Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V jadre je to vymyslené dobre a disponuje i niekoľkými zaujímavými momentami, no nie je ich až toľko, aby to opodstatnilo celovečerný formát. Viem si pritom predstaviť, že vo forme krátkej sci-fi poviedky, a podporenej patričnými literárnymi kvalitami, by sa mohol dostaviť adekvátny účinok. Vo filmovej podobe je však sto minút priveľa a hoci dokážem akceptovať, že scenár narába s časom, ako sa mu práve hodí, predvídateľnosť diania nejde dokopy s až príliš odosobnenou réžiou, kde je problém dostať sa hrdinke pod kožu. Keď podobná látka ani na chvíľu nenapne, niečo je skrátka zle a viac než čokoľvek ma Kyslík utvrdil v tom, že Aja by mal radšej venovať žánrom, ktorým rozumie lepšie. 50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejslabší řezníkův výkon. Abych byl ovšem objektivní, já tyhle filmy, které neopustí jeden stísněný prostor stejně nikdy moc neměl rád. Člověk vlastně jen čeká, zda se to dotyčnému povede nebo ne, případně jak. Zkrátka nic, co bych měl potřebu někdy kouknout znovu. 50% max, protože je to navíc ještě na podobný typ filmu hrozně dlouhé. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vědecky filosofující Alexandre Aja? Tak tohle fakt ne. Pod ten nezáživný škvár o ničem měl raději podepsat Arnošta Vopajšlíka, prokázal by tím laskavost a ušetřený čas divákovi, který by o tento film tím pádem vůbec nezavadil. Děj je následovný: v kriplokreténí jednotce leží asexuální Mélanie Laurent. A dochází jí kyslík.  Je všem u prdele, jestli pojde, nebo přežije. Úmorné flashbacky, debilní telefonování prostřednictvím umělé inteligence, hovory pochopitelně rovněž nic neřešící. To vše provázené nulovým napětím a nulovým zájmem o dějství. S hororem to nemá nic společného, horor je to sledovat. Závěr postrádá pointu/překvapení. Celé dějství by se v pohodě dalo smrsknout nanejvýš do hodiny. Dál ani ťuk. Kariéra kdysi inovativního režiséra silně stagnuje. Poslední dobou nabízí jen samé klišé, v tomto případě přišel s ukrutnou a nenápaditou nudou bez šťávy, filmem, co má ucházející technickou a vizuální stránku. Zlatý Reynolds, zlatý Dorff, když svého času zažívali obdobná sólová klaustrofobická vystoupení. Tahle vaginální sliznice rozhodně nevzrušila můj tep. 3/10 ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Na základe popisu "Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík." som si pôvodne myslel, že to bude niečo v štýle Buried s Ryanom Reynoldsom, nakoniec to je však prekvapivo čistokrvné, regulérne sci-fi. Na začiatku filmu som mal asi tri teórie, ktorým smerom sa film bude uberať, nakoniec sa ubral úplne odlišným smerom, dokáže niekoľkokrát prekvapiť svojim vývojom deja a vzhľadom aj na obmedzené prostredie v ktorom sa odohráva (95% času v kryokomore) má slušné tempo napriek mierne prestrelenej 100-minútovej stopáži. S hodnotením však vyššie ísť nemôžem vzhľadom na to MNOŽSTVO nelogickostí (občas až úplnej demencie ... volanie z kryokomory na políciu?!), ktoré celé dianie spravádzajú a pri čoby len malému zapojeniu mozgu sa celý dej Oxygenu rúca ako domček z kariet. Pozrieť, užiť, absolútne sa nad tým nezamýšlať a funguje to. Inak však viac ako 6/10 rozhodne nie. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Ale jo, OXYGEN, v čes. překladu KYSLÍK je opravdu jednoduchý, ale strašně poutavý film, který mě bavil od začátku do konce. Nějakým tím příběhem, nápady a větším překvapením to sice nekypí (přeci jen už je na světě natočeno spoustu filmů), tak přesto jsem plně spokojen. Začátek dobrý, prostředek byl asi nejlepší a ke konci tu máme rozumné vysvětlení, pointu atd. Úplný závěr je možná trochu urychlený, něco bych asi ještě vylepšil, ale co už … Hlavní představitelka to zahrála skvěle. Mělo to svou atmosféru a především výbornou hudbu. První shlédnutí je v tomto případě nejlepší. Přesto se k tomu ještě někdy vrátím. Své emoce to mělo, zahrané solidně, takže kdyby bylo takových filmů od netflixu více, nezlobil bych se. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)
  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)
  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)

Reklama

Reklama