Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

classic 

všechny recenze uživatele

„O kyslíku” je priam úplne najideálnejšie si dopredu vôbec nič nezisťovať, to jest nečítať si absolútne žiadne recenzie, maximálne tak pozitívne hodnotenia, aby sa potenciálny divák vhodne navnadil na budúce pozeranie so slúchadlami na ušiach, kedy si filmový zážitok zakaždým najlepšie vychutná, a to ani nehovoriac o hlavnej myšlienke snímku, v ktorom je istá, ženská postava - po celý čas "uväznená" v kryokomore, z čoho sa dá v podstate vyťažiť maximum, čo si inak uvedomuje predovšetkým aj debutujúca scenáristka na poli hraného, celovečerného filmu, Christie LeBlanc, ktorá svoj originálny scenár nastavila presne tak, aby sa pohrávala s diváckym publikom, čo sa jej väčšinou stopáže i náramne dobre darilo. Treba taktiež spomenúť najmä to, že sa nachádzam vo vskutku ozaj stiesnenom priestore "izolovanej skrine" , v ktorej skrátka vidieť len jednu, ležiacu postavu ženy so stratou pamäte, ktorá komunikuje prostredníctvom zabudovaného centrálneho počítača M.I.L.A s hlasom francúzskeho herca Mathieua Amalrica, to by som napokon načrtnúť predsa mohol, však ? Ďalej by som ešte doplnil aj to, že protagonistka sa volá Elizabeth "Liz" Hansen, a to je asi tak nateraz všetko. / Liz stelesnila pôvabná herečka Mélanie Laurent, tiež pochádzajúca priamo z krajiny "Galského kohúta" rovnako, ako aj režisér A. Aja, vlastným menom Alexandre Jouan Arcady, ktorý nakrútil mimoriadne znepokojivú a klaustrofobickú záležitosť, po ktorej skončení sa nad ňou človek nielen poriadne zamyslí, ako aj ja sám som presne tak učinil, ale zároveň sa bude potom cítiť akosi strašne zvláštne, až pomaly zaťažkávajúco... Musím pochváliť opäť to, že sa mi dostalo "za málo peňazí, veľa muziky" , pretože z dielne Netflix, občas vzídu naozaj zaujímavé výrobky, hodné maximálnej pozornosti ! Čo dodať na samotný záver ? Niekomu to sadne viac, inému oveľa menej. Našťastie sa počítam k tej prvej skupine nadšencov. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kryokomorní drama s rádoby aktuálním "sci" rámcem, ten ale lze samozřejmě odpustit, zřejmě navíc bude brzy nabývat olbřímích rozměrů, co do filmových adaptací a je třeba říci díkybohu. Motivace k "fi" mi ale unikla, zřejmě díky fascinaci hypnotickým letem nažky javoru nebo, ale netroufám si to tvrdit s jistotou, to byla neskutečně hloupá konstrukce, při které si jen říkáte: A to by proboha připravil kdo a proč? Ponechám-li ale stranou tyhle velké otázky, co mi zůstane? Jedna Máňa v malém prostoru a záleží na tom, zda ji ten boj před posledním nádechem dobře napsali a ona ho umí zahrát, není to tu zdaleka poprvé, že? Máňa hrát docela umí, tady rozhodně cajk, ale ty poetické flashbacky? Ne, tyhle močopropustné art vložky až na pár světlých výjimek opravdu nemusím a tady jich bylo tolik, až si jeden řekne, že si v boxu s Máňou nevěděli rady, bylo tedy třeba hodně klavírních intermezz, aby se vůbec dostali nad 31 min s kyslíkem. SPOILER Happyend je doslova nádherně kýčovitý, Spielberg hadra, to se přece nedá kritizovat. Dvě jehly do polstru.. P.S. Eutanázii plynem nelze? P.S. 2 Ajo, příště dej Máni raději zase nabroušenou břitvu.. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Behom troch rokov Alexandre Aja uviedol do kín dve skvelé hororové lahôdky, a to Noc s nabroušenou břitvou a Hory mají oči. Od tej doby stále hľadá scenár, ktorý by znova dokázal pretaviť v niečo nadpriemerné. Čakanie trvá už 15 rokov. Pokusy typu Zrcadla, Rohy, Kořist boli s prižmúrením oboch očí maximálne tak zaujímavé. Kyslík sa snaží sériu narušiť, ale bohužiaľ neúspešne. Prináša dva wow momenty. Prvý je odhalený po prvých minútach. Stačí si uvedomiť žánrové zaradenie do sci-fi a hneď viete, že... Druhý wow moment bol v rámci sci-fi žánru použitý x-krát. To čím dokáže film zaujať je skutočnosť, že sledovať 95% času len jednu herečku nie je nuda. Čím však zráža všetky nazbierané plusové body je fakt, že odpočítavanie úrovne kyslíka je až trápne nerovnomerné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja servíruje pro Netflix komorní, inteligentní a napínavý Survival v kryokomoře, který je solidní a fanoušci Survivalů si určitě na své příjdou. Raději bych sice viděl od Aji Hory mají oči 2 či jiný masakr, ale jsem rád i za tohle. Je zde jistá inspirace filmem Buried, takže komu se líbil už ten, tak je velká šance, že Kyslík Vás vyloženě nezklame. Dalo by se stěžovat nad tím. že je to pomalejší, mohlo to být intenzivnější a možná o 20 minut kratší, ale na druhou stranu si moc nedokážu představit, že by z tohodle námětu někdo dokázal vytřískat něco víc. Mélanie Laurent hraje výborně, ústřední zvrat je parádní a pro mne dost nečekaný, ale i ty další dějové překvapení mi přišly velmi dobře vymyšlené a kupodivu tu Aja stihl narvat i 3 slušné Jump Scary, kde při jednom se mi až orosilo čelo! Nesnáším jehly a krysy, takže i v tomhle na mě film působil nepříjemně. Celkově fajn jednohubka, kterou mám mezi 3-4 hvězdami, ale Survivalů nevzniká ročně 20, naopak maximálně 2, takže nedvidím důvod, proč bych zde měl šetřit. 7/10. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aja zase nenatočil film z ktorého by som bol nadšený aj ja. Ale uznávam, že si neviem predstaviť, jak lepšie by sa dal spracovať námet o jednej osobe uväznenej v nejakej kapsuly, v ktorej sa nemôže ani poriadne pohnúť. Tento typ námetu mi proste nepripadá dostatočne nosný, aby utiahol film. Takže okrem toho jak sa má hlavná hrdinka z kapsuly dostať, kým jej dôjde kredit u nášho telefonického operátora, čo by v dnešnej dobe žiadny závislák nerozdýchal, jej scenáristi skomplikovali život tým, že nemá šajnu kto je a čo to je za kapsulu. Týmto detektívnym skúmaním, vďaka ktorému sa v spomienkach dostaneme aj z kapsuly, síce tvorcovia zabili trochu stopáže, ale aj tam som sa celkovo väčšinou nudil a dokukal som to iba preto, lebo som bol zvedavý na pointu. Ako fanúšika sci-fi ma potešila, tak to nakoniec preklopím na tretiu hviezdičku, ale druhýkrát si to nikdy nepustím. 5/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)
  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)

Reklama

Reklama