Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ajův Kyslík mě zaujal svým komorním pojetím - "one-woman-show" Mélanie Laurent - a scenáristickou hrou s divákem, která však měla své trhlinky a slabší místa. Od začátku se mi hlavou honila různá vysvětlení, proč se hlavní hrdinka ocitla v rozbité kryokomoře, a osobně mi samotná zápletka nepřišla až tak předvídatelná. Poněkud mě však rušil "kámoš Milo", jenž fungoval v příběhu téměř jako "deus ex machina" a chvílemi házel ledabyle s vývojem děje. Rovněž by Kyslíku slušela o čtvrt hodiny kratší stopáž. Závěr filmu byl vizuálně podmanivý a titulkový hudební podkres měl rozhodně své kouzlo. P.S. Kyslík dává spojení "vidět bílé myši" zcela nový rozměr! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja už se kolikrát předvedl s tím, že je dobrý filmař. Točí sice účelné žánrovky, ale dělá to hodně dobře. Navíc se mi líbí, jak se z hororu přiklonil ke sci-fi, navíc ještě komornímu sci-fi. Toho si hrozně cením. Ono natočit hodinu a půl příběh o tom, jak se jedna astronautka probudí v kryokomoře a udržet po tu dobu napětí, to je přeci jenom docela umění. Filmu ale do not hraje výborná Mélanie Laurent a hudba, která v doprovodu s vizuálem dělá s filmem divy. Dobrý kousek! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja servíruje pro Netflix komorní, inteligentní a napínavý Survival v kryokomoře, který je solidní a fanoušci Survivalů si určitě na své příjdou. Raději bych sice viděl od Aji Hory mají oči 2 či jiný masakr, ale jsem rád i za tohle. Je zde jistá inspirace filmem Buried, takže komu se líbil už ten, tak je velká šance, že Kyslík Vás vyloženě nezklame. Dalo by se stěžovat nad tím. že je to pomalejší, mohlo to být intenzivnější a možná o 20 minut kratší, ale na druhou stranu si moc nedokážu představit, že by z tohodle námětu někdo dokázal vytřískat něco víc. Mélanie Laurent hraje výborně, ústřední zvrat je parádní a pro mne dost nečekaný, ale i ty další dějové překvapení mi přišly velmi dobře vymyšlené a kupodivu tu Aja stihl narvat i 3 slušné Jump Scary, kde při jednom se mi až orosilo čelo! Nesnáším jehly a krysy, takže i v tomhle na mě film působil nepříjemně. Celkově fajn jednohubka, kterou mám mezi 3-4 hvězdami, ale Survivalů nevzniká ročně 20, naopak maximálně 2, takže nedvidím důvod, proč bych zde měl šetřit. 7/10. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem na něco nezapomněl (myslím, že ne), je Kyslík rozhodně letošním nejlepším sci-fi filmem, který nám VOD sítě zatím nabídly. Což v konkurenci snímků jako Za čárou nebo Chaos Walking zas až tolik neříká, ale i tak ... Alex Aja zas a znovu dokazuje, že řemeslo má v malíku, ale zas a znovu trochu hapruje scénář, takže na červenou barviku na ČSFD opět nedosáhne. Když se to začne pitvat a rozebírat, vyjeví se v ději logicky mírně řečeno problematické momenty. Na druhou stranu film umí i překvapit, nějaké ty twisty jsem popravdě nečekal (ačkoli pohledem zpětně mě napadnout mohly). Mélanie Laurent výborná a pár nepříjemných scén s myškami a injekčními jehlami potěšilo. Celkově fajn malý film. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Existuje takovej malej film z roku 2010, Buried, kde hraje hezounek. V roce 2021 nám z covidový produkce Netflix naservíroval malej film, kde hraje celkem hezká holka, která se s hezounkem potkala při natáčení o dost většího Bayhemu. Srovnání hereckejch výkonů se přímo nabízí, a sorry, ale hezounek před jedenácti dvanácti lety byl herecky silnější. Na druhou stranu Oxygen má hezkou sci-fi stránku s podtextem, ale o to předvídatelnějším koncem. Dialogy občas váznou, lekačky občas potěší. Potenciál byl, ale Kyslík se mi v paměti pravděpodobně neusadí tak, jako pohřbenej hezounek. Kterej měl o to údernější konec. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)
  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)

Reklama

Reklama