli scéně, kde se políbí pár stejného pohlaví, byl film zakázan ve 14 arabských zemích a v Singapuru dostal rating 16 (pro osoby starší 16 let). (petr.koca)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Reklama

Reklama