Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost brutál horor. Páté pokračování je po slabé čtyřce dost našlapaná, temná, brutální a krvavá jízda, která ani na chvíli nepolevuje, navíc je přehledně a zajímavě natočená, což bych od střihače David Hackla opravdu nečekal. Už úvodní brutál scéna dává jasně najevo co bude následovat. V popředí stojí tentokrát zvrhlý detektiv Mark Hoffman v podání Costase Mandylora, který převzal krvavou práci po skládačkovém vrahovi Jigsawovi, který je po smrti, a tak jsme svědky, kdy prostřednictvím flashbacků a četných retrospektiv je detektiv postupně zasvěcován charismatickým Tobinem Bellem do krvavé práce, jejíž cílem je náprava hříšníků. A i na ty v tomto díle dojde. A bude jich rovnou pět v čele se zajímavou Julií Benz a budou se muset dostat z temného bludiště pastí, které jsou velmi důmyslné, aby vyproštění z nich bylo co nejnáročnější. A aby toho nebylo málo, jde po zkorumpovaném detektivovi jeho kolega agent Strahm v podání Scotta Pattersona, který tuší odkud vražedný vítr vane. O nápaditost a napětí v této krvavé hře není nouze a pátý díl mě opravdu bavil i v mnohém příjemně překvapil a tahle přichystaná past byla fakt působivá hororová smršť. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Pořád to tak nějak ze setrvačnosti funguje. Podobným způsobem jako Velmi Křehké Vztahy. Komu stačí trochu torture porna prokládaného soap detektivkou a omláceným vizuálem, ten si může udělat další čárku. Pila projde divákem jako nůž horkým máslem. Bez chuti a zápachu, neudělá neplechu. Tedy až na tu ztrátu času samozřejmě. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se naštěstí po nepříliš podařené čtyřce vzpamatovali a pětkou nám dokázali, že ji stvořili krom touhy po dalších penězích i proto, že ještě mají divákovi co nabídnout. Hrám se zlehounka navrací jejich prapůvodní smysl, i když je nutné si některé věci domýšlet. Děj k velkému štěstí nestojí jen a pouze na Hoffmanovi, opět zde platí paradox, že John Kramer si v sérii zahraje více jako mrtvý, než živý. Vnímáme-li Saw jako celistvou řadu, zapadá páté pokračování do laťky nastavené prvými třemi díly. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po pátý a zase o stupeň hůř a vlastně zase to samý. Je sice sympatický, že to tentokrát víc chtěli dávat do tý detektivní roviny, jenže to by nesměla bejt tak stupidní. Vždyť jenom fakt, že Jigsaw furt zanechává obětem ty svoje malý kazetky ( to musel bejt v elektru velkej účet), i když je docela dlouho po smrti a oběti tam dojdou vlastně náhodou. Navíc o to víc je vidět, že ty všechny pastičky už jsou hodně neoriginální a vlastně zbytečné a na efekt. A tam kde v minulých dílech aspoň trochu zaujala pointa, tak tady to ještě více pohřbí, protože mi ten konec došel asi po půl hodině, ale řikal jsem si, že tak blbý to snad nebude. Bohužel bylo a bude ještě hůř, páč šestka je tu coby dup. Přijde s ní už čistej odpad? ()

juta 

všechny recenze uživatele

Oproti předešlému dílu parádní vzestup, jak z pohledu vyšetřování, tak z pohledu hry. Na dvojce se mi líbilo, že se hry účastnilo víc lidí a tady to bylo podobné, i když v menším počtu, ale s výbornou skládačkou z obou pohledů. Starý dobrý saw, který mě po trojce a čtyřce konečně opět bavil a dostal. Spoiler: fandil jsem dvěma nejmladším účastnicím, bohužel jsem se musel s jednou rozloučit hned na začátku a ta druhá si svou blbostí zpečetila svůj osud později :-) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Scéna, v níž Hoffman (Costas Mandylor) opouští s Corbett (Niamh Wilson) budovu Gideon a říká "nikdo to nezvládl", byla původně natočena pro film Saw 4 (2007), ze kterého byla vystřižena. (c.tucker)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous film umiestnil na 47. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama