Reklama

Reklama

Gaia

Trailer 1

Obsahy(1)

Při sledovací misi v lese se strážce parku setká se dvěma přeživšími sledujícími postapokalyptický životní styl. Zdá se, že chlapec a jeho filozofický otec mají své vlastní náboženství a tajemný vztah k přírodě. Jejich existence má mnoho podezřelých aspektů, ale když jsou jedné noci napadeni podivnými post-lidskými bytostmi, zjistí, že v této divočině je větší hrozba. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaná Gaia byla mým černým koněm už od prvního Traileru a menší zklamání je sice zaznamenáno, žánrová revoluce se nekoná a adept na horor roku vlastně taky ne, ale pořád je to nadprůměrná podívaná, kterou docení asi spíš okrajové a žánrově vyspělejší publikum.Ke chválení je tu toho celkem dost. Gaia je úchvatně natočená ( Vypadá to lépe než všechny horory z USA za poslední rok!), má to originální nápad ( dost možná za posledních pár let), což je opět vítané, hlavní hrdinka je nádherná a ukáže se full frontal naked dokonce 3x ( opět za poslední 2 roky jsem nikde nahotu v hororu neviděl!) a ještě k tomu umí slušně hrát. Chválím i vzhled monster ( pomkrnutí na Last of Us tu je, ale pochybuji, že v Jihoafrické republice tuhle hru vůbec znají, takže to je spíš náhoda než kopírka)a samozřejmě je to pravděpodobně první hororový zástupce z JAR, což si opět zaslouží uznání, potlesk a Evilphoenixovou pochvalu.Pár výtek by se našlo. Monster mohlo být více, mohlo to být temnější, více creepy, akčnější i svižnější a pak by to byla pětihvězda jak vyšitá, ale člověk nemůže být kverulant a třeba docenit i jiné kvality.Mushroom mutace jsou zde podány hodně nepříjemně ( finální transformace vyloženě brrr) a líbily se mi i ty halucinogenní prvky- rozhodně působivější než v In the Earth.Nevím jestli si Gaiu pustím někdy znova, ale je to docela zásadní Eco Horor, o kterém se určitě v budoucnu bude mluvit. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor>Ne, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5 7.5/10, ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já to chápu tak, že Země už toho má dost a bere si kontrolu zpátky. Nicméně to nedělá pomocí tsunami a vybuchujícíh sopek, ale zkrátka jednoduše lidstvo absorbuje. Jakkoliv nemám rád ekologické agitky, tak ten nápad se mi líbil. Vlastně si nevzpomenu, kdy naposledy jsem v posledních letech viděl něco natolik originálního. A je fajn, že se toho chopil sice nezkušený, ale evidentně talentovaný režisér. Jetsli se film může o něco opřít, tak je to vizuální stránka věci, která je naprosto úchvatná. Pro milovníky lesů je to doslova žrádlo.  Dalším plusem je  obsazení, které mi sice co do jmen nic neříkalo, ale herci prostě umí. A konečně jsou tu výborná houbo-monstra, která na mě udělala dojem a vůbec bych se nezlobil, kdybych se s nimi ještě někde potkal. Malým mínusem jsou artové hrátky, ale ty se dají i díky výše zmíněnému snadnou překousnout.  85% ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ekologické posolstvo má Gaia viac než zrozumiteľné. Ale film ako taký? Artový Bažináč? Vizuálne veľmi pekne urobené, tvorcovia si v tomto smere dali naozaj záležať, ale čo sa týka strašidelnosti predsa len skôr na úrovni Sněhurka a lovec. Teda nejaké zásadné hororové vyznenie nečakajte. Chýbala tomu komplikovanejšia zápletka a hlavne vyšší stupeň tajomnosti a temnosti. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A já si vždycky myslel, že Gaia je hodná matka Země, která má ráda vše živé, včetně člověka, ale ona je to vlastně mrcha zákeřná a mstivá - aspoň soudě podle tohoto filmu. A hodná je jen na někoho a jen někdy a své největší uctívače klidně nechá chcípnout. Ale jinak je to kulantně natočeno - slušná kamera, výprava, herecké výkony, atmosféra a prostředí lesa, ženská několikrát ukáže kozy (žel jednou i zadek, ale naštěstí zdálky, protože by koňský valach záviděl, ale ten zas nemá celulitidu), nu a konec, ten se dal docela čekat. Takže je to nakonec takové vlastně před postapo. :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

A pak že nerostou.... K filmu jsem četl jen zdejší obsah jinak jsem o něm nevěděl zhola nic a musím uznat, že tohle mě fakt mile překvapilo. Jihoafrická republika potažmo Jaco Bouwer dokázal, že umí. Chválím herecký obsazení a taky výběr lokace. Líbilo se mi i jak byl celej film pojat a hlavně natočen. Největší strach jsem měl z toho jaký zlo mi les nabídne ale zklamanej jsem rozhodně nebyl. Tohle se fakt povedlo. Trošku mi to připomínalo zlo skrývající se v kraťasu The Birch z roku 2016.  Mínusem je u mě určitě zakončení filmu, který bych si osobně představoval trošku jinačí. Celkovej dojem mi to ale ani tak nepokazilo. Silné 4 hvězdy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen v lese Tsitsikamma v Jižní Africe. (JasonCZ)

Reklama

Reklama