Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Snažil som sa na to pozerať s nadhľadom. Lenže tento film je príliš predvídateľný. Jediné, čo ho mohlo zachrániť bola formálna stránka, ale na to by film musel mať lepší rozpočet. Ku koncu prídu konečne na rad dôležité otázky( také, aké mala hrdinka klásť už od začiatku) a zároveň ten stres zo straty kyslíku opadne. U hlavnej hrdinky určite a u mňa tiež. Koniec mal byť nervydrásajúci. A nebol. Aja má na konte aj lepšie filmy - hoci spadajú viac do béčkoidnej kategórie. Bohužiaľ na takýto typ filmu je treba mať aj určitý nápad a tiež zaujímavý koncept - nie len kvalitného strihača. Neviem čo by som o filme mohol povedať iné, ako len to, že neurazí. Ale čakal som od toho omnoho viac. A na to aká je Laurent skvelá herečka mi tu tiež väčšinu času skôr liezla na nervy. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Minimalistický thriller o typicky poeovském pohřbení zaživa, tentokrát jen ve sci-fi reáliích. Kvalit o dekádu staršího thrilleru Pohřben zaživa Rodriga Cortése, který fungoval i jako konverzačka, to nedosahuje. Zde scenáristka banální zápletku schovává za laciné finty, jako je ztráta paměti a postupné odkrývání karet, jejichž obsah si divák ale dokáže domyslet pár, někdy i desítky minut předtím, než jsou ve filmu odkryty. V poslední čtvrtině mírně potěší ukázání širších kulis, ve kterých se děj odehrává, ale jinak se mi u toho tedy dech nezatajil ani jednou. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vědecky filosofující Alexandre Aja? Tak tohle fakt ne. Pod ten nezáživný škvár o ničem měl raději podepsat Arnošta Vopajšlíka, prokázal by tím laskavost a ušetřený čas divákovi, který by o tento film tím pádem vůbec nezavadil. Děj je následovný: v kriplokreténí jednotce leží asexuální Mélanie Laurent. A dochází jí kyslík.  Je všem u prdele, jestli pojde, nebo přežije. Úmorné flashbacky, debilní telefonování prostřednictvím umělé inteligence, hovory pochopitelně rovněž nic neřešící. To vše provázené nulovým napětím a nulovým zájmem o dějství. S hororem to nemá nic společného, horor je to sledovat. Závěr postrádá pointu/překvapení. Celé dějství by se v pohodě dalo smrsknout nanejvýš do hodiny. Dál ani ťuk. Kariéra kdysi inovativního režiséra silně stagnuje. Poslední dobou nabízí jen samé klišé, v tomto případě přišel s ukrutnou a nenápaditou nudou bez šťávy, filmem, co má ucházející technickou a vizuální stránku. Zlatý Reynolds, zlatý Dorff, když svého času zažívali obdobná sólová klaustrofobická vystoupení. Tahle vaginální sliznice rozhodně nevzrušila můj tep. 3/10 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá premisa+šikovný režisér+nohy nepodkopávající scénář+šikovná herečka v hlavní roli=Kyslík. Úplně v pohodě film, který ze základního děje tahá maximum a dodává divákovi přesně to, co má. Nechybí tísnivá atmosféra, zajímavá pointa a překvapivě minimálně jedna jumpscare, která dokáže nemile zaujmout. Osobně jsem spoko a těm, kteří dali Buried za 4* a tomuhle za 2*, přeji aby se ráno probudili v krabici odeslané do Bangladéže. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Minimalistické komorní drama o jedné kryse, která hledá cestu z tunelu, obrazně řečeno. Za ryzí sci-fi to lze považovat jen s velikou nadsázkou. Tematicky a dějově bych to přirovnal ke Gravitaci, Moon, Pasažéři, nebo třeba 127 hodin. Další příklady by se jistě našly, ale základní myšlenkou je unudit diváka xmrti. Natočit něco takového je vždycky trochu balancování na tenkém ledě a ne vždy se to podaří. Tohle je příklad typické nemastné a neslané ucourané vykrádačky "point of interest" filmů, která se táhne jak poševní hlen přestárlé provozovatelky nejstaršího řemesla. Vše je dost předvídatelné, stejně jako konec, a tak divák pomalu upadá do letargie a po očku sleduje, kolik ještě musí protrpět do konce této tryzny. Nezachrání to ani hezký xicht hlavní představitelky, ani flashbacky z minulosti, jak se snažíme vypátrat příčinu celé té kyslíkové patálie. Už zítra si nevybavím detaily a za týden už si nebudu pamatovat děj, který byl složitý, jak puzzle pro děti do tří let. Jediné, co vím s jistotou je, že to nikomu doporučovat nebudu. 35% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)
  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)

Reklama

Reklama