Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nepřímé spoilery! Slušný napínák ve stísněném prostředí s fajn efekty i hravou kamerou. Je to sice trochu předvídatelné a lepší nad tím příliš nepřemýšlet, neb pro účely dramatického scénáře tvůrci trochu zapomínají na (ne)logiku samotného projektu, který by asi reálu měl být na podobné situace daleko lépe připraven (aneb proč to dělat lehce, když to jde složitě), stejně jako umělá inteligence, které IQ podle potřeby neustále přeskakuje mezi strojovou imbecilitou a AI genialitou, ale jinak to baví. Mélanie Laurent tu sice moc sympatická není, ale postupné odhalování pravdy společně s její postavou, i díky zručně nastavenému tempu vyprávění, celkem dobře funguje. Mínus za naprosto zbytečné jump scary. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Chytře vypointovaná sci-fi záležitost, která se vyjma ústřední herečky může rovněž pochlubit i několika vydařenými příběhovými twisty. Režisér Alexandre Aja také velmi dobře pracuje s budováním atmosféry a s vodítky, které hlavní (a jediná) postava v průběhu děje dostává. Ve finále tedy dostaneme komorní a velice povedený snímek, který Vás díky svému chytrému scénáři a bravurní atmosféře chytne a už nepustí. Skvělá práce! (Netflix) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Už snímky jako Telefonní budka nebo Pohřben zaživa ukázaly, že lze natočit film v malém stísněném prostoru. I přes příznivé ohlasy jsem moc neočekával, o to více mne film bavil. A je třeba říci, že nejlepší je o něm nevědět vůbec nic a společně s Elizabeth odkrývat jedno tajemství za druhým. Jedna z nejnapínavějších scén pro mne kupodivu byl souboj s hadicí aplikující anestetika, který připomínal zápas s jedovatým hadem. A nepříjemný byl záběr na konferenci, kde všichni mají roušky, nikoliv však kvůli COVIDU....nebo snad ano? Předvídavost sci-fi mě v tomto ohledu děsí více než celý film... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vlastně je až s podivem, že to celé do sebe nezaklaplo přesně tak, jak mělo. Alexandre Aja servíruje poctivé řemeslo s pár sympatickými nápady, příběh s nečekanými zákrutami rozhodně zaujme a Mélanie Laurent hraje (ehm…) jak o život. Jenže i přesto Kyslík nijak zásadně nestrhne a vyšumí z člověka rychleji, než by si u podobného snímku přál. Komorní novince totiž pod vizuálními hrátkami a suverénním hereckým výkonem chybí duše, díky níž by vás film hned od začátku chytnul a na konci emočně zcela vyždímaného nekompromisně vyplivnul. Takhle je Kyslík „jen“ zručnou žánrovkou, která fandy sice uspokojí, ale dalo se z ní vymáčknout podstatně více. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ajův Kyslík mě zaujal svým komorním pojetím - "one-woman-show" Mélanie Laurent - a scenáristickou hrou s divákem, která však měla své trhlinky a slabší místa. Od začátku se mi hlavou honila různá vysvětlení, proč se hlavní hrdinka ocitla v rozbité kryokomoře, a osobně mi samotná zápletka nepřišla až tak předvídatelná. Poněkud mě však rušil "kámoš Milo", jenž fungoval v příběhu téměř jako "deus ex machina" a chvílemi házel ledabyle s vývojem děje. Rovněž by Kyslíku slušela o čtvrt hodiny kratší stopáž. Závěr filmu byl vizuálně podmanivý a titulkový hudební podkres měl rozhodně své kouzlo. P.S. Kyslík dává spojení "vidět bílé myši" zcela nový rozměr! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)
  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)

Reklama

Reklama