Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Behom troch rokov Alexandre Aja uviedol do kín dve skvelé hororové lahôdky, a to Noc s nabroušenou břitvou a Hory mají oči. Od tej doby stále hľadá scenár, ktorý by znova dokázal pretaviť v niečo nadpriemerné. Čakanie trvá už 15 rokov. Pokusy typu Zrcadla, Rohy, Kořist boli s prižmúrením oboch očí maximálne tak zaujímavé. Kyslík sa snaží sériu narušiť, ale bohužiaľ neúspešne. Prináša dva wow momenty. Prvý je odhalený po prvých minútach. Stačí si uvedomiť žánrové zaradenie do sci-fi a hneď viete, že... Druhý wow moment bol v rámci sci-fi žánru použitý x-krát. To čím dokáže film zaujať je skutočnosť, že sledovať 95% času len jednu herečku nie je nuda. Čím však zráža všetky nazbierané plusové body je fakt, že odpočítavanie úrovne kyslíka je až trápne nerovnomerné. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá premisa+šikovný režisér+nohy nepodkopávající scénář+šikovná herečka v hlavní roli=Kyslík. Úplně v pohodě film, který ze základního děje tahá maximum a dodává divákovi přesně to, co má. Nechybí tísnivá atmosféra, zajímavá pointa a překvapivě minimálně jedna jumpscare, která dokáže nemile zaujmout. Osobně jsem spoko a těm, kteří dali Buried za 4* a tomuhle za 2*, přeji aby se ráno probudili v krabici odeslané do Bangladéže. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, které jsem skoro vynechal. Nevím čím to přesně je, ale když už se někdo rozhodne adaptovat filmy z jedné "místnosti" (Locke, Tísňové volání), má zřejmě skvělý nápad a vyleze z toho prvotřídní film, který člověka drží v napětí a v tom lepším případě i zaujme pointou a nechá v něm nějaké ty emoce. Oxygen Alexandra Aji není masterpiece, ale povedly se mu všechny tři možnosti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PORUCHA SYSTÉMU. HLADINA KYSLÍKU: 35%“... /// Úvod dlouhej – tak akorát. Už jsem začínal…, ale stihli to! Pak trochu zajímavý a pak hysterická ženská… Děj je  takovej, aby každýmu došlo, že to musí mít jako parádní (odbourávací) pointu a nechtěli ste to vypnout (dřív). Sledujete ženskou, která se snaží přežít. Něco ve stylu Pohřben zaživa (2010), jen technicky úplně někde jinde (jako lepší vole). Na mě se tam toho (krom konce) moc neděje, takže já na tyhle věci asi moc nebudu. Pro mě je to nejen plejtvání kyslíkem, ale hlavně časem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě vesmírnej odpad. 2.) Plácám se v prostoru. Uzavřeným. /// Thx za titule „Beata Krenželoková“.  PŘÍBĚH  ** HUMOR  ne AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V jadre je to vymyslené dobre a disponuje i niekoľkými zaujímavými momentami, no nie je ich až toľko, aby to opodstatnilo celovečerný formát. Viem si pritom predstaviť, že vo forme krátkej sci-fi poviedky, a podporenej patričnými literárnymi kvalitami, by sa mohol dostaviť adekvátny účinok. Vo filmovej podobe je však sto minút priveľa a hoci dokážem akceptovať, že scenár narába s časom, ako sa mu práve hodí, predvídateľnosť diania nejde dokopy s až príliš odosobnenou réžiou, kde je problém dostať sa hrdinke pod kožu. Keď podobná látka ani na chvíľu nenapne, niečo je skrátka zle a viac než čokoľvek ma Kyslík utvrdil v tom, že Aja by mal radšej venovať žánrom, ktorým rozumie lepšie. 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)
  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)

Reklama

Reklama