Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem na něco nezapomněl (myslím, že ne), je Kyslík rozhodně letošním nejlepším sci-fi filmem, který nám VOD sítě zatím nabídly. Což v konkurenci snímků jako Za čárou nebo Chaos Walking zas až tolik neříká, ale i tak ... Alex Aja zas a znovu dokazuje, že řemeslo má v malíku, ale zas a znovu trochu hapruje scénář, takže na červenou barviku na ČSFD opět nedosáhne. Když se to začne pitvat a rozebírat, vyjeví se v ději logicky mírně řečeno problematické momenty. Na druhou stranu film umí i překvapit, nějaké ty twisty jsem popravdě nečekal (ačkoli pohledem zpětně mě napadnout mohly). Mélanie Laurent výborná a pár nepříjemných scén s myškami a injekčními jehlami potěšilo. Celkově fajn malý film. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Minimalistický thriller o typicky poeovském pohřbení zaživa, tentokrát jen ve sci-fi reáliích. Kvalit o dekádu staršího thrilleru Pohřben zaživa Rodriga Cortése, který fungoval i jako konverzačka, to nedosahuje. Zde scenáristka banální zápletku schovává za laciné finty, jako je ztráta paměti a postupné odkrývání karet, jejichž obsah si divák ale dokáže domyslet pár, někdy i desítky minut předtím, než jsou ve filmu odkryty. V poslední čtvrtině mírně potěší ukázání širších kulis, ve kterých se děj odehrává, ale jinak se mi u toho tedy dech nezatajil ani jednou. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejslabší řezníkův výkon. Abych byl ovšem objektivní, já tyhle filmy, které neopustí jeden stísněný prostor stejně nikdy moc neměl rád. Člověk vlastně jen čeká, zda se to dotyčnému povede nebo ne, případně jak. Zkrátka nic, co bych měl potřebu někdy kouknout znovu. 50% max, protože je to navíc ještě na podobný typ filmu hrozně dlouhé. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Chytře vypointovaná sci-fi záležitost, která se vyjma ústřední herečky může rovněž pochlubit i několika vydařenými příběhovými twisty. Režisér Alexandre Aja také velmi dobře pracuje s budováním atmosféry a s vodítky, které hlavní (a jediná) postava v průběhu děje dostává. Ve finále tedy dostaneme komorní a velice povedený snímek, který Vás díky svému chytrému scénáři a bravurní atmosféře chytne a už nepustí. Skvělá práce! (Netflix) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nehodlám tomu filmu rozhodně odpustit to, jak ze mě v poslední čtvrthodince dělá úplnýho dementa, kdy se najednou okázale ignorují hrátky s časovým pressem, a scénář jde na vrub sprostě natahovanému napětí. Jo, a taky si moc neužívám něco, u čeho uhodnu pointu po prvních pěti minutách, sorry jako. [Netflix] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)
  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)

Reklama

Reklama