Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na brněnské základní škole dojde ke rvačce mezi romskými a bílými žáky. Nová ministryně pověří ombudsmana, aby na místě situaci uklidnil. Aleš Pelán (L. Vaculík) se ocitá ve škole, kde si učitelé nevědí rady a dětem je všechno jedno… (Česká televize)

Recenze (43)

Padme_Anakin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zástupce ředitelky si mě získával krůček po krůčku a v druhé půlce už mě měl na lopatě, znalý prostředí, chování dětí, dobrý učitel, který to nevzdává.. Pravdou je, že děti rychle poznají, kdo na ně stačí a kdo ne, tomu začínajícímu učiteli tropily pořádnou neplechu.. Rozuzlení bylo poněkud úsměvné, žádný rasismus a ani politika, že.. Nicméně když tvůrci otevřou několik ožehavých témat a pak z nich jen smířlivě vybruslí, je to mýma očima škoda.. Pánové Vaculík, Plesl a Dalecký se mi moc líbili, byli prostě báječní.. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Polovinu dílu honíme tajemného pisatele, který natočil video. Osobně bych víc dala vyniknout situaci ve škole/třídě, ve sboru a proč to tak je. Ale na to by byla asi krátká stopáž. Větší zapojení Jaroslava Plesla bylo pro mě osobně plus, jeho postava mě baví a líbí se mi, že mě občas dokáže zviklat v tom, že si nejsem jistá, co si vlastně doopravdy myslí a na čí straně stojí. Celkově mám pocit, že se tu tvůrci spíš báli píchnout do vosího hnízda a pořádně ukázat na problém. 3,5* ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pan zástupce ředitelky měl na konci pravdu. V daném prostředí žije, na rozdíl od úředníků z Prahy, takže se v něm orientuje věcně, bez emocí a realisticky. Natočeno hezky, ovšem vyznění případu bylo téměř nijaké, zase poněkud mimo. Místo opravdového problému se řeší zákulisní politka, byť s kamerou vše nakonec souviselo. Dokument k třídě 8. A dodnes pamatuji, ani jeden z nových učitelů neuspěl. A optimismus na konci, že jsou na ně ve třídě přece tři, příliš nesdílím. Špičkování mezi Cajzly a Štatlari bylo asi nejhezčí. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ostrava je v tomhle taky studna beze dna. Doporučuji dopolední procházku Přivozem kajsi kolem Bileho kostelika, to je hned u hlavního nádru a něco s děckama (povinně mimo školu) zažiješ. Nebo tež Marianky a Hulvaky, Trnkovec zvany Balkan, Radvanice, Michalky, Vitkovice, tož a fčilek už aj kolem te Kotvy a ták, no ni? Ovšem my jsme naprosto standardními denodenními bojůvkami natolik zocelení a na obou stranách kovaní, že nějaký borok Pražák by nás akorát spojil, bo region razovity. 😆 Vážně: vynikající díl! Excelentně podané nekonečné a neřešitelné téma. Výstup zástupce školy s paní ministryní mi shodil bradu kamsi pod gauč, stále ji nedokážu najít, natož nahodit. Skvěle napsané, zahrané, vedení herců na jedničku. Viděli jste někdy žáčka prvňáčka? Takového toho malinkého pižďolka s aktovkou? A učili jste někdy ve třídě, kde vám takový prvňáček ujebe z kabelky peněženku během hodiny? Já taky ne. Ale znám paní, která ano. ()

karnifex

všechny recenze uživatele

Tak nejdříve pozitiva: herecké výkony na tuzemské poměry nadprůměrné (obzvlášť Vaculíka je radost sledovat - člověk skoro zapomněl, že i čeští herci umí hrát) a taky inspirace moderními seriály typu Sherlock (příchozí hovory vidíte na obrazovce atd.) zde funguje. Hlavním problémem tak zůstává ideologická orientace ČT - že se zde vede svatý boj proti levici je známý fakt už po desetiletí, ale tady v rámci hesla "aspoň je to pravice" začíná rehabilitovat už i temnější proudy. Není to z jejich strany nejrozumnější strategie - zrušení koncesionářských poplatků by byla jedna z prvních věcí, které spd a spol. prosadí, pokud k tomu dostanou příležitost.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Pátá epizoda byla nejsledovanějším pořadem večera po 20. hodině, premiéru zhlédlo 1,26 mil. diváků (15+). Byl to zároveň nejlepší výsledek celého dne. (rublik05)
  • Když jsou Aleš Pelán (Lukáš Vaculík) s šéfporadcem Havlíkem (Jaroslav Plesl) v zastavárně, lze z rádia slyšet skladby „Ich Will“ a „Mutter“ od německé industrial metalové kapely Rammstein. Obě pocházejí z jejich třetího studiového alba „Mutter“, které vyšlo v roce 2001. (rublik05)

Reklama

Reklama