Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (37)

plakát

Super drbna (2007) (seriál) odpad!

Tak na tuhle hrůzu jsem se musel dívat, když mě moje sestra pod záminkou teplého jídla zákeřně nalákala na návštěvu. I přes pohrůžku vraždy/sebevraždy jsem absolvoval celý jeden díl této zrůdnosti. Od té doby jsem se sestrou přerušil veškerý kontakt.

plakát

Saw 5 (2008) 

When you're watching a horror movie, do you want to experience a real fear, or do you just want to be nauseated? "The choice is yours" :)

plakát

Saw 4 (2007) 

When you're watching a horror movie, do you want to experience a real fear, or do you just want to be nauseated? "The choice is yours" :)

plakát

Saw 3 (2006) 

When you're watching a horror movie, do you want to experience a real fear, or do you just want to be nauseated? "The choice is yours" :)

plakát

Saw 2 (2005) 

When you're watching a horror movie, do you want to experience a real fear, or do you just want to be nauseated? "The choice is yours" :)

plakát

Gamer (2009) 

Akční film se slušným potenciálem (přestože jde o vykrádačku Death race, který už sám o sobě nijak originální nebyl), jenž se však velmi brzy mění na nesledovatelný mišmaš. Mám dojem, že se tvůrci nemohli rozhodnout kterou myšlenku by chtěli sledovat, a tak se jim snímek zkrátka rozutekl do všech stran. U většiny (či snad u všech) postav se bohužel nikdy nedozvíme, co jsou vlastně zač, a proč dělají to, co dělají, což je vzásadě způsobeno tím, že film zjevně opovrhuje jakýmkoliv pokusem o smysluplný dialog. Vše pak finišuje pravděpodobně nejslabší konspirací, jakou jsem kdy v životě viděl.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Jak jsem po přečtení několika komentářů zjistil, spousta fanoušků původní Hvězdné brány tento nový formát odsuzuje, protože akci, nepřeberné množství mimozemšťanů a záchranu světa do velké míry nahrazuje pro někoho jistě nezáživným mezilidským konfliktem a stacionárním prostředím. A je naprostá pravda, že pokud se těšíte na pokračování Atlantidy nebo SG-1 (kterého jsem skalním příznivcem, aby snad někdo nenabyl chybného dojmu), tak to jste na velice špatné adrese. Mně osobně ale při sledování prvních pár dílů doslova spadla čelist. Postavy už nepředstavují idealizovanýmé hrdiny bez bázně a hany. Mají hloubku a vlastní slabosti. Jsou hnány vlastními zájmy, a to je neustále uvádí do konfliktu, ať už otevřeného, či skrytého. Emoce tu tečou proudem (a jak správně poznamenal jeden můj kamarád: v prvních pěti dílech se dočkáme více erotiky než v celé předešlé SG dohromady). Jsem neskonale mile překvapen a nezbívá mi než doufat, že se kvalita udrží minimálně na stejné úrovni i do budoucna. Jo a minimálně jedna celá hvězdička patří Robertu Carlylovi, protože seriálu zkrátka naprosto dominuje.

plakát

Mrtvý vesmír (2008) 

Pokud chcete doplňek ke hře, vřele doporučuju doprovodný komiks, který zachycuje zkázu kolonie na Aegis VII. Tenhle film na druhou stranu stěží obstojí i jako propagační materiál. Slibovaný příběh dostal minimum prostoru, atmosféra strachu zcela absentuje a akce je přes svou brutalitu neskutečně nudná. Běžte si radši zahrát předlohu.

plakát

Halloween (2007) 

Někomu může nový přístup Roba Zmbieho přijít osvěžující, pro mně je to ale jasná hereze. Michael Myers je pro slashery archetypem a ten tu byl podupán a zničen. Nepotřebujeme znát jeho dětství, ani pohnutky. Nic z toho není podstatné právě proto, že Michael Myers prostě není člověk. Je to zosobněné zlo. Je to přírodní síla. Proto se také může pořád vracet, nehledě na to, kolikrát ho vezmete sekerou po hlavě, nebo kolik kulek do něj nasypete. Jakékoliv pozadí, které k němu dodáte bude, a je, zoufale neadekvátní. Špatné rodinné zázemí produkuje násilníky a vrahy, rozhodně ale nemůže vyprodukovat Michaela Myerse! Nemůžu si prostě pomoc ale nevidím žádný smysl v předělávkách filmů, které jsou dokonalé tak jak jsou.

plakát

Stmívání (2008) 

Upíři se na světle třpití... To je vlastně všechno, co k tomu mám zapotřebí říci. Mohl bych se tu rozepisovat o tom jak je příběh směšný, nevěrohodný a že vývoj postav je zkrátka a jasně neexistující. Nebo že "romantický vztah" je tu založen na základě: oh, ty jsi tak krásný - oh, ty jsi tak krásná a to je tak všchno s čím si vystačíme (ano, jediné, co mě u filmu dojalo, je fakt, že scénarista dostal za tu hrůzu zaplaceno). Mohl bych se rozepsat i o tom, jak patetické jsou veškeré zvláštní efekty (já vím že film na nich nestojí, ale za ty vynaložené prachy se mohli autoři aspoň trochu snažit). Nic z toho ale sáhodlouze popisovat nemusím, protože v tomhle filmu se upíři na světle třpití. Pokud vám už z toho není jasné, že jde o pubertální hovadinu, která trumfne i Bravo, Dívku a Cosmo-girl dohromady, tak si Twilight nejspíš skvěle užijete.