Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Scénář nový řady Ulice obohacenej o kulantní krimi zápletku, která se ale vyšetřuje jakoby náhodou a zcela nahodile dle toho, kolik nezajímavých příběhů nezajímavých lidí je třeba odvyprávět předtím. Tady se dá v pohodě čtyřicet minut každý epizody vypustit, protože se v nich zhola nic zajímavýho neděje a jako portrét místa a lidí ho obývajících to prostě nefunguje (Hillbilly Elegy v sedmi hodinách). Režie je navíc extrémně nenápaditá a už tak zbytečně táhlej děj činí ještě více nesnesitelným. Kate Winslet je ovšem skvělá, stejně jako ostatní, a když už přijde na řadu krimi, má to slušnou atmosféru. Porovnání s True Detective to ovšem nesnese ani omylem… a je jedno, se kterou řadou. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Od dob, kdy jsme společně s Kateřinou potopili otravnýho Leonarda už uběhla řada let a my jsme ji mohli vidět, jak herecky roste a že dokáže zahrát všechny možné charaktery ve všech možných typech filmového umění od dramatu, komedie až po romantické dojemné snímky. Tato skoro moje vrstevnice nám ve svých pětačtyřiceti letech mírně zbrunátněla a i ta vráska na čele je již vidět, ale co se týče této role nemám, co dodat a musím přiznat, že to byla fakt jízda od začátku do konce a dokonce bych se odvážil tvrdit, že všechnu pozornost v tomto snímku strhla na sebe a udělala z toho tzv. one-woman show. V této televizní minisérii jí můžeme pozorovat jako úspěšnou policajtku, kterou její okolí respektuje a dokonce jí i má rádo. Chodí do místního baru popíjet pívo, vede chlapský řeči, občas si to s někým rozdá a má samozřejmě jak už to u těch policajtů a policajtek bývá mnoho tajemství a nočních můr z minulosti. Jedna z věcí, co jí trápí je zmizení jedné mladé dívky, kterou už dlouhou dobu řeší, ale stopy jsou zameteny, tak jí nezbývá než tápat v temných vodách až do doby, kdy se najde tělo další mladé dívky a policejní mašinérie včele s Mare se může naplno rozjet. Nebudu prozrazovat pointu ani psát spoilery, ale musím přiznat, že jsem se tam šestkrát seknul s tím, kdo je viník těchto tragédií. Takže bacha na předčasný závěry, protože tohle stojí fakt za to to zhlédnout a to nejen kvůli Kate Winslet (nar. 1975, Velká Británie), ale taktéž kvůli psychologickému rozebírání různých postav, které je fakt brilantní. A ještě jednou připomenu hlavní představitelku, která si na nic nehrála a fakt jsem jí to uvěřil, že takhle nějak tráví svůj volný čas. No prostě jakoby jsme se koukali božským kukátkem do jejího reálného života a silně přemýšlím, že si tuto herečku dám mezi své oblíbené, ale musím přemýšlet koho vyhodit. Je to těžký dilema!!! Ale za tento bravůrní kousek musím dát jasnejch 100%. ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že takto zpracované psychosociální drama/krimi se mi moc líbilo. Po celou dobu jsem váhala mezi 4 či 5 hvězdami. Ale nakonec vyhrálo maximální ohodnocení především kvůli Mare/Kate, jejíž výkon je excelentní. Rozpolcená a zkoušená Mare i postavy a děje kolem ní byly velmi dobře napsané i sehrané. Napětí mají všechny díly, ať jde o samotný krimi příběh či propletené vztahy s ním spojené. Opravdu zážitek. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ospalé městečko, kde se všichni znají a neděje se zde nic mimořádného až na únosy mladých dívek a vraždu. Mare neni klasickou detektivkou a více se zaměřuje na osudy jednotlivých obyvatel a to převážně na buldočí vyšetřovatelku Kate Winslet, kterou stále dohání tragická minulost. Pro HBO další trefa do černého, kde funguje jak scénář, tak hlavně perfektní herecké výkony i těch nejvedlejsich postav. K dokonalosti chybělo velmi málo a do Kate jsem se tady regulérně zamiloval, protože byla fantastická... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zvesti neklamú...Po Hre o tróny a Černobyle tu máme ďalší skvelý seriál z produkcie HBO, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. Nájdu sa aj miernejšie hodnotenia od divákov, ktorým pripadá obyčajný. Práve tá zobrazená realita, dokonalá psychológia a zraniteľnosť postáv vrátane atmosféry zapadákova, to sú pravé tromfy tejto skvelej minisérie. Ten najväčší je ale Kate Winslet. Jej postava je tak trochu zvláštna, navonok chladná, vnútri citlivá, ale bez debaty si vás získa. Pochváliť musím aj Jean Smart v roli jej matky, skvelá voľba. V množstve postáv sa nestratíte, všetko je prehľadné, premyslené, navonok dobre zamotané a napínavé. V scéne odhalenia vraha v jeho dome som cítil ako ma mrazí, napínavo natočené a skvelá Kate. Záver je absolútne skvelý a nečakaný. Takto si predstavujem kvalitný seriál. Čo budem chváliť..., nutné vidieť. Automaticky presúvam do svojej top 10 naj seriálov. 100%. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • HBO zpočátku váhalo, když se dozvědělo, že postava Mare (Kate Winslet) nebude nosit make-up, bude mít nemyté vlasy a ještě navíc bude mít nesympatické vlastnosti. Její představitelka Kate Winslet si za tím však stála. (oli009)
  • Představitelky dvou hlavních rolí, Kate Winslet (Mare Sheehan) a Julianne Nicholson (Lori Ross), jsou kamarádky i v reálném životě. Manžel Nicholsonové je dokonce kmotrem syna Winsletové, která Nicholsonovou do role Lori doporučila a sama si s ní domluvila schůzku, aby ji přesvědčila, že by roli měla přijmout, a ujistila ji, že pokud ji nepřijme, bude toho litovat. Tvůrce a scenárista seriálu Brad Ingelsby věděl, že role Lori by měla být obsazena jako druhá v pořadí s ohledem na to, jak stěžejní je pro příběh přátelství dvou hlavních postav. (oli009)
  • Jean Smart (Helen Fahey) se již na začátku natáčení rozhodla, že její postava bude pokaždé něco pít nebo jíst. To je také důvod, proč ve většině scén něco konzumuje. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama